Осемте най-популярни рецепти при рак


| Прочетено Прочетено: 13321 пъти | КоменариКоментари: 0



Осемте най-популярни рецепти при рак

Ето няколко рецепти при болестта рак, които са известни на народната медицина.  Те са с малка авторова  „преработка” от известния билкар Васил Канисков, проверени от него в практиката, но  в никакъв случай не заместват предписанията на официалната медицина.

1. Обща рецепта при рак
Вземат се 150 гр. листа от столетник (всички видове Алое-трионче) и се настъргват на пластмасово ренде.Желателно е растението е да от 3 до 5 г., листата да бъдат набрани 2 седмици преди да започне изпълнението на рецептата и да са стояли на тъмно. В подходящ стъклен буркан се изсипват настърганите листо от алоето, като се прибавят с бъркане 250 гр. чист пчелен мед и 350 гр. силно и гъсто червено вино от сортовете Каберне, Мерло, Мавруд или Мелнишка лоза (до 17 алкохолни градуса). За достигане на алкохолните градуси може да се ползва като  добавка и домашна силна ракия, варена от същите сортове лоза.

Съдържанието в добре затворения  стъклен съд престоява най-малко 5 дни на тъмно на  умерена температура 18- 22 С, като често се разклаща. Прецежда се през тензух или пластмасова цедка (при изпълнението на рецептата да не се използват метални прибори –б.а). Приготвеният сироп се приема 3 пъти дневно по 1 суп.л. преди хранене. Курсът да се прави до 3 месеца.

2. При рак на кожата

Листа от столетник – алое се набират и се оставят да престоят на студено и хладно 14 дни. Листата се настъргват на пластмасово ренде и престояват 24 часа. Прецеждат се през тензух или пластмасова цедка. Към 100 мл. прецеден сок от алое се прибавят по 20 мл. евкалиптово и рициново масло в подходящ стъклен тъмен съд. При употреба преди намазването на поразените участъци сместа се разклаща. Намазването да се извършва 2-3 пъти дневно. Препоръчва се и вътрешният прием на алое, приготвено по общата рецептата против раковите заболявания по указаната схема.

3. При рак на черния дроб

200 гр. сок от праз и 300 гр. сок от кромид лук се смесват в 600 мл. бяло вино и се оставят да престои 5 дни като периодично се разклаща. След 5 дни към сместа се прибавя и 200 гр. мед и се оставя да престои още 3 дни като пак се разклаща често. Пие се по 1 суп. л. 30 мин. преди хранене 4 пъти дневно.

Забележка: Рецептата е на проф. Филоретов, преработена и допълнена от Васил Канисков.

4. При рак на гърлото

Китка свеж бял пелин се счуква между два камъка. След това се поставя върху марля, тензух или бархетно парче плат. Върху него се посипва 1 суп.л. нишадър (от аптеката). Поставя се върху гърлото, увива се в 3 пласта вестници. Това се прави всяка вечер (за през нощта) в продължение на 40 дни.

Паралелно с външното лечение се провежда и вътрешен прием на йодова тинктура (от аптеката) по следната схема: сутрин, на гладно първият ден се капва 1 капка йодова тинктура в чаена лъжичка с прясно мляко и се изпива. На втория ден – 2 капки йодова тинктура в чаена лъжичка с прясно мляко, на 3-ия ден – по 3 капки и т.н. до 20-ия ден. След това капките се намаляват последователно с една – 19,18,17 и т.н. до 1 капка на 40-ия ден.

Забележка: 1. Процедурата се извършва 4 пъти по 40 дни с почивка между тях от 15 дни.

Препоръчвам и вдухване в гърлото на 1 щипка нишадър дневно, сутрин , след приема на йодова тинктура. Как става това вдухване най-лесно? – Една пластмасова сламка за безалкохолно се запълва в единия край с 0.5 см нишадър, а от другия край се вдухва енергично в гърлото на болния.

5. При рак на стомаха и червата

5.1   Вземат се по 100 гр. стръкове и корени от лечебен ранилист, по 50 гр. корени от черен оман,стръкове хвощ, цвят лавандула, по 30 гр. стъбло и лист бял имел, корени кукуряк, цвят невен, корени омайниче. Смесват се добре, вземат се 2 суп.л. и се слагат в 700 мл. студена вода. Вари се 10 мин., кисне – поне 30 мин. Отварата, подсладена с мед, се пие по 1 винена чашка ( 120-150 мл) преди хранене, 5 пъти дневно – през 3 часа.

5.2   Вземат се по 50 гр. стръкове и корени от лечебен ранилист, по 40 гр. стръкове от пача трева, листа мечо грозде, листа лечебен ранилист, цвят бяла акация, стръкове върбинка, 100 гр. пъпки от топола, по 30 гр. корени брей, корени блатен тъжник, стръкове еньовче, листа теснолистен живовляк, стръкове жълт кантарион, по 20 гр. цвят лайка и стръкове мащерка, по 15 гр. цвят невен. Смесват се добре и от сместа се приготвя отвара. Начинът на приготвяне и дозата са като в първата рецепта(5.1).

6. При рак на гърдата

200 гр. цвят от слез и 100 гр. стръкове от росопас се смесват. Вземат се 2 суп. л. , поставя се в 1 л. вряла вода- кисне похлупено 60 мин. Прецежда се. Запарката се пие 4 пъти дневно по 250 мл. преди хранене, подсладена с 1 ч.л. мед.

7. При рак на простата

Смесват се по 100 гр. стръкове невен и  стръкове лепка, взема се  2 суп.л. от сместа и се вари в 500 мл. вода в продължение на 5 мин. След изстиване се прецежда. Отварата се приема на дози 4 пъти дневно по 120 мл. , като във всяка доза се прибавя сокът от 1 черна ряпа (Raphanus negra) - обелена и настъргана на пластмасово ренде, и изстискана през тензух .

8. При рак на белия дроб

Вземат се по 50 гр. от следните билки: стръкове имел, корени и стръкове лечебен ранилист, стръкове хвощ, цвят лавандула, корени черен оман, цвят невен, стръкове жълт кантарион и се смесват добре. 3 суп.л. от сместа киснат в 1 л. вряла вода 2 часа. Пие се по 1 винена чашка (120-150 мл) 4 пъти дневно вместо вода.

След храна се взема по 1 ч.л. ситно нарязани плодове от обикновен конски кестен. Правят се инхалации с евкалиптово масло.

Съвет на Здравница

прочети още Имаме ли кандида? (тест, който може да правите у дома)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 3)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 2)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 1)

прочети още Мислете за рака като за всяко друго хронично заболяване, а не за смъртта!

прочети още Възможно ли е химиотерапията да не лекува рака?

прочети още Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

прочети още Ракът е лечим, но фармацевтичната мафия го крие?

прочети още Как в Швейцария лекуват рак с бял имел?

прочети още Възможно ли е микроб да причинява рака?

прочети още Според д-р Симончини: Ракът е Candida

прочети още Ракът бяга от хлебна сода и кленов сироп












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email