Измерване на основни показатели на тялото - често задавани въпросиБезплатно измерване на основните показателни на тялото в здравословни магазини "ЗДРАВНИЦА"


 

Защо е важно да се следи процента на телесните мазнини?
Измерването на теглото само по себе не е съвсем точна оценка на здравето и физическата форма, тъй като не прави разлика между килограмите от мазнини и килограмите от мускулна маса. Всеки човек се нуждае от мазнини в тялото, но твърде многото мазнини води до затлъстяване - един от най-големите обществени проблеми.

Има ли заболявания, пряко свързани с наднорменото тегло?
Затлъстяването е пряко свързано с диабет от тип II и хипертония, както е и фактор на риска за много други заболявания, включително сърдечно-съдови, нарушения на съня, артрит, болест на жлъчния мехур, мозъчен инсулт, както и няколко форми на рак. Повишената информираност и контрол върху процента на телесни мазнини може да бъде мотивационно средство за фитнес или програма за управление на теглото. Освен това, при хронични дегенеративни заболявания, наблюдението на телесните мазнини и телесна маса е от решаващо значение за оценка, лечение, и за управление на състоянието. Тази информация е полезна за определяне на подходящи упражнения и хранителна програма за всеки отделен случай.

Полезно ли е наличието на твърде малко мазнини в тялото?
И двете крайности - твърде много или твърде малко телесна мазнина, поставят човека в риск от сериозни медицински и / или психологически заболявания. Наличието на много нисък процент телесна мазнина, особено за жените, може да доведе до мускулно-скелетни проблеми и остеопороза. Това може да наруши хормоналния баланс и да доведе до загуба на менструация. Стремежът за изключително нисък процент телесна мазнина може да доведе до тежки хранителни разстройства, като анорексия, булимия, склонност към хранене и други.

Има ли оптимални условия необходими при измерванията с апарата „Танита”?
Да, има:
• Изберете последователен час на ден, и се придържайте към него;
• Проведете измерването с празен пикочен мехур;
• Проведете измерването, когато сте нормално хидратирани;
• Наличието на чорапи може да попречи на проводимостта и да промени показателите при измерване, затова желателно е да сте боси;
• Рано сутринта не се препоръчва измерване, тъй като тялото е дехидратирано след сън през нощта;
• След като сте установили изходното си ниво, проверявайте телесните си мазнини около два пъти месечно. Проверка на мазнините в тялото по-често не е наложително, тъй като промените стават бавно с течение на времето.
Нещата, които могат да повлияят на хидратация, включват:
• усилени тренировки;
• последните приеми на храна;
• диуретици, като кофеин, алкохол, някои медикаменти.

Как апарата „Танита” измерва процента на мазнини в тялото?
Уреда използва свой собствен метод за биоелектричен Анализ на импеданса - BIA.

Какво е сравнението на „Танита” с другите методи по отношение на точност, повторяемост, цена, удобство и продължителност на процедурата?
Има много методи за оценка на телесните мазнини. По-долу са изброени най-често срещаните:

- DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry) - (Двойно енергийна рентгенова абсорбциометрия). Днес този метод се счита за „златен” стандарт. Неговата надеждност и прецизност се основава на три органични компонента - (мастна тъкан, мускули, кости), а не на две - (мазнини и мускули), както е в повечето други методи. Методът позволява да се провери разпределението на мазнините в цялото тяло с едно сканиране. Използваното оборудване е много скъпо и човек трябва да лежи напълно неподвижен в продължение на 10-20 минути, докато се извършва сканирането. DEXA се използва главно в научноизследователски лаборатории.

Hydrostatic Weighing (Хидростатични тегло)
Изграден правилно, този метод е доста точен и се смята за златния стандарт. Въпреки това, тестът е доста субективен, тъй като разчита на способността на пациента за издишане на целия кислород от белите дробове, докато е потопен в резервоар с вода. Кислородът, които остава в белите дробове изопачава резултатите. В клинични условия, тази процедура се повтаря няколко пъти, а за вярна се приема усреднено показание. Измерването в "резервоар" е скъпо и неудобно за потребителя. И този метод е по-подходящ за научни изследвания.

Conventional BIA (Конвенционални - BIA )
При биоелектричния анализ на импеданса се използва един много малък електрически сигнал за измерване на електрическото съпротивление на тялото. Сигналът се провежда чрез водата, съдържаща се в тялото. Чиста мускулна маса съдържа много повече вода, отколкото мастна тъкан и позволява на сигнала да премине лесно. Конвенционалните биоелектрични анализи на импеданса са точни като метод, макар и не толкова удобни, както при „Танита” и могат да бъдат до известна степен субективни на базата на поставяне на електроди. Потребителят трябва да бъде в хоризонтално положение, като електродите се поставят с помощта на проводим гел върху китките и глезените. Тази процедура обикновено се извършва в лекарски кабинет или клиника.

Tanita BIA ( Танита – BIA)
Методът на измерване посредством апарата „Танита” дава много точни резултати, които са силно обвързани както с (еталонен метод Танита's), така и хидростатични DEXA измерване. Измерванията са много последователно точни, когато се провеждат при постоянни условия. Не се налагат тежки условия на потребителя, не е необходима обемна апаратура, като цялата процедура отнема по-малко от една минута.

Calipers (Дебеломер)
Измерванията се извършват посредством специални „челюсти”, което прави метода евтин и лесно преносим. Въпреки това, резултатите могат да бъдат много субективни в зависимост от уменията на специалиста и мястото(та), на измерване. Качеството на „челюстта”, също е фактор. Евтините модели, продавани за собствена употреба, са обикновено по-малко точни от тези, използвани от сертифициран специалист. Освен това, колкото по-затлъстял е човек, толкова по-трудно е да се "щипне" кожата правилно. Много хора смятат този апарат за неприятен и агресивен.

NIR -Near Infra-Red (Близко инфрачервено излъчване) Оптична сонда измерва състава на тъканта в различни места по тялото. Този метод е станал популярен, защото е прост и бърз, неинвазивен и оборудването е сравнително евтино. Методът дава смесени резултати и висока степен на грешка при много слаби или много пълни хора.
Има ли хора, за които измерването не е подходящо?
Хората с пейсмейкъри са предупредени да не използват тези измервания. Въпреки, че са известни рисковете за здравето, това е предпазна мярка, която е поискана от всички производители на BIA.
При кои категории хора е добре да има измерване:
При някои категории хора е добре да се наблюдават тенденциите и да се проследи степента на промяна.
Те включват:
• Бременните жени;
• Хората, които надхвърлят теглото на капацитета на апарата”Танита”- надвишават 75% телесни мазнини;
• Професионални спортисти и културисти.

Колко точни и надеждни са уредите за измерване на телесни мазнини „Танита”?
Независимо проучване на няколко големи университети (включително Колумбийския университет в Ню Йорк) потвърди, че в клинични условия на изпитания се показва с точност + / - 5 процента от институционалния стандарт за анализ. Трябва да стане ясно, че има само един метод на изчисляване на телесния състав, който е близък до 100% точност, и че това е аутопсията. Тестовете за измерване на телесни мазнини с „Танита” дават резултати в рамките на + / - 1% отклонение при използване при постоянни условия.
Какви условия могат да доведат до изкривяване на резултатите или за "грешка" на екрана?
Колебанията на хидратацията , които могат да са резултат от консумация на алкохол или храна, сън, интензивни упражнения, лекарства или преди менструация:
• Много пълен пикочен мехур;
• Груби мазоли по петите и стъпалата на краката (около 1 на 400 тествани човека);
• Чорапи или други подложки, които намаляват проводимостта;
• Ако е абсолютно необходимо да се проведе измерването с найлонови чорапи, използвайте няколко капки спирт върху стъпалата на чорапите, за да подейства като проводник.

Защо при измерването се задава ”Athlete Mode"- спортен тип?
Атлетичните видове тела са физиологично различни от стандартното човешко тяло, поради мускулната маса и различната хидратация. Тези разлики ще изопачат измерванията на телесните мазнини, когато се смесят със стандартния режим за възрастни.
• „Танита” определя "спортист" като лице, включено в интензивна физическа активност от около 10 часа на седмица и което има сърдечна честота в покой от около 60 удара в минута или по-малко.
• „ Танита” не определя като спортен тип "ентусиазирани начинаещи", които се упражняват около 10 часа седмично, но чиито тела все още не отговарят на стандарта при спортист режим.

Как се променя процента на мазнини в тялото с възрастта?
Изследвания са установили, че с възрастта се наблюдава тенденция за увеличаване на телесните мазнини и намаляване масата на мускулите. Това е естествено развитие, освен ако не се е ускорило с напредването на възрастта. Уравненията според възрастта се използват в най-новите продукти на „Танита” и имат за цел да осигурят по-голяма точност при оценката на телесните мазнини.

Противопоказно ли е измерването на телесните мазнини за бременни жени?
Не е известен риск за здравето, свързан с бременните жени при използване на „Танита”. Препоръчва се на бременните жени да използват измерванията с „Танита” за да контролират теглото и останалите телесни показатели. Тъй като има динамично физиологични промени, които настъпват по време на бременност, бременната жена не може да очаква абсолютно точно измерване на мазнините в тялото. Препоръчително е да се следи и контролират разликите на мазнините в тялото преди и след раждане.
Дали измерванията с „Танита” са безопасни при имплант, или други подобни медицински изделия?
Хората с пейсмейкъри или други електронни медицински импланти не трябва да използват монитора. Хората с не-електронни медицински импланти могат безопасно да използват монитора. Всеки метален имплант в тялото може да повлияе на измерванията като ги занижи спрямо реалните им стойности. Въпреки това, тъй като металът ще продължи да има същото влияние върху отчитането всеки път, когато използвате апарата. Можете да използвате „Танита” за да следите относителната промяна в телесните мазнини с времето.

Защо процента на телесни мазнини варира?
Методът на „Танита” е много точен и лесен за използване, но въпреки това, промените в нивата на хидратация може да повлияе на резултатите. Ако тялото ви е дехидратирано, най-вероятно ще се получат по-високи резултати от реалните. За да се получи най-голяма точност и повторяемост на измерванията, „Танита” предлага:
• Правете измерванията най-малко 3 часа след хранене или физически упражнения;
• Правете измерванията веднъж седмично по едно и също време на деня, при същите условия. (Забележка: Измервания повече от веднъж на седмица не е от полза, тъй като мазнините в тялото не се променят от ден за ден.);
• Приемайте за вярно средното показание за месеца;
• Сравнявайте тези месечни стойности;
Следвайки този формат, колебанията следствие на хидратацията за месец ще са усреднени и ще можете по-добре да направи оценка на всички реални промени в тялото си.
Какво е BMR (основна обмяна)
Основната метаболитната обмяна е минималното ниво на енергия в покой, необходима за да функционират основните системи на тялото. Човек с високо BMR може да изгори повече калории в покой, отколкото човек с нисък BMR. Ежедневния прием на калории е количеството на калориите, които могат да се консумират от тялото в рамките на 24 часа и все още да се поддържа същото тегло.

 


Безплатно измерване на основните показателни на тялото в здравословни магазини "ЗДРАВНИЦА"

Още статии за Болка. Видове болки
Измерване на основни показатели на тялото - често задавани въпроси
Какъв е срокът на годност на Вашето здраве?
Какво знаем за приложението на хмела?
Билков лек срещу мазоли
Разновидности на болката
Билкови маски за по-красиво лице
Масаж за уморени крака


Всичко за Вашето здраве Последно публикваноКаталог - Заболявания Каталог - Заболявания


Бързо търсене

Категория: зависимости
Алкохолизъм
Наркомании
Пристрастявания
Категория: на бебето и детето
Агресивност
Алергична хрема на бебето и детето
Алергия към белтъка на кравето мляко
Ангина при бебето и детето
Анемия при бебето и детето
Апетит - пълни деца
Аромотерапия и децата
Безапетитие при бебето и детето
Бронхиална астма при бебето и детето
Бронхит и пневмония при деца
Варицела
Висока температура на бебето и детето
Възпаление на ушите на бебето и детето
Глисти
Грижа за пъпа на новороденото
Грип при бебето и детето
Гърч
Да отгледам и възпитам детето си
Детска церебрална парализа
Детски аутизъм
Детски диабет
Екземи при деца
Епилепсия при деца
Жълтеница
Запек на бебето и детето
Заушка
Имунизационен календар
Кашлица при бебето и детето
Коклюш при бебето и детето
Колики
Менингит
Млечни зъби
Млечница
Морбили
Нощно напикаване - енуреза
Отит
Отравяне
Плач
Подсичане
Проблеми в пикочните пътища и бъбреците
Проблеми с очите на бебето и детето
Разстройство - диария при бебето и детето
Рахит
Рубеола
Температура - висока
Травми на бебето и детето
Хрема при бебето и детето
Категория: на бъбреците и отделителната с-ма
Бъбреци
Бъбречна поликистоза
Бъбречна туберкулоза
Бъбречно-каменна болест
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Остър гломерулонефрит
Пиелонефрит
Подагра
Простатит
Смъкване на бъбрека - нефроптоза
Тумори на бъбреците
Уретрит
Хемороиди
Хипертрофия на простатата
Цистит
Категория: на дихателните органи и слуха
Ангина - възпаление на сливиците
Астма бронхиална
Белодробен абсцес
Белодробен емфизем
Белодробна емболия и белодробен инфаркт
Белодробна склероза
Болки в ушите
Бронхиектазии - разширение на бронхите
Бронхиолит
Бронхит
Бронхопневмония
Възпаление на тъпанчето
Възпалено гърло
Задавяне с чуждо тяло
Кашлица
Кръвоизлив от носа
Ларингит
Мениеров синдром
Моноцитна ангина
Плеврит
Саркоидоза
Сенна хрема
Синуит
Сърбеж в ушите
Трахеит
Туберкулоза
Фарингит
Хрема
Категория: на жлезите с вътрешна секреция
Адипозо-генитална дистрофия
Базедова болест
Диабет
Ендемична гуша
Затлъстяване
Остър панкреатит
Рак на щитовидната жлеза
Синдром на Кушинг
Тиреотоксикоза
Хипотиреоидизъм
Холестерол
Категория: на кожата и венерически
Белези
Витилиго
Възловидна еритема
Генитален херпес
Гонорея - трипер
Дерматомикози
Екзема
Изгаряне
Измръзване
Импетиго контагиоза
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Контактен дерматит
Лупус еритематодис - вълчанка
Меланома малигнум
Пигментни петна
Пруриго на Берние
Псориазис
Розацея
Себорея
Себороична екзема
Слънчево изгаряне
Трихомоназа
Хламидиаза
Червен вятър - еризипел
Категория: на нервната система
Алцхаймер
Анорексия и Булимия
Безсъние
Вирусни менингити
Главоболие
Гнойни менингити
Депресия
Дископатия и дискова херния
Епилепсия
Ишиас
Мениеров синдром
Мигрена
Миелит
Множествена склероза
Мозъчен исхемичен инсулт
Мозъчен хеморагичен инсулт
Невралгия
Неврит на лицевия нерв
Паркинсонизъм
Прогресивна мускулна дистрофия
Радикулит
Стрес
Сътресение на главния мозък
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Херпес Зостер
Категория: на опорно-двигателната
Акушерска парализа
Анкилоза
Артроза
Асептична некроза
Болест на Бехтерев
Дисторзия - навяхване на ставата
Костно-ставна туберкулоза
Луксация - изкълчване на ставата
Остеоартрит
Остеомиелит
Остеопороза
Плоско стъпало
Прогресивна мускулна дистрофия
Рахит
Ревматизъм
Ревматоиден артрит
Сколиоза
Тендовагинит
Травми на гръдния кош
Тумори на костите
Тумори на ставите
Шийна спондилоза
Шип на петата
Категория: на очите
Глаукома
Ечемик
Катаракта - перде
Конюнктивити
Късогледство и далекогледство
Смущения в зрението в детска възраст
Старческо перде - сенилна катаракта
Категория: на половите органи
Аденом
Аменорея
Баланопостит
Безплодие - стерилитет
Болезнена менструация - дизменорея
Бяло течение
Варикоцеле
Възпаление на фалопиевите търби - салпингит
Генитален херпес
Дисменорея
Доброкачествана простатна хиперплазия - нарастване на простатната жлеза
Ендометриоза
Ендометрит
Заболявания на млечната жлеза
Кандида - кандидози
Карцином на матката
Климактеричен синдром
Колпит
Менструален цикъл
Миома на матката
Поликистоза на яйчниците
Простатит
Рак на маточната шийка
Смъкване на матката
Трихомони
Тумори на яйчниците
Урестит
Уро-генитална хламидиаза
Функционални маточни кръвотечения
Хидросалпингс
Категория: на сърцето и кръвоносните съдове
Атеросклероза
Болест /Синдром/ на Рейно
Болест на Бюргер
Инфаркт на миокарда
Исхемична болест на сърцето - ИБС
Миокардиосклероза
Нарушения на сърдечния ритъм
Разширени вени
Ревматизъм
Сърдечна невроза
Тромбофлебит
Хипертония - високо кръвно налягане
Хипотония - ниско кръвно налягане
Хронично белодробно сърце
Категория: на устната кухина
Афти
Възпаление на венците - гингивит
Заболявания на слюнните жлези
Зъбен кариес
Млечни зъби
Пародонтит
Пародонтоза
Херпес
Хигиена на устата
Категория: на храносмилателната с-ма
Гастрит
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Запек
Киселини
Колит - заболяване на дебелото черво
Пептична язва
Повръщане
Рак на жлъчния мехур
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Стеатоза на черния дроб
Стомашни неразположения
Тумори на дебелото черво
Хепатит
Хернии
Цироза
Черен дроб - как да го предпазим от заболявания
Язвена болест
Категория: остро заразни болести
Бруцелоза
Варицела
Вирусен хепатит - А
Вирусен хепатит - В
Вирусен хепатит - С
Грип
Дизентерия
Епидемичен паротит - заушка
Коклюш
Морбили - брусница
Рубеола
Салмонелоза
Скарлатина
Тетанус
Категория: паразитни болести
Бълхи
Детски глисти
Дървеница
Краста
Кучешка тения
Кърлежи
Лаймска болест
Токсоплазмоза
Хлебарки
Категория: през бременността
Аерофагия - киселини
Анемия и бременност
Бременност и майчинство
Бременност и повръщане
Бронхиална астма и бременност
Гестационен диабет
Запек и хемороиди
Извънматочна бременност
Изтръпване, спазми, крампи
Истмикоцервикална недостатъчност - серклаж
Кървно налягане и бременност
Кърмене
Късна бременност
Листериоза
Мастит
Многоплодна бременност
Нефропатия на бременността
Отоци
Покачване на теглото по време на бременност
Помятане
Преждевременно раждане
Преносване на бременността
Рискова бременност
Следродилна депресия
Сутрешно прилошаване
Категория: сексуални проблеми
Вулводия
Диспареуния
Еякуация
Закъснял пуберитет
Импотентност - еректилна дисфункция
Мастурбация - онанизъм
Фригидност
Категория: тумори
Карцином на матката
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Меланома малигнум
Миома на матката
Пролактином на хипофизата
Рак на гърлото
Рак на жлъчния мехур
Рак на маточната шийка
Рак на млечната жлеза
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Рак на щитовидната жлеза
Тумори на бъбреците
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Тумори на дебелото черво
Тумори на костите
Тумори на ставите
Тумори на яйчниците
Други
Абцес
Авитаминоза
Алергия
Анемия
Бели петна по ноктите
Болка. Видове болки
Болки в гърба
Болки в кръста
Глад и апетит
Добави своя тема
Заекване
Здравни проблеми през летните жеги
Как да разчетем поставената ни диагноза
Лимфни възли
Лични истории
Муковисцидоза
Натъртено
Порфирия
Пролетна умора
Психично здраве
Съвети за грижа за косата
Фрактура
Цьолиакия /целиакия/

Виж всички заболявания

Каталог - Билки Каталог - Билки


Бързо търсене

Айважива - Alcanna tinctoria
АЙИЕ - Artemisia argyi Levl
Акация - Robinia Pseudoacacia L.
Алкостоп - спри алкохола!
Алое - Aloe Vera
Анасон - Pimpinela Anisum L.
Ангелика - Angelica Archangelica L.
Арника - Arnica montana L.
Ароматна кализия - Callisia Fragans
Арония - Sorbus melanocorpa
Бабини зъби - Tribulus terrestris
Билки за бани при хемороиди
Блатен аир - Acorus calamus L.
Блатен тъжник - Spirea ulmaria L.
Блян
Бобови шушулки - Phaseolus Vulgaris L.
Божур - Paeonia Decora
Борови връхчета - Pinus sylvestris
Босилек - Ocimum Basillicum
Брей - Tamus Communis
Брош - Rubia tinctorum L.
Бръшлян - Hedera helix L.
Бряст - Ulmus
Бушменски отровен храст - Acokanthera oppositifolia
Бял имел - Viscum album L.
Бял оман - Inula Helenium L.
Бял Равнец - Achillea Millefolium L.
Бял трън - Silybum Marianum L.
Бяла бреза - Betula pendula
Бяла върба - Salix Аlba
Великденче - Veronica
Ветрогон - Eryngium Campestre
Вечнозелен кипарис
Вишна - Prunus cerasus L.
Водна детелина - Menyanthes trifoliata L.
Водно Пипериче - Polygonum Hydropiper L.
Волски език - Asplenium scolopendrium
Врабчови чревца - Stellaria media L.
Вратига - Tanacetrum Vulgare
Върбинка - Verbena Officinalis L.
Гинко Билоба - Ginkgo Biloba L.
Гледичия - Gleditsia triacanthos L.
Глог - Crataegus Monogyna L.
Глухарче - Taraxacum Officinale
Гороцвет - Adonis vernalis L.
Горчив пелин
Градински чай - Salvia Officinalis
Гръмотрън - Ononis spinosa L.
Дафинов лист - Laurus nobilis L.
Девесил - Levisticum officinale
Демир Бозан - Кандилколистно обичниче
Джинджифил - Zingiber Officinale L.
Джоджен - Mentha Spicata L.
Дилянка (Валериана) - Valeriana officinalis L.
Дракови парички - Paliurus spina-christi
Дребноцветна върбовка - Epilobium Parviflorum L.
Ду Хуо
Дъб /кори/ - Cortex Quercus L.
Дюля - Cydonia oblonga Mill
Дяволска уста - Leonurus Cardiaca L.
Евкалипт - Eucaliptus
Енчец - Solidago virga-aurea
Еньовче - Galium verum L.
Ефедра - Ephedra Distachya L.
Ехинацея - Echinacea Angustifolia
Жаблек - Galega officinalis L.
Женшен - Panax Ginseng
Живовлек - plantago major L.
Жълт Кантарион - Hypericum Perforatum
Жълт Равнец - Achillea Clypeolata L.
Жълт Смин - Helichrysum arenarium L.
Жълта тинтява - Gentiana Iutea L.
Зайча сянка - Asparagus officinalis
Здравец - Geranium Macrrorhizium L.
Златовръх - Rhodiola rosea L.
Змийски лапад - Arum Maculatum L.
Змийско мляко - Chelidonium Majus L.
Зърнастец - Rhamnus frangula
Иглика - Fl. Primulae
Изсипливче - Herniaria glabra
Исиот - Zingiber officinale
Исландски лишей - Cetraria Islandica
Исоп - Hyssopus Officinalis L.
Калина - Viburnum opulus L.
Калоферче - Tanacetum Balsamita
Каменоломка - Pimpinella Saxifraga
Камшик - Agrimonia Eupatoria L.
Карамфил - Eugenia Caryophyllata
Кафяво морско водорасло - Cystoseria Barbata L.
Кисел трън - Berberis Vulgaris L.
Клинавче /орлови нокти/ - Lonicera caprifolium
Коило - Stipa spp.
Комунига - Melilotus L.
Коноп - Cannabis Sativa L.
Конски кестен - Aesculus hippocastanum L.
Копитник - Asarum europaeum L.
Коприва - Urtica Dioica
Копър - Anethum graveolens
Кориандър - Coriandrum Sativum
Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.
Котешки нокът - Uncaria Tomenosta Wild
Кръвен Здравец - Geranium Sanguineum
Кукуряк - Helleborus Оdorus L.
Къпина - Robus Fruticosus
Лавандула - Lavandula Angustifolia
Лазаркиня - Asperula Odorata
Лайка - Matricaria Chamomilla
Лен - Linum usitatissimum L
Лепка - Galium aparine L.
Леска - Corylus avellana
Липа - Tilia Cordata Mill.
Лопен - Verbascum phlomoides L.
Луличка - Linaria Vulgaris L.
Люляк - Syringa L.
Магарешки бодил - Onopordum Acanthium L.
Майчин лист - Cassia Acutifolia
Мак полски
Малина - Rubus Idaeus
Мате
Маточина - Melissa officinalis
Махония - Mahonia
Мащерка - Thymus
Мента - Mentha
Мента Пиперита - Mentha Piperita L.
Метла - Kochia Scoparia
Метличина
Мечо грозде - Thymus sp. Diversa L.
Миши уши - Hieracium pilosella L.
Момина сълза - Convallaria Majalis L.
Морска краставичка - Ecbalium Elaterium L.
Мумио — илирийска смола
Мъртва коприва - Lamium Galeobdolon L.
Нар - Punica Granatum L.
Невен - Calendula Officinalis L.
Обичка - Fuchsia Hybrida
Овчарска торбичка - Capsella Bursa Pastoris
Огниче - Chenopodium Botrys L.
Омайник - Geum Urbanum L.
Орех - Juglans regia L.
Офика - Sorbus Aucuparia
Очанка
Очиболец - Potentilla
Папрат мъжка - Aspidium filix - mas L.
Пача трева - Polygonum aviculare L.
Пелин - Artemisia Absintum L.
Перуника - Iris
Петниста бударица - Galeopsis tetrahit
Петопръстник - Potentilla Reptans L.
Пирей - Agropyrum Repens L.
Плавун - Lycopodium Clavatum L.
Повет - Clematis Vitalba L.
Подбел - Tussilago farfara L.
Подъбиче - Teucrium L.
Полско Огнивче - Anagallis Arvensis L.
Пореч - Borago officinalis или echium amoenum
Пресечка - Cnicus benedictus L.
Птиче просо - Lithospermum Officinale L.
Пчелник - Marrubium vulgare L.
Пъпеш - Cucumis Melo L.
Ранилист - Betonica Officinalis
Ревен - Rheum Palmatum L.
Резене - Foeniculum vulgare
Репей - Arctium lappa L.
Решетка - Carlina Acanthifolia All.
Риган - Оriganum vulgare L.
Роза казанлъшка - Rosa Kazanlika
Розмарин - Rosmarinus officinalis
Росен - Dictamnus Albus
Росопас - Fumaria Officinalis L.
Рубрика: Китайски билки
Ружа лечебна - Althaea Officinalis
Салеп - Orchis Maculata L.
Сапуниче - Saponaria Officinalis L.
Сарсапарила - Smilax Officinalis L.
Седефче - Ruta Graveolens L.
Сена (касия) - Cassia senna L
Синап - Sinapis arvensis L.
Синя жлъчка(цикория) - Cichorium Intybus
Синя метличина - Centaurea Cyanus L.
Синя тинтява - Gentiana Cruciata L.
Синя хвойна - Juniperus Communis L.
Сладник - Glycrrhiza Glabra L.
Слез - Malva Silvestris L.
Сминдух - Trigonella foenum-graecum
Смокиня - Ficus Carica L.
Смрадлика - Cotinus
Софора - Sophora Japonica L.
Стевия - Stevia Rebaudiana L.
Страшниче - Asplenium Trichomanes L.
Съсънка (котенце) - Pulsatilla Pratensis L.
Телчарка - Polygala Major
Тлъстига - Sedum Acre L.
Трепетлика - Populus Tremula L.
Трицветна теменуга
Троскот - Cynodon dactylon L.
Трънка - Prunus Spinosa
Турта - Tagetes Erecta L.
Хвощ - полски
Хмел - Humulus Lupulus L.
Хрян - Armoracia Rusticana L.
Царевична коса - Zea Mays L.
Цариче - Alchemilla Vulgaris L.
Чай при Астма
Чемерика - Veratrum Lobelianum Berhn
Червен кантарион - Centaurium erythraea
Червена боровинка - Vaccinium vitis-idaea L.
Червена детелина - Trifolium Pratense L.
Червено подъбиче - Teucrium Chamaedrys L.
Черен Бъз - Fr. Sambuci Nigrae
Черен оман - Symphytum officinale L.
Череша - дръжки - Prinus Avium L.
Черна боровинка - Vaccinium myrtillus L
Черница - Morus Nigra L.
Чесън - Allium Sativum
Чувен - Chenopodium Bonus-Henricus L.
ШИИТАКЕ - Императорска гъба -„Гъба Жен-Шен”
Шипка - Rosa Canina
Ягода (горска) - Fragaria vesca

Виж всички билкиКаталог - Аптеки Каталог - Аптеки


Виж всички градове

Каталог - Лекари Каталог - Лекари


Виж всички категорииЗа потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email