Мирослав Робев: Ракът е лечим с куркума


| Прочетено Прочетено: 1186 пъти | КоменариКоментари: 0Мирослав Робев: Ракът е лечим с куркума

Имам рецепти против 25 вида тумори. Билките могат да са и вредни, казва лечителят в интервю за „Лечителите на България”, част 3.

Кой е той?
Мирослав Робев е роден в София, завършил е МЕИ. Той е човекът събрал най-много рецепти за лечение с билки в България. Прави това повече от 40 години. Компютърен специалист е, работил е в банки повече от 35 години.

– Г-н Робев, 40 и повече години събирате рецепти за лечение с билки, защо?
– Винаги съм се интересувал от езотерика. Първоначално се интересувах от нумерологията. Понеже съм човек, който е свързан с точните науки, започнах да виждам предопределения в човешкия живот, някаква цикличност, която се спазва, точно както са числата от 1 до 9. Определени събития ни се повтарят като цикъл и ако не си вземем поука от тях, пак ни се случват по същия начин. Вярвам в тази предопределеност, макар, че смятам и че човек може сам в някаква степен да влияе на живота си чрез мислите си. После дойдоха билките, макар че от малък се интересувам от тях. Помня, че почти постоянно имах рани на краката и близките ми слагаха една билка дебела мара се казва, тя изсмукваше всичко и коляното ми бързо се оправяше. После като пораснах почнах да събирам различни рецепти – от вестници, интернет, различни билкари. Продължих с това вече повече от 40 години. Много хора съм излекувал като съм им предлагал моите рецепти, но винаги казвам, че билките се „трупат” в организма. Те няма как да ти помогнат, ако пиеш от тях два-три дни, а после спираш. Изисква се постоянство.

– Помагате на хората със съвети и рецепти, нали така?
– Да. Давам им всички рецепти, с които разполагам за болестта им. Техен е изборът коя точно рецепта да изберат. Понеже всичко е индивидуално, не всяки лек може да се приложи при всеки, така че винаги могат да избират – ако една рецепта не подейства, ще го направи друга. Важно е постоянството. Човекът сам си е критерий за това кое му действа и кое не. Освен това, всичко в рецептите трябва да се спазва дословно, защото хората сме различни като килограми и поносимост към определени растения. Както казва и Парацелз – „Няма отрова, има доза”. Ето аз съвсем наскоро си излекувах разширените вени.

– Как си обяснявате появата на болестите?
– Когато човек натрупа много негативна енергия, която няма как да изразходи, започва да натрупва определени вещества в органите си. Именно липсата им на други места запълват билките – в зависимост от това дали ще изберете отвара, еликсир или концентрат. Така се получава някакъв баланс в тялото. Както се казва, понеже то трябва да съдържа цялата менделеева таблица, липсата на определени елементи променя биохимията ни като цяло и се появява болестта, а тя се повлиява най-лесно от билките, но трябва да си упорит. Всяка клетка в нашия организъм трябва да плува във вода. Не се ли случи това, тя атрофира или се видоизменя.

– Или се „изражда” неправилно като при рака?
– Да. Аз например имам рецепти за лечение на 25 вида рак, няма да ги изброявам много са. От 20-годишен ги събирам. Тогава не се казваше „рак”, а „тумор”, така беше познато това заболяване. Разбира се, в начален стадий по-бързо може да се повлияе, отколкото в крайния.

– Могат ли да бъдат опасни билките?
– Разбира се. Билките се използват за определен период от време. Когато почувствате облекчението, веднага се спира употребата им, за да се избегне натрупването им в органите. След месеци отново може да подновите приема. Но задължително трябва да я има консултацията с лекар.

– Кое вещество в рецептите против рак се повтаря често, как мислите?
– Най-често се повтаря като лек срещу рака куркумата. Тя е подправка, жълта като яйчен прах. Зеленият чай, куркумата, червеният и черният пипер са тези, които действат пагубно за рака. Куркурма е хубаво да си поръсвате всякаква храна. Чесънът също е много полезен, но за съжаление у нас все по-рядко се среща български чесън, всичко е внос. Освен тези неща, много важна е и алкалната среда в организма. Хубаво е да пиете вода, която е с алкалност над 7. Изключително полезно е и да се пие сребърна вода. Тя е нещо като природен антибиотик. Но да си я правите с кана, не тази, която се продава в аптеките.

– Като казахте вода, вярвате ли в предсказанията на Ванга, че първо водата ни ще изчезне преди да си отиде човечеството?

– Вярвам, да. В крайна сметка, всичко в живота има начало и край. В България има много минерални извори, които никой не употребява, а те са национално богатство. Напоследък си задавам въпроса защо от солената вода не почнем да извличаме питейна такава, смятам, че това ще спаси човечеството. И без това солената е повече от сладката вода, има я в океаните, моретата.

– Вярно ли е, че киселинността в организма ни се определя и от кръвната група?
– Да, това е основоположното. Да, киселинната среда разгражда по-лесно месото, например. Затова хората с нулева кръвна група нямат проблем с месото, а останалите го разграждат по-трудно, защото имат повече алкалност в кръвта си. Но и тези неща можете да промените като пиете вода с по-малка или по-висока алкалност. Организмът винаги изхвърля ненужното, важното е да не се претоварва излишно с различни неща.

– Месото вредно ли е според вас?
– Месото като цяло трябва да се избягва според мен. Вярно е, че човек трябва да набавя всичко в организма си, но има една пословица: „Камък не може камък да мели”. Един вид месото ни е в повече, когато прекаляваме с него, то се разлага в стомаха, трудно се преработва, освен това от него най-често се получават полипите, а те преминават в туморни образувания.

– Добре, г-н Робев, а билките как могат да повлияят на автоимунните заболявания – например множествена склероза или пък депресия?
– На първо място те помагат на мозъка да отделя серотонин, хормона на щастието. Освен това го захранват с определени микроелементи, за да се чувства в кондиция. Чрез билковите екстракти има възможност да се възстанови определен недостиг на вещества, които могат да бъдат наистина добър „повдигач”, както се казва.

– На свои близки помагалили ли сте?
– Разбира се, на много хора – на сестра ми, зет ми. Особено добре им подействаха рецептите за разширени вени. Един приятел се отърва от камъните в бъбреците, а една жена излекува рака си.

– Стари билкари какво са ви съветвали, за да сте здрав?

– Да ям поне по 50 грама на ден орехи. Изключително полезни са, да пия много вода, която да редувам – минерална с питейна вода. Хубаво е да взимате и сребърна вода, както вече казах.

– С проф. Мермерски, които има много от вашите рецепти в книгите си, в какви отношения сте?
– В много добри. Говорили сме си, обменяли сме опит, много го уважавам.

– България е пълна с качествени билки, къде се срещат те?
– В Девин. Това е най-чистият район за билки, там и въздухът предразполага виреенето им.

– Вярвате ли в думите на Ванга, която казва, че растенията й говорят?
– Да, разбира се. Това, че ние като човеци не хващаме техните енергийни честоти, това не значи, че те не говорят помежду си. Ами ето пример – рибите не ги чуваме и виждаме, но те няма как да не си контактуват, нали така? Така са и растенията – спазват си собствен цикъл на живот, фотосинтеза. А най-хубавото е че помагат на нас хората да сме здрави, ако ги познаваме и използваме правилно.

Връзка с г-н Мирослав Робев: miroslavr@mail.bgСъвет на Здравница

виж всичко за Клиновитал - екстракт от котешка стъпка

виж всичко за Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.

прочети още Наистина ли котешката стъпка и Клиновитал имат противораков ефект? (част 1)

прочети още Как българската биогенетика може да пребори рака?

прочети още Според д-р Симончини: Ракът е Candida

прочети още Ракът бяга от хлебна сода и кленов сироп

прочети още 8-те най-популярни рецепти при рак

прочети още Имаме ли кандида? (тест, който може да правите у дома)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 3)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 2)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 1)

прочети още Мислете за рака като за всяко друго хронично заболяване, а не за смъртта!

прочети още Възможно ли е химиотерапията да не лекува рака?

прочети още Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

прочети още Ракът е лечим, но фармацевтичната мафия го крие?

прочети още Как в Швейцария лекуват рак с бял имел?

прочети още Възможно ли е микроб да причинява рака?
Акценти от ЗдравницаУникална операция извършиха лекарите от Майчин дом

Уникална операция извършиха лекарите от Майчин дом

55-килограмов тумор на яйчника е бил изваден от пациентка след няколкочасова операция в специализираната болница Майчин дом. Жената е изписана в стабилно състояние след постоперативно лечение....още

Какво представлява хъркането и как да го лекуваме чрез диета?

Какво представлява хъркането и как да го лекуваме чрез диета?

Хъркането се получава при преминаването на струята въздух през свитите въздухоносни пътища. При това става и вибрация на меките тъкани на глътката, небцето и мъжеца, който може да закрие входа гръкляна....още

Да преборим минорното есенно настроение с позитивно мислене

Да преборим минорното есенно настроение с позитивно мислене

Позитивната психология дава възможност да преборим минорното есенно настроение, твърди психоложката Ина Антонова....още

Билки и добавки за здрав сън

Билки и добавки за здрав сън

Съществуват редица техники, медикаменти, билки и хранителни добавки, които повлияват благоприятно върху съня и подпомагат пълноценната почивка на организма през нощта....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на ЗдравницаВсички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email