Д-р Енджи Касабие: Стопих Стефан Данаилов със 7 килограмаДоктор Енджи Касабие е от ливански произход и е само на 24 години. Тя смята, че не гладуването, а гурме кухнята със здравословно меню може да доведе до най-трайните резултати в отслабването.
Яденето се приготвя с ливански зехтин (екстра върджин), а менюто изобилства с морски продукти от Гърция. От Китай се доставя специалният сорт див ориз. Д-р Касабие има кабинети в Дубай и в Кипър. Нейни клиенти са били много холивудски знаменитости, сред които и Бритни Спиърс. Откакто е в България, е излекувала затлъстяването на 120 души, които са свалили заветните 5-10 кг мазнини. В момента д-р Касабие работи усилено с певицата Рени, Гала, както и със Стефан Данаилов, който отслабна със 7 кг за снимките на новия сезон на хитовия сериал на bTV – „Стъклен дом”.

От моя диета Бритни Спиърс свали 10 килограма и това се вижда в един от последните й клипове


- Ти правиш диетите и на певицата Рени и тв водещата Гала. За Рени е разбираемо, че след второто раждане трябва да изгори натрупаните килограми категорично и в малки срокове. Но Гала е слаба, даже прекалено и не разбирам тя какво се опитва да промени от себе си?

- Рени е сериозна певица и жена и след второто и раждане й беше трудно да свали натрупаните килограми. Тя премина през 3-месечна диета при мен и постигна много добри резултати. Надявам се, че сега ще продължи да сваля и да се храни по начина, на който съм я научила. Гала няма нужда да сваля килограми - при нея просто има нужда от регулиране на храненето и да започне да се храни по-често през деня.


- Напоследък ти работи и с депутата-актьор Стефан Данаилов, който отслабна със 7 кг за снимките на новия сезон на хитовия сериал на bTV – „Стъклен дом”. За неговите габарити това не е ли твърде малко като количество килограми?

- Напротив, това даже е много! Аз дори не съм очаквала, че той ще отслабне толкова много, и то на мазнини, само за 15 дни! Това е най-трудното отслабване - да премахнеш мазнините от тялото си и това да се види на специалния кантар, с който изследвам вътрешните мазнини. Надявам се новата му фигура да се забележи от телевизионните зрители, когато след няколко седмици стартира новият сезон на сериала „Стъклен дом” по bTV.

- Стафан Данаилов спазва ли предписанията и приемането на определените от теб храни стриктно, включени ли са и физически натоварвания?

- За съжаление г-н Стефан Данаилов няма възможност за физическо натоварване и да ходи на фитнес или да прилага кардиотренировки и затова при него трябва да се постигне добър резултат с регулиране на храненето. Смятам, че ще го постигне и поставените като цел резултати ще ги изпълним заедно. Но като пациент мога да кажа, че е един от най-точните и спазва точно и стриктно предписанията, които съм направила.


- Преди време той на няколко пъти ходи да сваля килограми при д-р Емилова, но там спецификата беше коренно различна от твоята – изцяло на т. нар. гладолечение. Вярно ли е, че според теб в този случай се получава обратният ефект и килограмите се връщат и защо?

- Не е моя работа да отричам методите и съветите на мои колеги, на диетолози или въобще на хора, които по някакъв начин са свързани с храненето и прилагането на различни методи за регулиране на теглото. Но за мен и моите пациенти важи правилото, че във всичко, което те кара да се чувстваш лишен, се проявява йо-йо ефектът, и да - може да се натрупат дори допълнително килограми...

- С кои други депутати работиш още, защото те явно имат значително затлъстяване и нужда от спешна помощ от отслабване?

- Не бих искала да разкривам имената на своите пациенти, тези, за които говоря, са дали своето разрешение да използвам имената им в медиите, защото при тях дори е видна визуалната им промяна и положителният ефект от диетата. Дори самите те говорят за това. Никога не съм искала да използвам някого от своите пациенти, за да се рекламирам, просто идва моментът, в който те самите предлагат да го съобщят на свои приятели или дори по време на интервю. Не търся бързия ефект на реклама и популяризиране на името ми.


- Кой финансира проектите и кабинетите ти по цял свят – това за 24-годишно момиче, освен ако не е богата наследница като Парис Хилтън, е невъзможно за нашите измерения?

- Имаш ли качествена и добра идея, винаги ще успееш. Ако работиш целенасочено и с добър екип, всичко ще се получи. Не е задължително да влагаш много пари, за да започнеш. Важното е да правиш всичко с много любов и да покажеш себе си в това, което правиш, да ти повярват хората и да видят самия резултат. В чужбина работя с партньори, там се разполагаме в голям и луксозен център, има и различни други специалисти, с които работя наравно, като най-добрите фитнес инструктори, най-добрите имиджмейкъри, фризьори, пластични хирурзи... Така че когато един човек иска да получи максимума за своето здраве и красота, той идва при нас. Иначе на този етап в България работя и влагам всичко сама, така че скоро ще ви поканя на откриването на новия ми център в кв. „Бояна”, както и да разгледате мястото, където се приготвя гурме храната за пациентите ми!


- Разкажи нещо за себе си в личен план – имаш ли си приятел, с какво се занимава той, какъв е по народност, живеете ли заедно?

- Имам приятел тук, в България, с когото не живеем заедно, тъй като аз съм арабка, а както знаете, при нас не е прието да се живее с мъжа, преди да сме подписали брак. Така че живеем разделени, но това не ни пречи. Той е грък и е хирург ортопед.

- Къде ще прекараш летния си отпуск, ще пътуваш ли някъде извън България, имаш ли някакви по-интересни планове за прекарване на свободното си време?

- За съжаление това лято няма да мога да почивам, защото имам постоянни пътувания между България, Ливан и други страни, но тези пътувания и тоталната смята на обстановката и хората ме карат да се зареждам с нови сили и енергия. Никога обаче не пропускам големи партита в Ливан или Дубай, както вече казах - пътуването в самолет ми е като пътуване в автомобил.

- Свалянето на килограмите чрез твоите диети оказва ли някакво влияние върху сексуалността и какво?

- Единствено моята диета може да ви накара да изглеждате по-добре и по-сексапилно, така че да ви харесват повече и да имате самочувствие на харесвана жена или предпочитан мъж за секс. Диетата ми е напълно здравословна и освен че ще подобри вътрешния ви метаболизъм, ще ви накара да се погледнете в огледалото с други очи, както и вашият партньор да гледа на вас като на прекрасна и сексапилна личност.


- В Дубай на парти си се запознала с Бритни Спиърс, която вече е твоя пациентка. Как привлече вниманието на звездата и какво е нейното изискване за диетите, които й изготвяш?

- Да, постоянно ме питат за нея. Всичко стана много случайно и никога не съм смятала, че ще попаднем на едно и също място, по едно и също време и на едно и също парти. Срещнахме се в Дубай, тя беше гост на едно парти, на което присъствах и аз с мои приятели. Тя е много очарователна, много е магнетична и тъй като там ме представиха мои приятели, тя се заинтригува от гурме диетата ми, която не те лишава от нищо и отслабваш. Видяхме се на следващия ден, направих й диетата, която трябваше да спазва 3 месеца - да се храни само с определени неща, които трябваше да се приготвят по определения от мен начин, и всичко това да се следи от нейния личен диетолог в САЩ. По-късно от нейния екип получих обаждане, че е останала много доволна и че освен от излишните килограми е успяла да “свали” и от стреса. Имам покана за среща с нея в САЩ, но все още не съм решила кога мога да пътувам и да осъществя официалното си посещение. Бритни свали 10 килограма и това се вижда в един от последните й клипове!

- Понеже в България трудно се намират екологично чисти продукти, ти ги внасяш от Ливан, Италия, Франция и Гърция. Това сигурно изисква много средства за осигуряването им и какви по-точно?

- На българския пазар няма почти никакви екологични продукти. Има ги само в селата и в домашни условия. За моята диета освен да е вкусна, храната трябва да е качествена, да не е консервирана. Това е голям проблем, защото тук няма никакви диетични продукти. Налага се да внасяме продуктите. От Ливан – масло, което е с 0% мазнини и холестерол, от Италия и Франция – нискокалорични сирена, и много продукти от Гърция. Използваме само зехтин - екстра върджин, който също е с 0% мазнини. Това, че се прави диета, не означава, че не трябва да се приема хляб. Но е по-добре да е пълнозърнест, по-полезен е и се храносмила по-лесно. В менюто има закуска, втора закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. На всяко основно хранене имаш салата. Закуската може да е кроасан, омлет или сандвич със сьомга примерно. Можеш да си избереш дори пица, но тя да е направена с диетично тесто и нискокалорични съставки. Всеки ден има десерт по избор. Храната се доставя до дома или офиса. Затова и основните продукти, от които приготвяме кетъринга за нашите пациенти, се внасят изключително от чужбина и това е най-скъпото в услугата. Но затова, както вече казах, съм разработила и различни програми - отстъпки и промоции за различен тип пациенти. Искам хората да се научат да се хранят здравословно, за да живеят по дълго и качествено. Не съм отказала никога консултация или да помогна дори и без пари на някого, който иска и има желанието да обърне хранителния си режим в негова полза.

- С какви професии са родителите ти, състоятелни хора ли са и защо решиха да останат завинаги в България?

- Баща ми е фармацевт и дойде да работи тук преди 19 години. Хареса ни на всички България и условията, които ни предложи за живот и работа. Аз тогава бях малка и си спомням единствено игрите и хубавите моменти със семейството си. Така те са решили да останат тук. Майка ми е адвокат. Ние сме едно нормално семейство - всеки се занимава и работи с това, което му се удава най-добре и което го прави щастлив.


- Не мислиш ли, че с тази външност може да комплексираш някои от твоите клиенти или пациенти например?

- Напротив, това може само да ги мотивира да станат като мен. Не мога да давам съвет за нещо, което аз самата не мога да спазвам, затова смятам, че е много важно един диетолог да изглежда здрав и в перфектна форма, за да може и неговите пациенти да постигнат неговите резултати. Иначе и аз ям почти всичко. Без сладко не мога, затова и съм измислила моята диета с диетични сладки. Преди да дам на някого нещо, първо го пробвам и щом на мен ми е добре, значи е хубаво и за другите. Хората трябва да спрат да си поставят фикс идея да отслабнат и да имат повече доверие в себе си. Пътувала съм къде ли не, но мисля, че българките са едни от най-красивите жени в света. Комбинацията от тъмната коса със светли очи или матова кожа със светла коса не се среща често на едно място. Красотата ви е различна, тя е впечатляваща. А и жените се поддържат много. Най-големият проблем обаче е с децата – при тях има много голям процент на затлъстяване.

Източник: БлицОще статии за Затлъстяване
Д-р Енджи Касабие: Стопих Стефан Данаилов със 7 килограма
Факти за кленовото дърво, кленовия сок и кленовия сироп
Решил/а съм - спирам да пуша, но ще напълнея...
Лимонова диета
Бърза диета за спешни случаи
Билкови отвари за отслабване
50 Съвета за Отслабване на Крис Пирило
Напитка с кленов сироп за отслабване
Диета със зеленчуци – топи килца и зарежда с витамини
При затлъстяване - яжте череши
Хапче за бързо отслабване
Изследване показава, че дебелите хора са по-устойчиви на сърдечни удари
Защо напълняваме?
Супите създават усещане за ситост


Всичко за Вашето здраве Последно публикваноКаталог - Заболявания Каталог - Заболявания


Бързо търсене

Категория: зависимости
Алкохолизъм
Наркомании
Пристрастявания
Категория: на бебето и детето
Агресивност
Алергична хрема на бебето и детето
Алергия към белтъка на кравето мляко
Ангина при бебето и детето
Анемия при бебето и детето
Апетит - пълни деца
Аромотерапия и децата
Безапетитие при бебето и детето
Бронхиална астма при бебето и детето
Бронхит и пневмония при деца
Варицела
Висока температура на бебето и детето
Възпаление на ушите на бебето и детето
Глисти
Грижа за пъпа на новороденото
Грип при бебето и детето
Гърч
Да отгледам и възпитам детето си
Детска церебрална парализа
Детски аутизъм
Детски диабет
Екземи при деца
Епилепсия при деца
Жълтеница
Запек на бебето и детето
Заушка
Имунизационен календар
Кашлица при бебето и детето
Коклюш при бебето и детето
Колики
Менингит
Млечни зъби
Млечница
Морбили
Нощно напикаване - енуреза
Отит
Отравяне
Плач
Подсичане
Проблеми в пикочните пътища и бъбреците
Проблеми с очите на бебето и детето
Разстройство - диария при бебето и детето
Рахит
Рубеола
Температура - висока
Травми на бебето и детето
Хрема при бебето и детето
Категория: на бъбреците и отделителната с-ма
Бъбреци
Бъбречна поликистоза
Бъбречна туберкулоза
Бъбречно-каменна болест
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Остър гломерулонефрит
Пиелонефрит
Подагра
Простатит
Смъкване на бъбрека - нефроптоза
Тумори на бъбреците
Уретрит
Хемороиди
Хипертрофия на простатата
Цистит
Категория: на дихателните органи и слуха
Ангина - възпаление на сливиците
Астма бронхиална
Белодробен абсцес
Белодробен емфизем
Белодробна емболия и белодробен инфаркт
Белодробна склероза
Болки в ушите
Бронхиектазии - разширение на бронхите
Бронхиолит
Бронхит
Бронхопневмония
Възпаление на тъпанчето
Възпалено гърло
Задавяне с чуждо тяло
Кашлица
Кръвоизлив от носа
Ларингит
Мениеров синдром
Моноцитна ангина
Плеврит
Саркоидоза
Сенна хрема
Синуит
Сърбеж в ушите
Трахеит
Туберкулоза
Фарингит
Хрема
Категория: на жлезите с вътрешна секреция
Адипозо-генитална дистрофия
Базедова болест
Диабет
Ендемична гуша
Затлъстяване
Остър панкреатит
Рак на щитовидната жлеза
Синдром на Кушинг
Тиреотоксикоза
Хипотиреоидизъм
Холестерол
Категория: на кожата и венерически
Белези
Витилиго
Възловидна еритема
Генитален херпес
Гонорея - трипер
Дерматомикози
Екзема
Изгаряне
Измръзване
Импетиго контагиоза
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Контактен дерматит
Лупус еритематодис - вълчанка
Меланома малигнум
Пигментни петна
Пруриго на Берние
Псориазис
Розацея
Себорея
Себороична екзема
Слънчево изгаряне
Трихомоназа
Хламидиаза
Червен вятър - еризипел
Категория: на нервната система
Алцхаймер
Анорексия и Булимия
Безсъние
Вирусни менингити
Главоболие
Гнойни менингити
Депресия
Дископатия и дискова херния
Епилепсия
Ишиас
Мениеров синдром
Мигрена
Миелит
Множествена склероза
Мозъчен исхемичен инсулт
Мозъчен хеморагичен инсулт
Невралгия
Неврит на лицевия нерв
Паркинсонизъм
Прогресивна мускулна дистрофия
Радикулит
Стрес
Сътресение на главния мозък
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Херпес Зостер
Категория: на опорно-двигателната
Акушерска парализа
Анкилоза
Артроза
Асептична некроза
Болест на Бехтерев
Дисторзия - навяхване на ставата
Костно-ставна туберкулоза
Луксация - изкълчване на ставата
Остеоартрит
Остеомиелит
Остеопороза
Плоско стъпало
Прогресивна мускулна дистрофия
Рахит
Ревматизъм
Ревматоиден артрит
Сколиоза
Тендовагинит
Травми на гръдния кош
Тумори на костите
Тумори на ставите
Шийна спондилоза
Шип на петата
Категория: на очите
Глаукома
Ечемик
Катаракта - перде
Конюнктивити
Късогледство и далекогледство
Смущения в зрението в детска възраст
Старческо перде - сенилна катаракта
Категория: на половите органи
Аденом
Аменорея
Баланопостит
Безплодие - стерилитет
Болезнена менструация - дизменорея
Бяло течение
Варикоцеле
Възпаление на фалопиевите търби - салпингит
Генитален херпес
Дисменорея
Доброкачествана простатна хиперплазия - нарастване на простатната жлеза
Ендометриоза
Ендометрит
Заболявания на млечната жлеза
Кандида - кандидози
Карцином на матката
Климактеричен синдром
Колпит
Менструален цикъл
Миома на матката
Поликистоза на яйчниците
Простатит
Рак на маточната шийка
Смъкване на матката
Трихомони
Тумори на яйчниците
Урестит
Уро-генитална хламидиаза
Функционални маточни кръвотечения
Хидросалпингс
Категория: на сърцето и кръвоносните съдове
Атеросклероза
Болест /Синдром/ на Рейно
Болест на Бюргер
Инфаркт на миокарда
Исхемична болест на сърцето - ИБС
Миокардиосклероза
Нарушения на сърдечния ритъм
Разширени вени
Ревматизъм
Сърдечна невроза
Тромбофлебит
Хипертония - високо кръвно налягане
Хипотония - ниско кръвно налягане
Хронично белодробно сърце
Категория: на устната кухина
Афти
Възпаление на венците - гингивит
Заболявания на слюнните жлези
Зъбен кариес
Млечни зъби
Пародонтит
Пародонтоза
Херпес
Хигиена на устата
Категория: на храносмилателната с-ма
Гастрит
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Запек
Киселини
Колит - заболяване на дебелото черво
Пептична язва
Повръщане
Рак на жлъчния мехур
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Стеатоза на черния дроб
Стомашни неразположения
Тумори на дебелото черво
Хепатит
Хернии
Цироза
Черен дроб - как да го предпазим от заболявания
Язвена болест
Категория: остро заразни болести
Бруцелоза
Варицела
Вирусен хепатит - А
Вирусен хепатит - В
Вирусен хепатит - С
Грип
Дизентерия
Епидемичен паротит - заушка
Коклюш
Морбили - брусница
Рубеола
Салмонелоза
Скарлатина
Тетанус
Категория: паразитни болести
Бълхи
Детски глисти
Дървеница
Краста
Кучешка тения
Кърлежи
Лаймска болест
Токсоплазмоза
Хлебарки
Категория: през бременността
Аерофагия - киселини
Анемия и бременност
Бременност и майчинство
Бременност и повръщане
Бронхиална астма и бременност
Гестационен диабет
Запек и хемороиди
Извънматочна бременност
Изтръпване, спазми, крампи
Истмикоцервикална недостатъчност - серклаж
Кървно налягане и бременност
Кърмене
Късна бременност
Листериоза
Мастит
Многоплодна бременност
Нефропатия на бременността
Отоци
Покачване на теглото по време на бременност
Помятане
Преждевременно раждане
Преносване на бременността
Рискова бременност
Следродилна депресия
Сутрешно прилошаване
Категория: сексуални проблеми
Вулводия
Диспареуния
Еякуация
Закъснял пуберитет
Импотентност - еректилна дисфункция
Мастурбация - онанизъм
Фригидност
Категория: тумори
Карцином на матката
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Меланома малигнум
Миома на матката
Пролактином на хипофизата
Рак на гърлото
Рак на жлъчния мехур
Рак на маточната шийка
Рак на млечната жлеза
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Рак на щитовидната жлеза
Тумори на бъбреците
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Тумори на дебелото черво
Тумори на костите
Тумори на ставите
Тумори на яйчниците
Други
Абцес
Авитаминоза
Алергия
Анемия
Бели петна по ноктите
Болка. Видове болки
Болки в гърба
Болки в кръста
Глад и апетит
Добави своя тема
Заекване
Здравни проблеми през летните жеги
Как да разчетем поставената ни диагноза
Лимфни възли
Лични истории
Муковисцидоза
Натъртено
Порфирия
Пролетна умора
Психично здраве
Съвети за грижа за косата
Фрактура
Цьолиакия /целиакия/

Виж всички заболявания

Каталог - Билки Каталог - Билки


Бързо търсене

Айважива - Alcanna tinctoria
АЙИЕ - Artemisia argyi Levl
Акация - Robinia Pseudoacacia L.
Алкостоп - спри алкохола!
Алое - Aloe Vera
Анасон - Pimpinela Anisum L.
Ангелика - Angelica Archangelica L.
Арника - Arnica montana L.
Ароматна кализия - Callisia Fragans
Арония - Sorbus melanocorpa
Бабини зъби - Tribulus terrestris
Билки за бани при хемороиди
Блатен аир - Acorus calamus L.
Блатен тъжник - Spirea ulmaria L.
Блян
Бобови шушулки - Phaseolus Vulgaris L.
Божур - Paeonia Decora
Борови връхчета - Pinus sylvestris
Босилек - Ocimum Basillicum
Брей - Tamus Communis
Брош - Rubia tinctorum L.
Бръшлян - Hedera helix L.
Бряст - Ulmus
Бушменски отровен храст - Acokanthera oppositifolia
Бял имел - Viscum album L.
Бял оман - Inula Helenium L.
Бял Равнец - Achillea Millefolium L.
Бял трън - Silybum Marianum L.
Бяла бреза - Betula pendula
Бяла върба - Salix Аlba
Великденче - Veronica
Ветрогон - Eryngium Campestre
Вечнозелен кипарис
Вишна - Prunus cerasus L.
Водна детелина - Menyanthes trifoliata L.
Водно Пипериче - Polygonum Hydropiper L.
Волски език - Asplenium scolopendrium
Врабчови чревца - Stellaria media L.
Вратига - Tanacetrum Vulgare
Върбинка - Verbena Officinalis L.
Гинко Билоба - Ginkgo Biloba L.
Гледичия - Gleditsia triacanthos L.
Глог - Crataegus Monogyna L.
Глухарче - Taraxacum Officinale
Гороцвет - Adonis vernalis L.
Горчив пелин
Градински чай - Salvia Officinalis
Гръмотрън - Ononis spinosa L.
Дафинов лист - Laurus nobilis L.
Девесил - Levisticum officinale
Демир Бозан - Кандилколистно обичниче
Джинджифил - Zingiber Officinale L.
Джоджен - Mentha Spicata L.
Дилянка (Валериана) - Valeriana officinalis L.
Дракови парички - Paliurus spina-christi
Дребноцветна върбовка - Epilobium Parviflorum L.
Ду Хуо
Дъб /кори/ - Cortex Quercus L.
Дюля - Cydonia oblonga Mill
Дяволска уста - Leonurus Cardiaca L.
Евкалипт - Eucaliptus
Енчец - Solidago virga-aurea
Еньовче - Galium verum L.
Ефедра - Ephedra Distachya L.
Ехинацея - Echinacea Angustifolia
Жаблек - Galega officinalis L.
Женшен - Panax Ginseng
Живовлек - plantago major L.
Жълт Кантарион - Hypericum Perforatum
Жълт Равнец - Achillea Clypeolata L.
Жълт Смин - Helichrysum arenarium L.
Жълта тинтява - Gentiana Iutea L.
Зайча сянка - Asparagus officinalis
Здравец - Geranium Macrrorhizium L.
Златовръх - Rhodiola rosea L.
Змийски лапад - Arum Maculatum L.
Змийско мляко - Chelidonium Majus L.
Зърнастец - Rhamnus frangula
Иглика - Fl. Primulae
Изсипливче - Herniaria glabra
Исиот - Zingiber officinale
Исландски лишей - Cetraria Islandica
Исоп - Hyssopus Officinalis L.
Калина - Viburnum opulus L.
Калоферче - Tanacetum Balsamita
Каменоломка - Pimpinella Saxifraga
Камшик - Agrimonia Eupatoria L.
Карамфил - Eugenia Caryophyllata
Кафяво морско водорасло - Cystoseria Barbata L.
Кисел трън - Berberis Vulgaris L.
Клинавче /орлови нокти/ - Lonicera caprifolium
Коило - Stipa spp.
Комунига - Melilotus L.
Коноп - Cannabis Sativa L.
Конски кестен - Aesculus hippocastanum L.
Копитник - Asarum europaeum L.
Коприва - Urtica Dioica
Копър - Anethum graveolens
Кориандър - Coriandrum Sativum
Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.
Котешки нокът - Uncaria Tomenosta Wild
Кръвен Здравец - Geranium Sanguineum
Кукуряк - Helleborus Оdorus L.
Къпина - Robus Fruticosus
Лавандула - Lavandula Angustifolia
Лазаркиня - Asperula Odorata
Лайка - Matricaria Chamomilla
Лен - Linum usitatissimum L
Лепка - Galium aparine L.
Леска - Corylus avellana
Липа - Tilia Cordata Mill.
Лопен - Verbascum phlomoides L.
Луличка - Linaria Vulgaris L.
Люляк - Syringa L.
Магарешки бодил - Onopordum Acanthium L.
Майчин лист - Cassia Acutifolia
Мак полски
Малина - Rubus Idaeus
Мате
Маточина - Melissa officinalis
Махония - Mahonia
Мащерка - Thymus
Мента - Mentha
Мента Пиперита - Mentha Piperita L.
Метла - Kochia Scoparia
Метличина
Мечо грозде - Thymus sp. Diversa L.
Миши уши - Hieracium pilosella L.
Момина сълза - Convallaria Majalis L.
Морска краставичка - Ecbalium Elaterium L.
Мумио — илирийска смола
Мъртва коприва - Lamium Galeobdolon L.
Нар - Punica Granatum L.
Невен - Calendula Officinalis L.
Обичка - Fuchsia Hybrida
Овчарска торбичка - Capsella Bursa Pastoris
Огниче - Chenopodium Botrys L.
Омайник - Geum Urbanum L.
Орех - Juglans regia L.
Офика - Sorbus Aucuparia
Очанка
Очиболец - Potentilla
Папрат мъжка - Aspidium filix - mas L.
Пача трева - Polygonum aviculare L.
Пелин - Artemisia Absintum L.
Перуника - Iris
Петниста бударица - Galeopsis tetrahit
Петопръстник - Potentilla Reptans L.
Пирей - Agropyrum Repens L.
Плавун - Lycopodium Clavatum L.
Повет - Clematis Vitalba L.
Подбел - Tussilago farfara L.
Подъбиче - Teucrium L.
Полско Огнивче - Anagallis Arvensis L.
Пореч - Borago officinalis или echium amoenum
Пресечка - Cnicus benedictus L.
Птиче просо - Lithospermum Officinale L.
Пчелник - Marrubium vulgare L.
Пъпеш - Cucumis Melo L.
Ранилист - Betonica Officinalis
Ревен - Rheum Palmatum L.
Резене - Foeniculum vulgare
Репей - Arctium lappa L.
Решетка - Carlina Acanthifolia All.
Риган - Оriganum vulgare L.
Роза казанлъшка - Rosa Kazanlika
Розмарин - Rosmarinus officinalis
Росен - Dictamnus Albus
Росопас - Fumaria Officinalis L.
Рубрика: Китайски билки
Ружа лечебна - Althaea Officinalis
Салеп - Orchis Maculata L.
Сапуниче - Saponaria Officinalis L.
Сарсапарила - Smilax Officinalis L.
Седефче - Ruta Graveolens L.
Сена (касия) - Cassia senna L
Синап - Sinapis arvensis L.
Синя жлъчка(цикория) - Cichorium Intybus
Синя метличина - Centaurea Cyanus L.
Синя тинтява - Gentiana Cruciata L.
Синя хвойна - Juniperus Communis L.
Сладник - Glycrrhiza Glabra L.
Слез - Malva Silvestris L.
Сминдух - Trigonella foenum-graecum
Смокиня - Ficus Carica L.
Смрадлика - Cotinus
Софора - Sophora Japonica L.
Стевия - Stevia Rebaudiana L.
Страшниче - Asplenium Trichomanes L.
Съсънка (котенце) - Pulsatilla Pratensis L.
Телчарка - Polygala Major
Тлъстига - Sedum Acre L.
Трепетлика - Populus Tremula L.
Трицветна теменуга
Троскот - Cynodon dactylon L.
Трънка - Prunus Spinosa
Турта - Tagetes Erecta L.
Хвощ - полски
Хмел - Humulus Lupulus L.
Хрян - Armoracia Rusticana L.
Царевична коса - Zea Mays L.
Цариче - Alchemilla Vulgaris L.
Чай при Астма
Чемерика - Veratrum Lobelianum Berhn
Червен кантарион - Centaurium erythraea
Червена боровинка - Vaccinium vitis-idaea L.
Червена детелина - Trifolium Pratense L.
Червено подъбиче - Teucrium Chamaedrys L.
Черен Бъз - Fr. Sambuci Nigrae
Черен оман - Symphytum officinale L.
Череша - дръжки - Prinus Avium L.
Черна боровинка - Vaccinium myrtillus L
Черница - Morus Nigra L.
Чесън - Allium Sativum
Чувен - Chenopodium Bonus-Henricus L.
ШИИТАКЕ - Императорска гъба -„Гъба Жен-Шен”
Шипка - Rosa Canina
Ягода (горска) - Fragaria vesca

Виж всички билкиКаталог - Аптеки Каталог - Аптеки


Виж всички градове

Каталог - Лекари Каталог - Лекари


Виж всички категорииЗа потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email