Моят особен животМоят особен живот

Това е една много лична история. Иска ми се да спра да я пиша още сега, но пък ми се искам да вярвам, че тя може да промени нещо.

Аз съм Мария и имах "щастието" да се родя преди 28 и малко години с рядка форма на Таласемия. Някой от Вас може и да са чували това заболяване, но по - скоро не са. Не си мислете, че искам да предизвикам съжаление. Искам просто да знаете. Тази "тъпа" диагноза е благодарение на МЗ и родителите ми който случайно са се оказали... подходящи. Все пак да си като мен има 25% вероятност, но само ако и двамата ти родители са носители на форма за която може да не разберат цял живот. Каръшка история!

За да  съм сред живите толкова години всеки месец, аз имам нужда от Вашата жертва - трябва ми "свежа" кръв. Звучи като, че ли съм съвременен вариант на Дракула, но мойте клетки просто се разпадат и това не предизвиква някакъв вид удоволствие. И тук идва най - "болната" ми тема.

 Що е то кръводаряване и има ли почва у нас? По мойте скромни наблюдения почвата е мнооого рехава. Нямам представа защо хората възприемат кръводаряването както  нещо травмиращо, болезнено или страшно. Нямам представа защо хората се сещат да даря кръв, само когато знаят че техен близък го е закъсал, ако мога така да се изразя. Дори нямам представа какво да направя за да накарам хората да отидат да дарят част от своята кръв...

Ако искате приемете тази история като лична и помислете как бихте се чувствали на мое място. Ако искате мислете, че само благодаряние на Вас аз все още съм тук.

НО ВИ МОЛЯ бъдете кръводарители!

Бих разменила живота си, ако знаех, че от това зависи живота на някое от стотиците деца който чакат, като мен, някой добър човек да дари кръв.

И ВИ МОЛЯ станете кръводарители!

И с риск да стана нагла МОЛЯ Министерство на здравето да бъде така добро да предложи по- добър вариант за скининг на този тип заболявания. Защото е ужасно тъжно и нелепо случайте на ТАЛАСЕМИЯ МАЙОР в България да се увеличават през последните години, вместо да изчезнат напълно както е в едни други държави. В края на крайщата е необходимо елементарно изследване, но нека да е направено преди да се роди таласемик, а не след като в семейството има вече поне един такъв.

Знам че има и по-големи и важни неща в личното битие на всеки. Знам че една птичка пролет не прави. Но ако тази история Ви накара да се замислите поне за малко, че спасяването на нечии живот е достойно и благодарение на нея поне два пъти в годината отидете да дарите кръв, ще знам е имало смисъл да вярвам в доброто у хората.

С уважение,
Мария Кънчева

Всички статии в "Кръводаряване и Кръвопреливане"

Всички статии в "Таласемия (4)"Още от "Таласемия (4)"


Почивка, благодарения на чудеса!

Често се чудя как хората не вярват, че чудесата са възможни... В моя живот, в живота на семейството ни, без вяра в Този, Който сътворява чудесата, ням ...още

Какво е Таласемията?

Таласемията е тежко наследствено заболяване, характеризиращо се с невъзможността на костния мозък да произвежда качествени червени кръвни телца. ...още

Възможно ли е е да сте носител на таласемия?

Дете, страдащо от бета таласемия, се нуждае от редовни хемотрансфузии (преливане на кръв) и ежедневно инжектиране на медикамент, за да може да живее ж ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email