Животът ни е отражение на нашите мислиЖивея, съществувам, раста и се развивам или напротив, задържам се в своето развитие и всичко, което ме заобикаля – хора, предмети, отношения, събития, - се явява като част от мен и моето настоящо състояние, като мое отражение.

Заобикалящата ме действителност е показателна за много мои проблеми, грешки, състояния. Тя е като семафор, показващ пътя – къде да отида, какво да говоря, за какво да премълча, към какво да се стремя, от какво да се отърва, какво да съкратя, а какво да увелича...

Бих могла да се вглеждам в околните като в огледало, за да разбера по-добре себе си – знаете, понякога е толкова трудно самостоятелно да се ориентираш в себе си, а по този начин получаваш подсказване. И понякога не е само подсказване, а цяла верига доказателства и готови решения, които разпределят всичко на мястото му. Но това е само при условие, че се научиш да ги четеш и разшифроваш като ребуси или гатанки. Защото всъщност никой няма да ти каже направо:

“Вие, госпожо/госпожице, се страхувате от близки отношения, защото някога някой ви е наранил. И по тази причина във вашия живот се появяват много мимолетни връзки, несериозни и скучни. А нормалните мъже предпочитат да общуват с усмихнатата ви съседка.”

Всичко е много просто, само трябва да се научите да разчитате по лицата и събитията

И на мен не ми е много ясно как да навържа всичко това. Нима моят дебел и педантичен началник със своето вечно заяждане и отегчителни инструкции относно “усъвършенстване на работния процес” е мое отражение? В него се отразяват моят страх от творческа инициатива, моето неумение да планирам работния си ден, липсата на гордост и чувство за собствено достойнство, които не ми позволяват да казвам “не”, особено когато е нужно да отстоявам позицията си.

Ами онази досадна съседка, вечно облечена с пеньоар и готова да разкаже клюки за всеки и за всичко... Всъщност може би тя само отразява моята собствена склонност към пикантните подробности от чуждите биографии? Тя неслучайно избира точно мен за своите беседи, на принципа на слабото звено. Като че ли е способна да отгатва! Веднъж се опита да приобщи към своите интриги и моята приятелка, но тя бързо я отказа. При това незабележимо, деликатно. И сега съседката се упражнява предимно върху мен. Защо ли? Може би за да се докаже още веднъж моята слабохарактерност?

Тази сутрин ми беше изключително тъжно и самотно, пътувах в трамвая и си мислех, че сигурно е трудно да се обръща внимание на такива загубенячки като мен. И точно в този момент ме заговори непознат мъж на средна възраст с приятна, интелигентен външност. Каза ми, че в профил съм приличала на една известна картина на Крамски. Странно, нали? Като че ли беше прочел мислите ми.

А вчера в метрото пак точно за мен се залепи подпийнал небръснат субект със съмнителна външност и започна дълга беседа за вредата на нарастващата политическа криза. И това при положение, че наоколо беше пълно с всякакви други хора! Какво ли значеше това?

Как да разгадаем всичко това в края на краищата? И защо все се лепят на мен, с какво толкова ги привличам? Може би усещат някои мои тайни мисли?

Хората са огледала, които отразяват състоянието на душата ни

Но не всички очевидно умеят да четат по лицата, защото техните огледални отражения са изкривени от допълнителните гънки на съзнанието. А може би огледалата им са по някакъв начин криви, нереални?

Понякога и аз чувствам как огледалната стая, в която влизам ежедневно, напускайки пределите на моя малък свят, плавно се превръща в зоологическа градина, а след това и във филм на ужасите, в който главен герой не е съседката или колегата ми, а аз самата.

Да, затова с такова огледало трябва да умееш и да си служиш. Имайте предвид, че в някои даже не се препоръчва да гледаш прекалено дълго, защото те изсмукват от нас жизнената енергия.

Най-чувствителните огледала са нашите близки

Тъй като те отразяват това, което се осмеляваме да разкрием само пред тях. Не сте ли забелязали, че понякога вашите вътрешни съмнения, често дори неконтролируем душевен смут, който вие даже още не сте се осмелили да облечете с думи, изведнъж по съвсем неочакван начин се проявяват в думите и фразите на близкия човек? Сякаш той има дарбата да усеща вашето състояние на някакво дълбоко междуличностно ниво, на ниво биополе. Чувства и отразява. А вие оставате изненадани от неговата прозорливост...

Много ясно чувстват нашето състояние децата и животните

Те буквално крещят според състоянието на душата ни, като че ли ни призовават да се спрем и да се замислим за самоконтрол върху вътрешния ни дисбаланс.

Но понякога не искаме да осъзнаем очевидни неща и започваме да обвиняваме хората в различни пороци и неприятни черти на характера. Като забравяме, че това не са техни пороци, а наши собствени, просто отразени.

Всичко, което особено силно ни дразни у околните хора, го има и у нас самите, само че скрито в подсъзнанието

И то е това, от което ние настойчиво искаме да се отървем. След като веднъж се осмелите да си признаете, че сте алчни, скандални или досадни, изведнъж с радост ще откриете, че във вашето обкръжение са намалели скъперниците, раздразнителните или скучните хора, защото нямате повече нужда чрез тяхната същност да показвате обратната страна на своите мисли, вие сте се осмелили да я погледнете с отворени очи.

Не бързайте да обвинявате другите тогава, когато би трябвало да обвините себе си. Все пак не те, а ние сме създали настоящото напрежение в общуването. Те само са го отразили на всеослушание. А даже трябва да им благодарим!

Но, признайте си, често ли сме им наистина благодарни за такава смела постъпка? Не ги ли обвиняваме и осъждаме по-скоро, като с невинен вид скриваме своите истински чувства и собствените си пороци.

“Аз всъщност не закачам никого, работя си мълчаливо, вторачена в монитора – си мисли невзрачният офис сътрудник, опитващ се да докаже на всички образцовото си отношение към работата, - но защо тогава този колега скандалджия точно тук е решил да демонстрира показните си изстъпления? Аз какво общо имам?”

Помислете... Може би колегата ви сигнализира, че не си струва така старателно да се вглъбявате в процеса, че всичко трябва да е по-просто и по-близо до околните, иначе вашият трудов ентусиазъм прилича по-скоро на прекомерна горделивост. И точно за да отстрани от вас малко от образа на недостъпна непогрешимост, той ви изважда от равновесие.

Всичко наоколо в някаква степен показва нас самите

Това, което ние със своите усилия сме създали. Подобното привлича и отразява подобното. Не приятелката ви е с прекалено свободно поведение, а просто вие също, скъпа, не сте ангел. А приятелката ви случайно е попаднала под ръка на вашия ангел-хранител. На нейно място между другото можеше да бъде всяка друга. И какво означава това? Всичко, което мислено сте пожелавали, за което сте бленували насън, от какво сте се страхували през цялото време – ето, заповядайте да го видите как изглежда отстрани.

Какъв цвят е хамелеонът, когато се гледа в огледалото? Известно ли му е на него самия, който през целия си живот се е нагаждал спрямо обстановката, какъв цвят е и какво е неговото истинско лице?

Разбира се, най-лесно е, без да философствате излишно, да обвините огледалото, че е криво. Но ако твоята физиономия е крива, струва ли си да чупиш огледалото? Без него няма да можеш никога да се възприемаш адекватно.

На човек му е необходима обратна връзка – от хора, които да коригират неговото поведение, да го насочват по правилния път, да му отварят очите и ушите; хора, които да отразяват неговото състояние и мисли, очаквания и грешни постъпки. Всичко, което ни заобикаля, е чувствителен камертон на нашето вътрешно състояние.

Скоро пробвах да се наблюдавам отстрани като опитно зайче, на което са сложили датчик за състоянието. Сутринта започна неуспешно. В седем и половина звънна шефът и каза, че днес ще се състои важна делова среща с важен партньор и аз съответно не трябва да закъснявам и да си облека делови костюм. И това ако не е неприятна изненада!

Най-хубавият ми костюм беше на химическо, защото на предишната презентация ме бяха залели с кафе. Във вълнението си сменях различни тоалети и не можех да се спра на подходящ – с този ще ми е топло, другият не съответства на дрескода, третият не ми седи много добре...

Най-накрая се спрях на един не съвсем подходящ и се запътих на работа. Вътрешното ми състояние беше неспокойно, костюмът не ми придаваше увереност, при това с него ми беше топло. Нервничех.

И изведнъж, сякаш като по замах с вълшебна пръчица, всичко наоколо започнаха старателно да отразяват моето състояние – бутнаха ме, притиснаха ме, нагрубиха ме. С ужас се хванах за чантата си, защото очаквах най-лошото – на всичкото отгоре да ми измъкнат портмонето или мобилния телефон. А всъщност на какво толкова се учудвах – аз сама нажежих пространството около себе си и бумерангът проработи.

Разбира се, не всички обкръжаващи ни хора и предмети са толкова символични и значими. Да, те отразяват нашите мисли и чувства, но по-скоро на нивото на фон, който ние не забелязваме. А даже и да забележим и да се включи веригата на нашите вътрешни асоциации, то тя не засяга толкова глобално нашата същност, че да сигнализира за нещо.

Може, разбира се, да се поровим, но за това са нужни време и желание. Ако това беше така, то, опитвайки се да разгадаем погледа на някой случаен минувач, продавач в магазина и хиляди малки незначителни детайли от нашия живот (например обикновената разходка до кварталния супермаркет), бихте могли да полудеете от напрежение и да имате нужда от специализирана помощ.

Изобщо не е нужно да се закачате за всяко огледално отражение. Достатъчно е да се вгледате в главното си огледало. В това, с което се намирате в близък контакт всеки ден от своя живот. Да се вгледате, да почувствате тази тънка обратна връзка и да се усмихнете, за да ви се усмихнат в отговор.
Още статии за Психично здраве
Лечение със самовнушение
Чудото на прошката
Здравен хороскоп за 2008 г.
Психология на развода
Психология на цветовете
Кои са причините за депресията?
Техники за справяне със стреса
Не мислете върху проблема
Интернет любов
Да отстоим интересите си на работното място
Жените с рак на гърдата изпадат в депресия
Конфликти на служебното място
Отново на работа без стрес
Животът ни е отражение на нашите мисли
Взаимното доверие - ключ към успешна връзка
Как да се справим с ниското самочувствие
Най-разпространените митове, свързани с психичното здраве


Всичко за Вашето здраве Последно публикваноКаталог - Заболявания Каталог - Заболявания


Бързо търсене

Категория: зависимости
Алкохолизъм
Наркомании
Пристрастявания
Категория: на бебето и детето
Агресивност
Алергична хрема на бебето и детето
Алергия към белтъка на кравето мляко
Ангина при бебето и детето
Анемия при бебето и детето
Апетит - пълни деца
Аромотерапия и децата
Безапетитие при бебето и детето
Бронхиална астма при бебето и детето
Бронхит и пневмония при деца
Варицела
Висока температура на бебето и детето
Възпаление на ушите на бебето и детето
Глисти
Грижа за пъпа на новороденото
Грип при бебето и детето
Гърч
Да отгледам и възпитам детето си
Детска церебрална парализа
Детски аутизъм
Детски диабет
Екземи при деца
Епилепсия при деца
Жълтеница
Запек на бебето и детето
Заушка
Имунизационен календар
Кашлица при бебето и детето
Коклюш при бебето и детето
Колики
Менингит
Млечни зъби
Млечница
Морбили
Нощно напикаване - енуреза
Отит
Отравяне
Плач
Подсичане
Проблеми в пикочните пътища и бъбреците
Проблеми с очите на бебето и детето
Разстройство - диария при бебето и детето
Рахит
Рубеола
Температура - висока
Травми на бебето и детето
Хрема при бебето и детето
Категория: на бъбреците и отделителната с-ма
Бъбреци
Бъбречна поликистоза
Бъбречна туберкулоза
Бъбречно-каменна болест
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Остър гломерулонефрит
Пиелонефрит
Подагра
Простатит
Смъкване на бъбрека - нефроптоза
Тумори на бъбреците
Уретрит
Хемороиди
Хипертрофия на простатата
Цистит
Категория: на дихателните органи и слуха
Ангина - възпаление на сливиците
Астма бронхиална
Белодробен абсцес
Белодробен емфизем
Белодробна емболия и белодробен инфаркт
Белодробна склероза
Болки в ушите
Бронхиектазии - разширение на бронхите
Бронхиолит
Бронхит
Бронхопневмония
Възпаление на тъпанчето
Възпалено гърло
Задавяне с чуждо тяло
Кашлица
Кръвоизлив от носа
Ларингит
Мениеров синдром
Моноцитна ангина
Плеврит
Саркоидоза
Сенна хрема
Синуит
Сърбеж в ушите
Трахеит
Туберкулоза
Фарингит
Хрема
Категория: на жлезите с вътрешна секреция
Адипозо-генитална дистрофия
Базедова болест
Диабет
Ендемична гуша
Затлъстяване
Остър панкреатит
Рак на щитовидната жлеза
Синдром на Кушинг
Тиреотоксикоза
Хипотиреоидизъм
Холестерол
Категория: на кожата и венерически
Белези
Витилиго
Възловидна еритема
Генитален херпес
Гонорея - трипер
Дерматомикози
Екзема
Изгаряне
Измръзване
Импетиго контагиоза
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Контактен дерматит
Лупус еритематодис - вълчанка
Меланома малигнум
Пигментни петна
Пруриго на Берние
Псориазис
Розацея
Себорея
Себороична екзема
Слънчево изгаряне
Трихомоназа
Хламидиаза
Червен вятър - еризипел
Категория: на нервната система
Алцхаймер
Анорексия и Булимия
Безсъние
Вирусни менингити
Главоболие
Гнойни менингити
Депресия
Дископатия и дискова херния
Епилепсия
Ишиас
Мениеров синдром
Мигрена
Миелит
Множествена склероза
Мозъчен исхемичен инсулт
Мозъчен хеморагичен инсулт
Невралгия
Неврит на лицевия нерв
Паркинсонизъм
Прогресивна мускулна дистрофия
Радикулит
Стрес
Сътресение на главния мозък
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Херпес Зостер
Категория: на опорно-двигателната
Акушерска парализа
Анкилоза
Артроза
Асептична некроза
Болест на Бехтерев
Дисторзия - навяхване на ставата
Костно-ставна туберкулоза
Луксация - изкълчване на ставата
Остеоартрит
Остеомиелит
Остеопороза
Плоско стъпало
Прогресивна мускулна дистрофия
Рахит
Ревматизъм
Ревматоиден артрит
Сколиоза
Тендовагинит
Травми на гръдния кош
Тумори на костите
Тумори на ставите
Шийна спондилоза
Шип на петата
Категория: на очите
Глаукома
Ечемик
Катаракта - перде
Конюнктивити
Късогледство и далекогледство
Смущения в зрението в детска възраст
Старческо перде - сенилна катаракта
Категория: на половите органи
Аденом
Аменорея
Баланопостит
Безплодие - стерилитет
Болезнена менструация - дизменорея
Бяло течение
Варикоцеле
Възпаление на фалопиевите търби - салпингит
Генитален херпес
Дисменорея
Доброкачествана простатна хиперплазия - нарастване на простатната жлеза
Ендометриоза
Ендометрит
Заболявания на млечната жлеза
Кандида - кандидози
Карцином на матката
Климактеричен синдром
Колпит
Менструален цикъл
Миома на матката
Поликистоза на яйчниците
Простатит
Рак на маточната шийка
Смъкване на матката
Трихомони
Тумори на яйчниците
Урестит
Уро-генитална хламидиаза
Функционални маточни кръвотечения
Хидросалпингс
Категория: на сърцето и кръвоносните съдове
Атеросклероза
Болест /Синдром/ на Рейно
Болест на Бюргер
Инфаркт на миокарда
Исхемична болест на сърцето - ИБС
Миокардиосклероза
Нарушения на сърдечния ритъм
Разширени вени
Ревматизъм
Сърдечна невроза
Тромбофлебит
Хипертония - високо кръвно налягане
Хипотония - ниско кръвно налягане
Хронично белодробно сърце
Категория: на устната кухина
Афти
Възпаление на венците - гингивит
Заболявания на слюнните жлези
Зъбен кариес
Млечни зъби
Пародонтит
Пародонтоза
Херпес
Хигиена на устата
Категория: на храносмилателната с-ма
Гастрит
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Запек
Киселини
Колит - заболяване на дебелото черво
Пептична язва
Повръщане
Рак на жлъчния мехур
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Стеатоза на черния дроб
Стомашни неразположения
Тумори на дебелото черво
Хепатит
Хернии
Цироза
Черен дроб - как да го предпазим от заболявания
Язвена болест
Категория: остро заразни болести
Бруцелоза
Варицела
Вирусен хепатит - А
Вирусен хепатит - В
Вирусен хепатит - С
Грип
Дизентерия
Епидемичен паротит - заушка
Коклюш
Морбили - брусница
Рубеола
Салмонелоза
Скарлатина
Тетанус
Категория: паразитни болести
Бълхи
Детски глисти
Дървеница
Краста
Кучешка тения
Кърлежи
Лаймска болест
Токсоплазмоза
Хлебарки
Категория: през бременността
Аерофагия - киселини
Анемия и бременност
Бременност и майчинство
Бременност и повръщане
Бронхиална астма и бременност
Гестационен диабет
Запек и хемороиди
Извънматочна бременност
Изтръпване, спазми, крампи
Истмикоцервикална недостатъчност - серклаж
Кървно налягане и бременност
Кърмене
Късна бременност
Листериоза
Мастит
Многоплодна бременност
Нефропатия на бременността
Отоци
Покачване на теглото по време на бременност
Помятане
Преждевременно раждане
Преносване на бременността
Рискова бременност
Следродилна депресия
Сутрешно прилошаване
Категория: сексуални проблеми
Вулводия
Диспареуния
Еякуация
Закъснял пуберитет
Импотентност - еректилна дисфункция
Мастурбация - онанизъм
Фригидност
Категория: тумори
Карцином на матката
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Меланома малигнум
Миома на матката
Пролактином на хипофизата
Рак на гърлото
Рак на жлъчния мехур
Рак на маточната шийка
Рак на млечната жлеза
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Рак на щитовидната жлеза
Тумори на бъбреците
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Тумори на дебелото черво
Тумори на костите
Тумори на ставите
Тумори на яйчниците
Други
Абцес
Авитаминоза
Алергия
Анемия
Бели петна по ноктите
Болка. Видове болки
Болки в гърба
Болки в кръста
Глад и апетит
Добави своя тема
Заекване
Здравни проблеми през летните жеги
Как да разчетем поставената ни диагноза
Лимфни възли
Лични истории
Муковисцидоза
Натъртено
Порфирия
Пролетна умора
Психично здраве
Съвети за грижа за косата
Фрактура
Цьолиакия /целиакия/

Виж всички заболявания

Каталог - Билки Каталог - Билки


Бързо търсене

Айважива - Alcanna tinctoria
АЙИЕ - Artemisia argyi Levl
Акация - Robinia Pseudoacacia L.
Алкостоп - спри алкохола!
Алое - Aloe Vera
Анасон - Pimpinela Anisum L.
Ангелика - Angelica Archangelica L.
Арника - Arnica montana L.
Ароматна кализия - Callisia Fragans
Арония - Sorbus melanocorpa
Бабини зъби - Tribulus terrestris
Билки за бани при хемороиди
Блатен аир - Acorus calamus L.
Блатен тъжник - Spirea ulmaria L.
Блян
Бобови шушулки - Phaseolus Vulgaris L.
Божур - Paeonia Decora
Борови връхчета - Pinus sylvestris
Босилек - Ocimum Basillicum
Брей - Tamus Communis
Брош - Rubia tinctorum L.
Бръшлян - Hedera helix L.
Бряст - Ulmus
Бушменски отровен храст - Acokanthera oppositifolia
Бял имел - Viscum album L.
Бял оман - Inula Helenium L.
Бял Равнец - Achillea Millefolium L.
Бял трън - Silybum Marianum L.
Бяла бреза - Betula pendula
Бяла върба - Salix Аlba
Великденче - Veronica
Ветрогон - Eryngium Campestre
Вечнозелен кипарис
Вишна - Prunus cerasus L.
Водна детелина - Menyanthes trifoliata L.
Водно Пипериче - Polygonum Hydropiper L.
Волски език - Asplenium scolopendrium
Врабчови чревца - Stellaria media L.
Вратига - Tanacetrum Vulgare
Върбинка - Verbena Officinalis L.
Гинко Билоба - Ginkgo Biloba L.
Гледичия - Gleditsia triacanthos L.
Глог - Crataegus Monogyna L.
Глухарче - Taraxacum Officinale
Гороцвет - Adonis vernalis L.
Горчив пелин
Градински чай - Salvia Officinalis
Гръмотрън - Ononis spinosa L.
Дафинов лист - Laurus nobilis L.
Девесил - Levisticum officinale
Демир Бозан - Кандилколистно обичниче
Джинджифил - Zingiber Officinale L.
Джоджен - Mentha Spicata L.
Дилянка (Валериана) - Valeriana officinalis L.
Дракови парички - Paliurus spina-christi
Дребноцветна върбовка - Epilobium Parviflorum L.
Ду Хуо
Дъб /кори/ - Cortex Quercus L.
Дюля - Cydonia oblonga Mill
Дяволска уста - Leonurus Cardiaca L.
Евкалипт - Eucaliptus
Енчец - Solidago virga-aurea
Еньовче - Galium verum L.
Ефедра - Ephedra Distachya L.
Ехинацея - Echinacea Angustifolia
Жаблек - Galega officinalis L.
Женшен - Panax Ginseng
Живовлек - plantago major L.
Жълт Кантарион - Hypericum Perforatum
Жълт Равнец - Achillea Clypeolata L.
Жълт Смин - Helichrysum arenarium L.
Жълта тинтява - Gentiana Iutea L.
Зайча сянка - Asparagus officinalis
Здравец - Geranium Macrrorhizium L.
Златовръх - Rhodiola rosea L.
Змийски лапад - Arum Maculatum L.
Змийско мляко - Chelidonium Majus L.
Зърнастец - Rhamnus frangula
Иглика - Fl. Primulae
Изсипливче - Herniaria glabra
Исиот - Zingiber officinale
Исландски лишей - Cetraria Islandica
Исоп - Hyssopus Officinalis L.
Калина - Viburnum opulus L.
Калоферче - Tanacetum Balsamita
Каменоломка - Pimpinella Saxifraga
Камшик - Agrimonia Eupatoria L.
Карамфил - Eugenia Caryophyllata
Кафяво морско водорасло - Cystoseria Barbata L.
Кисел трън - Berberis Vulgaris L.
Клинавче /орлови нокти/ - Lonicera caprifolium
Коило - Stipa spp.
Комунига - Melilotus L.
Коноп - Cannabis Sativa L.
Конски кестен - Aesculus hippocastanum L.
Копитник - Asarum europaeum L.
Коприва - Urtica Dioica
Копър - Anethum graveolens
Кориандър - Coriandrum Sativum
Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.
Котешки нокът - Uncaria Tomenosta Wild
Кръвен Здравец - Geranium Sanguineum
Кукуряк - Helleborus Оdorus L.
Къпина - Robus Fruticosus
Лавандула - Lavandula Angustifolia
Лазаркиня - Asperula Odorata
Лайка - Matricaria Chamomilla
Лен - Linum usitatissimum L
Лепка - Galium aparine L.
Леска - Corylus avellana
Липа - Tilia Cordata Mill.
Лопен - Verbascum phlomoides L.
Луличка - Linaria Vulgaris L.
Люляк - Syringa L.
Магарешки бодил - Onopordum Acanthium L.
Майчин лист - Cassia Acutifolia
Мак полски
Малина - Rubus Idaeus
Мате
Маточина - Melissa officinalis
Махония - Mahonia
Мащерка - Thymus
Мента - Mentha
Мента Пиперита - Mentha Piperita L.
Метла - Kochia Scoparia
Метличина
Мечо грозде - Thymus sp. Diversa L.
Миши уши - Hieracium pilosella L.
Момина сълза - Convallaria Majalis L.
Морска краставичка - Ecbalium Elaterium L.
Мумио — илирийска смола
Мъртва коприва - Lamium Galeobdolon L.
Нар - Punica Granatum L.
Невен - Calendula Officinalis L.
Обичка - Fuchsia Hybrida
Овчарска торбичка - Capsella Bursa Pastoris
Огниче - Chenopodium Botrys L.
Омайник - Geum Urbanum L.
Орех - Juglans regia L.
Офика - Sorbus Aucuparia
Очанка
Очиболец - Potentilla
Папрат мъжка - Aspidium filix - mas L.
Пача трева - Polygonum aviculare L.
Пелин - Artemisia Absintum L.
Перуника - Iris
Петниста бударица - Galeopsis tetrahit
Петопръстник - Potentilla Reptans L.
Пирей - Agropyrum Repens L.
Плавун - Lycopodium Clavatum L.
Повет - Clematis Vitalba L.
Подбел - Tussilago farfara L.
Подъбиче - Teucrium L.
Полско Огнивче - Anagallis Arvensis L.
Пореч - Borago officinalis или echium amoenum
Пресечка - Cnicus benedictus L.
Птиче просо - Lithospermum Officinale L.
Пчелник - Marrubium vulgare L.
Пъпеш - Cucumis Melo L.
Ранилист - Betonica Officinalis
Ревен - Rheum Palmatum L.
Резене - Foeniculum vulgare
Репей - Arctium lappa L.
Решетка - Carlina Acanthifolia All.
Риган - Оriganum vulgare L.
Роза казанлъшка - Rosa Kazanlika
Розмарин - Rosmarinus officinalis
Росен - Dictamnus Albus
Росопас - Fumaria Officinalis L.
Рубрика: Китайски билки
Ружа лечебна - Althaea Officinalis
Салеп - Orchis Maculata L.
Сапуниче - Saponaria Officinalis L.
Сарсапарила - Smilax Officinalis L.
Седефче - Ruta Graveolens L.
Сена (касия) - Cassia senna L
Синап - Sinapis arvensis L.
Синя жлъчка(цикория) - Cichorium Intybus
Синя метличина - Centaurea Cyanus L.
Синя тинтява - Gentiana Cruciata L.
Синя хвойна - Juniperus Communis L.
Сладник - Glycrrhiza Glabra L.
Слез - Malva Silvestris L.
Сминдух - Trigonella foenum-graecum
Смокиня - Ficus Carica L.
Смрадлика - Cotinus
Софора - Sophora Japonica L.
Стевия - Stevia Rebaudiana L.
Страшниче - Asplenium Trichomanes L.
Съсънка (котенце) - Pulsatilla Pratensis L.
Телчарка - Polygala Major
Тлъстига - Sedum Acre L.
Трепетлика - Populus Tremula L.
Трицветна теменуга
Троскот - Cynodon dactylon L.
Трънка - Prunus Spinosa
Турта - Tagetes Erecta L.
Хвощ - полски
Хмел - Humulus Lupulus L.
Хрян - Armoracia Rusticana L.
Царевична коса - Zea Mays L.
Цариче - Alchemilla Vulgaris L.
Чай при Астма
Чемерика - Veratrum Lobelianum Berhn
Червен кантарион - Centaurium erythraea
Червена боровинка - Vaccinium vitis-idaea L.
Червена детелина - Trifolium Pratense L.
Червено подъбиче - Teucrium Chamaedrys L.
Черен Бъз - Fr. Sambuci Nigrae
Черен оман - Symphytum officinale L.
Череша - дръжки - Prinus Avium L.
Черна боровинка - Vaccinium myrtillus L
Черница - Morus Nigra L.
Чесън - Allium Sativum
Чувен - Chenopodium Bonus-Henricus L.
Шведска Горчивка - малка
ШИИТАКЕ - Императорска гъба -„Гъба Жен-Шен”
Шипка - Rosa Canina
Ягода (горска) - Fragaria vesca

Виж всички билкиКаталог - Аптеки Каталог - Аптеки


Виж всички градове

Каталог - Лекари Каталог - Лекари


Виж всички категорииЗа потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email