Мирослав Робев: Ракът е лечим с куркума


| Прочетено Прочетено: 3367 пъти | КоменариКоментари: 0



Мирослав Робев: Ракът е лечим с куркума

Имам рецепти против 25 вида тумори. Билките могат да са и вредни, казва лечителят в интервю за „Лечителите на България”, част 3.

Кой е той?
Мирослав Робев е роден в София, завършил е МЕИ. Той е човекът събрал най-много рецепти за лечение с билки в България. Прави това повече от 40 години. Компютърен специалист е, работил е в банки повече от 35 години.

– Г-н Робев, 40 и повече години събирате рецепти за лечение с билки, защо?
– Винаги съм се интересувал от езотерика. Първоначално се интересувах от нумерологията. Понеже съм човек, който е свързан с точните науки, започнах да виждам предопределения в човешкия живот, някаква цикличност, която се спазва, точно както са числата от 1 до 9. Определени събития ни се повтарят като цикъл и ако не си вземем поука от тях, пак ни се случват по същия начин. Вярвам в тази предопределеност, макар, че смятам и че човек може сам в някаква степен да влияе на живота си чрез мислите си. После дойдоха билките, макар че от малък се интересувам от тях. Помня, че почти постоянно имах рани на краката и близките ми слагаха една билка дебела мара се казва, тя изсмукваше всичко и коляното ми бързо се оправяше. После като пораснах почнах да събирам различни рецепти – от вестници, интернет, различни билкари. Продължих с това вече повече от 40 години. Много хора съм излекувал като съм им предлагал моите рецепти, но винаги казвам, че билките се „трупат” в организма. Те няма как да ти помогнат, ако пиеш от тях два-три дни, а после спираш. Изисква се постоянство.

– Помагате на хората със съвети и рецепти, нали така?
– Да. Давам им всички рецепти, с които разполагам за болестта им. Техен е изборът коя точно рецепта да изберат. Понеже всичко е индивидуално, не всяки лек може да се приложи при всеки, така че винаги могат да избират – ако една рецепта не подейства, ще го направи друга. Важно е постоянството. Човекът сам си е критерий за това кое му действа и кое не. Освен това, всичко в рецептите трябва да се спазва дословно, защото хората сме различни като килограми и поносимост към определени растения. Както казва и Парацелз – „Няма отрова, има доза”. Ето аз съвсем наскоро си излекувах разширените вени.

– Как си обяснявате появата на болестите?
– Когато човек натрупа много негативна енергия, която няма как да изразходи, започва да натрупва определени вещества в органите си. Именно липсата им на други места запълват билките – в зависимост от това дали ще изберете отвара, еликсир или концентрат. Така се получава някакъв баланс в тялото. Както се казва, понеже то трябва да съдържа цялата менделеева таблица, липсата на определени елементи променя биохимията ни като цяло и се появява болестта, а тя се повлиява най-лесно от билките, но трябва да си упорит. Всяка клетка в нашия организъм трябва да плува във вода. Не се ли случи това, тя атрофира или се видоизменя.

– Или се „изражда” неправилно като при рака?
– Да. Аз например имам рецепти за лечение на 25 вида рак, няма да ги изброявам много са. От 20-годишен ги събирам. Тогава не се казваше „рак”, а „тумор”, така беше познато това заболяване. Разбира се, в начален стадий по-бързо може да се повлияе, отколкото в крайния.

– Могат ли да бъдат опасни билките?
– Разбира се. Билките се използват за определен период от време. Когато почувствате облекчението, веднага се спира употребата им, за да се избегне натрупването им в органите. След месеци отново може да подновите приема. Но задължително трябва да я има консултацията с лекар.

– Кое вещество в рецептите против рак се повтаря често, как мислите?
– Най-често се повтаря като лек срещу рака куркумата. Тя е подправка, жълта като яйчен прах. Зеленият чай, куркумата, червеният и черният пипер са тези, които действат пагубно за рака. Куркурма е хубаво да си поръсвате всякаква храна. Чесънът също е много полезен, но за съжаление у нас все по-рядко се среща български чесън, всичко е внос. Освен тези неща, много важна е и алкалната среда в организма. Хубаво е да пиете вода, която е с алкалност над 7. Изключително полезно е и да се пие сребърна вода. Тя е нещо като природен антибиотик. Но да си я правите с кана, не тази, която се продава в аптеките.

– Като казахте вода, вярвате ли в предсказанията на Ванга, че първо водата ни ще изчезне преди да си отиде човечеството?

– Вярвам, да. В крайна сметка, всичко в живота има начало и край. В България има много минерални извори, които никой не употребява, а те са национално богатство. Напоследък си задавам въпроса защо от солената вода не почнем да извличаме питейна такава, смятам, че това ще спаси човечеството. И без това солената е повече от сладката вода, има я в океаните, моретата.

– Вярно ли е, че киселинността в организма ни се определя и от кръвната група?
– Да, това е основоположното. Да, киселинната среда разгражда по-лесно месото, например. Затова хората с нулева кръвна група нямат проблем с месото, а останалите го разграждат по-трудно, защото имат повече алкалност в кръвта си. Но и тези неща можете да промените като пиете вода с по-малка или по-висока алкалност. Организмът винаги изхвърля ненужното, важното е да не се претоварва излишно с различни неща.

– Месото вредно ли е според вас?
– Месото като цяло трябва да се избягва според мен. Вярно е, че човек трябва да набавя всичко в организма си, но има една пословица: „Камък не може камък да мели”. Един вид месото ни е в повече, когато прекаляваме с него, то се разлага в стомаха, трудно се преработва, освен това от него най-често се получават полипите, а те преминават в туморни образувания.

– Добре, г-н Робев, а билките как могат да повлияят на автоимунните заболявания – например множествена склероза или пък депресия?
– На първо място те помагат на мозъка да отделя серотонин, хормона на щастието. Освен това го захранват с определени микроелементи, за да се чувства в кондиция. Чрез билковите екстракти има възможност да се възстанови определен недостиг на вещества, които могат да бъдат наистина добър „повдигач”, както се казва.

– На свои близки помагалили ли сте?
– Разбира се, на много хора – на сестра ми, зет ми. Особено добре им подействаха рецептите за разширени вени. Един приятел се отърва от камъните в бъбреците, а една жена излекува рака си.

– Стари билкари какво са ви съветвали, за да сте здрав?

– Да ям поне по 50 грама на ден орехи. Изключително полезни са, да пия много вода, която да редувам – минерална с питейна вода. Хубаво е да взимате и сребърна вода, както вече казах.

– С проф. Мермерски, които има много от вашите рецепти в книгите си, в какви отношения сте?
– В много добри. Говорили сме си, обменяли сме опит, много го уважавам.

– България е пълна с качествени билки, къде се срещат те?
– В Девин. Това е най-чистият район за билки, там и въздухът предразполага виреенето им.

– Вярвате ли в думите на Ванга, която казва, че растенията й говорят?
– Да, разбира се. Това, че ние като човеци не хващаме техните енергийни честоти, това не значи, че те не говорят помежду си. Ами ето пример – рибите не ги чуваме и виждаме, но те няма как да не си контактуват, нали така? Така са и растенията – спазват си собствен цикъл на живот, фотосинтеза. А най-хубавото е че помагат на нас хората да сме здрави, ако ги познаваме и използваме правилно.

Връзка с г-н Мирослав Робев: miroslavr@mail.bg



Съвет на Здравница

виж всичко за Клиновитал - екстракт от котешка стъпка

виж всичко за Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.

прочети още Наистина ли котешката стъпка и Клиновитал имат противораков ефект? (част 1)

прочети още Как българската биогенетика може да пребори рака?

прочети още Според д-р Симончини: Ракът е Candida

прочети още Ракът бяга от хлебна сода и кленов сироп

прочети още 8-те най-популярни рецепти при рак

прочети още Имаме ли кандида? (тест, който може да правите у дома)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 3)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 2)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 1)

прочети още Мислете за рака като за всяко друго хронично заболяване, а не за смъртта!

прочети още Възможно ли е химиотерапията да не лекува рака?

прочети още Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

прочети още Ракът е лечим, но фармацевтичната мафия го крие?

прочети още Как в Швейцария лекуват рак с бял имел?

прочети още Възможно ли е микроб да причинява рака?












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email