Статия- детски диабетДЕТСКИ ДИАБЕТ
Всяка година се регистрират около 450 деца, болни от диабет.
 Защо ли е разпространено мнението, че диабетът при децата означава инжекции до края на живота и много забрани при храненето? Обаче с детския диабет може да се води борба. Той е като зло куче - колкото повече се страхуваш от него, толкова по-лошо. Ако изведнъж ви съобщят, че детето ви е болно от захарен диабет, не изпадайте в паника. Правилното разбиране на болестта от страна на родителите е основа за успешното лечение.
Що се отнася до децата, те по принцип се отнасят по-спокойно към болестите. Те сякаш по-лесно се настройват психически към болестта, а ако детето с помощта на родителите постигне това, то ще се научи да контролира диабета с помощта на инсулин. Въобще диабетът е много сложна и загадъчна болест. Медиците и до този момент не могат да кажат защо едни деца се разболяват от диабет, а други - не.
Диабетът е провокиран от хронично високо ниво на захар в кръвта, с което ниво вече не е в състояние да се справи белтъчният хормон инсулин. Нашата задстомашна жлеза е уникален автоматичен регулатор, който ту повишава, ту понижава изработката на инсулин в организма в зависимост от това, с какво се храним. Но понякога по различни, невинаги обясними, причини този регулатор не заработва и, естествено, захарта започва да се натрупва, провокира диабет, т.е. напълно разбъркване на обмяната на веществата. НАЙ-ПОЛЕЗНИ В ТОЗИ СЛУЧАЙ СА КРУШИТЕ!
Смехът също оказва благотворно въздействие - понижава съдържанието на захар в кръвта. На начален стадий от развитие на диабета могат да помогнат не само билките, но и зеленчуци и плодове, съдържащи природен инсулин.
Затова ние ще ви предложим съвети и рецепти, които самите родители на болни деца споделят с нас. И така, най-полезният продукт за болно от диабет първи тип дете това е крушата. Установено е, че в нея се съдържат до 35 процента природен инсулин. Най-добре е на детето да се дава прясна круша - по една 3 пъти на ден 20 минути преди ядене. Може да се използва и сокът от круша - по 2 супени лъжици 3 пъти на ден 30 минути преди ядене. Можете да си приготвяте сок от круши, когато е техният сезон и да го консервирате за зимата. Много полезни са и някои други плодове - боровинката, ягодите, френското грозде. Полезни са и плодовете на черницата. Включете в менюто на детето необходимия за работата на задстомашната жлеза микроелемент никел. Той се съдържа във всички видове зеле, в хряна, чесъна, лука, ряпата, аспержите, тиквата, морковите, зеления боб, сливите, смокините, бадемите, краставиците, ягодите и орехите. Цинкът е другият микроелемент, който притежава способността да увеличава действието на инсулина. Големи количества цинк се съдържат в цвеклото, в прорасналата пшеница и в булгура. Разбира се, народните средства не могат да заместят инсулинотерапията, но те много помагат на лечението. И най-важното е: при всеки стадий на заболяването болното от диабет дете да се смее повече, защото смехът понижава съдържанието на захар в кръвта. Помнете, ако детето ви е болно от диабет. ВСИЧКО Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!
Диабетът силно “подмладява” през последните години. За щастие случаите на диабет при деца на няколко месеца са по-редки. В някои страни има създадени школи за деца, болни от диабет, където те заедно със своите родители научават най-новото за диетотерапията, а решават и практически задачи. Първото, на което в тези школи се научават майките и татковците, е, че най-важното е да се упражнява контрол над захарта в кръвта. В никакъв случай да не допускат гликемия преди заспиване на детето. Преди сън нивото на захарта е по-ниско и затова не трябва да дават на детето обичайната доза инсулин, а такава с кратко действие. Ненавременната корекция на дозата инсулин е един от подводните камъни, способни да доведат до тежки последствия. Ще обясним това нагледно. Ако детето е в добро състояние, ако то не е с високо съдържание на захар в кръвта, съответно и дозата инсулин, която вие, родителите, му давате, не е висока. Обаче, след като приключи ремисията, потребността от инсулин се увеличава. Но у вас е останала илюзията, че детето се чувства добре и не повишавате дозата, или не я увеличавате интензивно. Това е много неприятно. Наистина е много важно да усетите този период и да коригирате дозата с по-висока. Ако не направите това, всяко инфекциозно заболяване може да се превърне в последната капка, която да доведе детето до диабетна кома. А това е най-страшният изход. За да коригирате дозата инсулин, не е достатъчна единична проба на кръвната захар. Това трябва да се направи няколко пъти през деня и нощта, нарича се профил на глюкозата. Получените резултати трябва да записвате в дневник, за да се открие причината за хипогликемията. И съответно да реагирате. Ако се случат промени в режима, нужно е да се променят и инсулиновите дози. Затова родителите получават таблици, по които могат да изчисляват всяка крачка при лечение на своето дете. При това у детето не е добре да се създава впечатление, че то отново е поставено в някакви ограничения. Родителите всеки ден трябва да проверяват показателите и съответно да ги контролират. От това зависи дозата на инсулина. С една дума, грижата за болно от диабет дете е подвиг за родителите. И всички родители наистина се опитват да усвоят този начин да контролират нивото на захарта в кръвта, за да лекуват своето дете.
КОГА ТРЯБВА ДА СЕ БИЕ ТРЕВОГА?
Естествено, колкото по-рано започне лечението на детето, толкова по-големи са шансовете да се спре болестта и да се запази работоспособността и доброто състояние на организма чак до старостта. Родителите трябва да са много внимателни при често уриниране на детето, при постоянното чувство на жажда, бърза загуба или обратното - покачване на теглото. Също и ако детето усеща слабост, ако е вяло, сънливо, ако раните му при удар заздравяват бавно и ако бързо се уморява при незначително натоварване. Това са симптомите на начеващ диабет. А дали е захарен, или незахарен, може да се каже след необходимите изследвания. Лечението се подбира строго индивидуално, като се има предвид общото състояние на болния. Единна схема тук няма и не може да има. Но във всички случаи на болното дете се предписват много лекарства - за стабилизиране нивото на глюкозата в кръвта, за нормализацията на обмяната на веществата, за подобряване работата на задстомашната жлеза, черния дроб, бъбреците, сърдечносъдовата система. Ако строго се изпълняват всички предписания, диабетът може “да се замрази” за десетилетия. Не е тайна, че сред диабетоболните има добри спортисти. Ако човек се научи и умее да контролира диабета си, той не би бил ограничаван от нищо в този живот.
Полезните народни рецепти
ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С БИЛКОВИ ОТВАРИ
Ако родителите наистина съумеят да посещават специални школи, а и други места за болни от диабет деца, те обменят опит, дават си съвети и рецепти от народната медицина, които да засилят ефекта на лечение. Ние ще ви посочим няколко рецепти, които са доказали своята ефикасност. Те - по данни на родителите, са помогнали на много деца.
И така, смесете в равни части люлякови пъпки (най-добре див люляк), листа от боровинка и ягода, корени от глухарче и сладник и градински чай.
- 2-3 супени лъжици от тази смес се заливат с половин литър гореща вода и се варят на слаб огън 3 минути. Сместа престоява 3-4 часа, прецежда се, изстудява се и се дава на детето по една трета чаша 3 пъти на ден 15-20 минути преди ядене. Смесете по 2 супени лъжици овес, смлени листа от орех и по 3 супени лъжици смлени корени от репей и листа от черна боровинка. Залейте една супена лъжица от тази смес с чаша гореща вода и я варете на слаб огън, без да допуснете да кипне. Варете сместа 3-4 минути. Оставете да се утаява 4 часа, изстудете и прецедете. Давайте на детето по една трета чаша 15 минути преди ядене 3 пъти на ден.
- На децата, страдащи от диабет, е полезно всеки ден да се дава пресен сок от цвекло - не по-малко от четвърт чаша.
- Или пък смесвате по 3 части зелен фасул, смлени листа и корени от коприва и по 2 части девесил, живовлек, жълт кантарион и царевична коса. Сместа се приготвя по същата технология, както и горепосочената рецепта. От тези смеси да се пие по един път в годината, като се редуват по 2 месеца с 10-дневна почивка.

А ето и съвет за укрепване на имунитета.
- 30 г полски хвощ се заливат с една чаша вода, сместа ври 6-7 минути и престоява 2 часа. Приемат се по 2 супени лъжици преди ядене.
- Опитайте също да давате на детето отвара от клонките на черно френско грозде - в тенджерка се слага една супена лъжица смлени клончета и се залива с чаша гореща вода. Сместа ври на бавен огън половин час и след това престоява още половин час. На детето се дава по една супена лъжица преди ядене. Полезен е също и сокът от накладено зеле.
- Или се взема една лъжица ситно нарязани листа от орехи и се заливат с чаша гореща вода. Сместа престоява, докато изстине. Тази течност се дава на детето през деня на равни порции. Това лечение може да продължи цяла година. Листата на ореха запазват своите лечебни свойства цели 2 години.Още статии за Детски диабет
Детето ми е с наднормено тегло
Статия- детски диабет


Всичко за Вашето здраве Последно публикваноКаталог - Заболявания Каталог - Заболявания


Бързо търсене

Категория: зависимости
Алкохолизъм
Наркомании
Пристрастявания
Категория: на бебето и детето
Агресивност
Алергична хрема на бебето и детето
Алергия към белтъка на кравето мляко
Ангина при бебето и детето
Анемия при бебето и детето
Апетит - пълни деца
Аромотерапия и децата
Безапетитие при бебето и детето
Бронхиална астма при бебето и детето
Бронхит и пневмония при деца
Варицела
Висока температура на бебето и детето
Възпаление на ушите на бебето и детето
Глисти
Грижа за пъпа на новороденото
Грип при бебето и детето
Гърч
Да отгледам и възпитам детето си
Детска церебрална парализа
Детски аутизъм
Детски диабет
Екземи при деца
Епилепсия при деца
Жълтеница
Запек на бебето и детето
Заушка
Имунизационен календар
Кашлица при бебето и детето
Коклюш при бебето и детето
Колики
Менингит
Млечни зъби
Млечница
Морбили
Нощно напикаване - енуреза
Отит
Отравяне
Плач
Подсичане
Проблеми в пикочните пътища и бъбреците
Проблеми с очите на бебето и детето
Разстройство - диария при бебето и детето
Рахит
Рубеола
Температура - висока
Травми на бебето и детето
Хрема при бебето и детето
Категория: на бъбреците и отделителната с-ма
Бъбреци
Бъбречна поликистоза
Бъбречна туберкулоза
Бъбречно-каменна болест
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Остър гломерулонефрит
Пиелонефрит
Подагра
Простатит
Смъкване на бъбрека - нефроптоза
Тумори на бъбреците
Уретрит
Хемороиди
Хипертрофия на простатата
Цистит
Категория: на дихателните органи и слуха
Ангина - възпаление на сливиците
Астма бронхиална
Белодробен абсцес
Белодробен емфизем
Белодробна емболия и белодробен инфаркт
Белодробна склероза
Болки в ушите
Бронхиектазии - разширение на бронхите
Бронхиолит
Бронхит
Бронхопневмония
Възпаление на тъпанчето
Възпалено гърло
Задавяне с чуждо тяло
Кашлица
Кръвоизлив от носа
Ларингит
Мениеров синдром
Моноцитна ангина
Плеврит
Саркоидоза
Сенна хрема
Синуит
Сърбеж в ушите
Трахеит
Туберкулоза
Фарингит
Хрема
Категория: на жлезите с вътрешна секреция
Адипозо-генитална дистрофия
Базедова болест
Диабет
Ендемична гуша
Затлъстяване
Остър панкреатит
Рак на щитовидната жлеза
Синдром на Кушинг
Тиреотоксикоза
Хипотиреоидизъм
Холестерол
Категория: на кожата и венерически
Белези
Витилиго
Възловидна еритема
Генитален херпес
Гонорея - трипер
Дерматомикози
Екзема
Изгаряне
Измръзване
Импетиго контагиоза
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Контактен дерматит
Лупус еритематодис - вълчанка
Меланома малигнум
Пигментни петна
Пруриго на Берние
Псориазис
Розацея
Себорея
Себороична екзема
Слънчево изгаряне
Трихомоназа
Хламидиаза
Червен вятър - еризипел
Категория: на нервната система
Алцхаймер
Анорексия и Булимия
Безсъние
Вирусни менингити
Главоболие
Гнойни менингити
Депресия
Дископатия и дискова херния
Епилепсия
Ишиас
Мениеров синдром
Мигрена
Миелит
Множествена склероза
Мозъчен исхемичен инсулт
Мозъчен хеморагичен инсулт
Невралгия
Неврит на лицевия нерв
Паркинсонизъм
Прогресивна мускулна дистрофия
Радикулит
Стрес
Сътресение на главния мозък
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Херпес Зостер
Категория: на опорно-двигателната
Акушерска парализа
Анкилоза
Артроза
Асептична некроза
Болест на Бехтерев
Дисторзия - навяхване на ставата
Костно-ставна туберкулоза
Луксация - изкълчване на ставата
Остеоартрит
Остеомиелит
Остеопороза
Плоско стъпало
Прогресивна мускулна дистрофия
Рахит
Ревматизъм
Ревматоиден артрит
Сколиоза
Тендовагинит
Травми на гръдния кош
Тумори на костите
Тумори на ставите
Шийна спондилоза
Шип на петата
Категория: на очите
Глаукома
Ечемик
Катаракта - перде
Конюнктивити
Късогледство и далекогледство
Смущения в зрението в детска възраст
Старческо перде - сенилна катаракта
Категория: на половите органи
Аденом
Аменорея
Баланопостит
Безплодие - стерилитет
Болезнена менструация - дизменорея
Бяло течение
Варикоцеле
Възпаление на фалопиевите търби - салпингит
Генитален херпес
Дисменорея
Доброкачествана простатна хиперплазия - нарастване на простатната жлеза
Ендометриоза
Ендометрит
Заболявания на млечната жлеза
Кандида - кандидози
Карцином на матката
Климактеричен синдром
Колпит
Менструален цикъл
Миома на матката
Поликистоза на яйчниците
Простатит
Рак на маточната шийка
Смъкване на матката
Трихомони
Тумори на яйчниците
Урестит
Уро-генитална хламидиаза
Функционални маточни кръвотечения
Хидросалпингс
Категория: на сърцето и кръвоносните съдове
Атеросклероза
Болест /Синдром/ на Рейно
Болест на Бюргер
Инфаркт на миокарда
Исхемична болест на сърцето - ИБС
Миокардиосклероза
Нарушения на сърдечния ритъм
Разширени вени
Ревматизъм
Сърдечна невроза
Тромбофлебит
Хипертония - високо кръвно налягане
Хипотония - ниско кръвно налягане
Хронично белодробно сърце
Категория: на устната кухина
Афти
Възпаление на венците - гингивит
Заболявания на слюнните жлези
Зъбен кариес
Млечни зъби
Пародонтит
Пародонтоза
Херпес
Хигиена на устата
Категория: на храносмилателната с-ма
Гастрит
Жлъчно-каменна болест - холеритиаза
Запек
Киселини
Колит - заболяване на дебелото черво
Пептична язва
Повръщане
Рак на жлъчния мехур
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Стеатоза на черния дроб
Стомашни неразположения
Тумори на дебелото черво
Хепатит
Хернии
Цироза
Черен дроб - как да го предпазим от заболявания
Язвена болест
Категория: остро заразни болести
Бруцелоза
Варицела
Вирусен хепатит - А
Вирусен хепатит - В
Вирусен хепатит - С
Грип
Дизентерия
Епидемичен паротит - заушка
Коклюш
Морбили - брусница
Рубеола
Салмонелоза
Скарлатина
Тетанус
Категория: паразитни болести
Бълхи
Детски глисти
Дървеница
Краста
Кучешка тения
Кърлежи
Лаймска болест
Токсоплазмоза
Хлебарки
Категория: през бременността
Аерофагия - киселини
Анемия и бременност
Бременност и майчинство
Бременност и повръщане
Бронхиална астма и бременност
Гестационен диабет
Запек и хемороиди
Извънматочна бременност
Изтръпване, спазми, крампи
Истмикоцервикална недостатъчност - серклаж
Кървно налягане и бременност
Кърмене
Късна бременност
Листериоза
Мастит
Многоплодна бременност
Нефропатия на бременността
Отоци
Покачване на теглото по време на бременност
Помятане
Преждевременно раждане
Преносване на бременността
Рискова бременност
Следродилна депресия
Сутрешно прилошаване
Категория: сексуални проблеми
Вулводия
Диспареуния
Еякуация
Закъснял пуберитет
Импотентност - еректилна дисфункция
Мастурбация - онанизъм
Фригидност
Категория: тумори
Карцином на матката
Карцинома базоцелуларе
Карцинома спиноцелуларе
Меланома малигнум
Миома на матката
Пролактином на хипофизата
Рак на гърлото
Рак на жлъчния мехур
Рак на маточната шийка
Рак на млечната жлеза
Рак на стомаха
Рак на хранопровода
Рак на щитовидната жлеза
Тумори на бъбреците
Тумори на главния мозък
Тумори на гръбначния мозък
Тумори на дебелото черво
Тумори на костите
Тумори на ставите
Тумори на яйчниците
Други
Абцес
Авитаминоза
Алергия
Анемия
Бели петна по ноктите
Болка. Видове болки
Болки в гърба
Болки в кръста
Глад и апетит
Добави своя тема
Заекване
Здравни проблеми през летните жеги
Как да разчетем поставената ни диагноза
Лимфни възли
Лични истории
Муковисцидоза
Натъртено
Порфирия
Пролетна умора
Психично здраве
Съвети за грижа за косата
Фрактура
Цьолиакия /целиакия/

Виж всички заболявания

Каталог - Билки Каталог - Билки


Бързо търсене

Айважива - Alcanna tinctoria
АЙИЕ - Artemisia argyi Levl
Акация - Robinia Pseudoacacia L.
Алкостоп - спри алкохола!
Алое - Aloe Ferox
Анасон - Pimpinela Anisum L.
Ангелика - Angelica Archangelica L.
Арника - Arnica montana L.
Ароматна кализия - Callisia Fragans
Арония - Sorbus melanocorpa
Бабини зъби - Tribulus terrestris
Билки за бани при хемороиди
Блатен аир - Acorus calamus L.
Блатен тъжник - Spirea ulmaria L.
Блян
Бобови шушулки - Phaseolus Vulgaris L.
Божур - Paeonia Decora
Борови връхчета - Pinus sylvestris
Босилек - Ocimum Basillicum
Брей - Tamus Communis
Брош - Rubia tinctorum L.
Бръшлян - Hedera helix L.
Бряст - Ulmus
Бушменски отровен храст - Acokanthera oppositifolia
Бял имел - Viscum album L.
Бял оман - Inula Helenium L.
Бял Равнец - Achillea Millefolium L.
Бял трън - Silybum Marianum L.
Бяла бреза - Betula pendula
Бяла върба - Salix Аlba
Великденче - Veronica
Ветрогон - Eryngium Campestre
Вечнозелен кипарис
Вишна - Prunus cerasus L.
Водна детелина - Menyanthes trifoliata L.
Водно Пипериче - Polygonum Hydropiper L.
Волски език - Asplenium scolopendrium
Врабчови чревца - Stellaria media L.
Вратига - Tanacetrum Vulgare
Върбинка - Verbena Officinalis L.
Гинко Билоба - Ginkgo Biloba L.
Гледичия - Gleditsia triacanthos L.
Глог - Crataegus Monogyna L.
Глухарче - Taraxacum Officinale
Гороцвет - Adonis vernalis L.
Горчив пелин
Градински чай - Salvia Officinalis
Гръмотрън - Ononis spinosa L.
Дафинов лист - Laurus nobilis L.
Девесил - Levisticum officinale
Демир Бозан - Кандилколистно обичниче
Джинджифил - Zingiber Officinale L.
Джоджен - Mentha Spicata L.
Дилянка (Валериана) - Valeriana officinalis L.
Дракови парички - Paliurus spina-christi
Дребноцветна върбовка - Epilobium Parviflorum L.
Ду Хуо
Дъб /кори/ - Cortex Quercus L.
Дюля - Cydonia oblonga Mill
Дяволска уста - Leonurus Cardiaca L.
Евкалипт - Eucaliptus
Енчец - Solidago virga-aurea
Еньовче - Galium verum L.
Ефедра - Ephedra Distachya L.
Ехинацея - Echinacea Angustifolia
Жаблек - Galega officinalis L.
Женшен - Panax Ginseng
Живовлек - plantago major L.
Жълт Кантарион - Hypericum Perforatum
Жълт Равнец - Achillea Clypeolata L.
Жълт Смин - Helichrysum arenarium L.
Жълта тинтява - Gentiana Iutea L.
Зайча сянка - Asparagus officinalis
Здравец - Geranium Macrrorhizium L.
Златовръх - Rhodiola rosea L.
Змийски лапад - Arum Maculatum L.
Змийско мляко - Chelidonium Majus L.
Зърнастец - Rhamnus frangula
Иглика - Fl. Primulae
Изсипливче - Herniaria glabra
Исиот - Zingiber officinale
Исландски лишей - Cetraria Islandica
Исоп - Hyssopus Officinalis L.
Калина - Viburnum opulus L.
Калоферче - Tanacetum Balsamita
Каменоломка - Pimpinella Saxifraga
Камшик - Agrimonia Eupatoria L.
Карамфил - Eugenia Caryophyllata
Кафяво морско водорасло - Cystoseria Barbata L.
Кисел трън - Berberis Vulgaris L.
Клинавче /орлови нокти/ - Lonicera caprifolium
Коило - Stipa spp.
Комунига - Melilotus L.
Коноп - Cannabis Sativa L.
Конски кестен - Aesculus hippocastanum L.
Копитник - Asarum europaeum L.
Коприва - Urtica Dioica
Копър - Anethum graveolens
Кориандър - Coriandrum Sativum
Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.
Котешки нокът - Uncaria Tomenosta Wild
Кръвен Здравец - Geranium Sanguineum
Кукуряк - Helleborus Оdorus L.
Къпина - Robus Fruticosus
Лавандула - Lavandula Angustifolia
Лазаркиня - Asperula Odorata
Лайка - Matricaria Chamomilla
Лен - Linum usitatissimum L
Лепка - Galium aparine L.
Леска - Corylus avellana
Липа - Tilia Cordata Mill.
Лопен - Verbascum phlomoides L.
Луличка - Linaria Vulgaris L.
Люляк - Syringa L.
Магарешки бодил - Onopordum Acanthium L.
Майчин лист - Cassia Acutifolia
Мак полски
Малина - Rubus Idaeus
Мате
Маточина - Melissa officinalis
Махония - Mahonia
Мащерка - Thymus
Мента - Mentha
Мента Пиперита - Mentha Piperita L.
Метла - Kochia Scoparia
Метличина
Мечо грозде - Thymus sp. Diversa L.
Миши уши - Hieracium pilosella L.
Момина сълза - Convallaria Majalis L.
Морска краставичка - Ecbalium Elaterium L.
Мумио — илирийска смола
Мъртва коприва - Lamium Galeobdolon L.
Нар - Punica Granatum L.
Невен - Calendula Officinalis L.
Обичка - Fuchsia Hybrida
Овчарска торбичка - Capsella Bursa Pastoris
Огниче - Chenopodium Botrys L.
Омайник - Geum Urbanum L.
Орех - Juglans regia L.
Офика - Sorbus Aucuparia
Очанка
Очиболец - Potentilla
Папрат мъжка - Aspidium filix - mas L.
Пача трева - Polygonum aviculare L.
Пелин - Artemisia Absintum L.
Перуника - Iris
Петниста бударица - Galeopsis tetrahit
Петопръстник - Potentilla Reptans L.
Пирей - Agropyrum Repens L.
Плавун - Lycopodium Clavatum L.
Повет - Clematis Vitalba L.
Подбел - Tussilago farfara L.
Подъбиче - Teucrium L.
Полско Огнивче - Anagallis Arvensis L.
Пореч - Borago officinalis или echium amoenum
Пресечка - Cnicus benedictus L.
Птиче просо - Lithospermum Officinale L.
Пчелник - Marrubium vulgare L.
Пъпеш - Cucumis Melo L.
Ранилист - Betonica Officinalis
Ревен - Rheum Palmatum L.
Резене - Foeniculum vulgare
Репей - Arctium lappa L.
Решетка - Carlina Acanthifolia All.
Риган - Оriganum vulgare L.
Роза казанлъшка - Rosa Kazanlika
Розмарин - Rosmarinus officinalis
Росен - Dictamnus Albus
Росопас - Fumaria Officinalis L.
Рубрика: Китайски билки
Ружа лечебна - Althaea Officinalis
Салеп - Orchis Maculata L.
Сапуниче - Saponaria Officinalis L.
Сарсапарила - Smilax Officinalis L.
Седефче - Ruta Graveolens L.
Сена (касия) - Cassia senna L
Синап - Sinapis arvensis L.
Синя жлъчка(цикория) - Cichorium Intybus
Синя метличина - Centaurea Cyanus L.
Синя тинтява - Gentiana Cruciata L.
Синя хвойна - Juniperus Communis L.
Сладник - Glycrrhiza Glabra L.
Слез - Malva Silvestris L.
Сминдух - Trigonella foenum-graecum
Смокиня - Ficus Carica L.
Смрадлика - Cotinus
Софора - Sophora Japonica L.
Стевия - Stevia Rebaudiana L.
Страшниче - Asplenium Trichomanes L.
Съсънка (котенце) - Pulsatilla Pratensis L.
Телчарка - Polygala Major
Тлъстига - Sedum Acre L.
Трепетлика - Populus Tremula L.
Трицветна теменуга
Троскот - Cynodon dactylon L.
Трънка - Prunus Spinosa
Турта - Tagetes Erecta L.
Хвощ - полски
Хмел - Humulus Lupulus L.
Хрян - Armoracia Rusticana L.
Царевична коса - Zea Mays L.
Цариче - Alchemilla Vulgaris L.
Чай при Астма
Чемерика - Veratrum Lobelianum Berhn
Червен кантарион - Centaurium erythraea
Червена боровинка - Vaccinium vitis-idaea L.
Червена детелина - Trifolium Pratense L.
Червено подъбиче - Teucrium Chamaedrys L.
Черен Бъз - Fr. Sambuci Nigrae
Черен оман - Symphytum officinale L.
Череша - дръжки - Prinus Avium L.
Черна боровинка - Vaccinium myrtillus L
Черница - Morus Nigra L.
Чесън - Allium Sativum
Чувен - Chenopodium Bonus-Henricus L.
Шведска Горчивка - малка
ШИИТАКЕ - Императорска гъба -„Гъба Жен-Шен”
Шипка - Rosa Canina
Ягода (горска) - Fragaria vesca

Виж всички билкиКаталог - Аптеки Каталог - Аптеки


Виж всички градове

Каталог - Лекари Каталог - Лекари


Виж всички категорииЗа потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Цейлонска канела на прах - 50 гр.
Цейлонска канела на прах - 50 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email