Хранителната непоносимост не е хранителна алергияХранителната непоносимост е по-бавна и по –неинтензивна реакция в сравнение с хранителната алергия.Често симптомите на нарушен хранителен толеранс се проявяват часове или дни след приемането на съответната храна .Вместо бурна имунна реакция, при хранителната непоносимост имаме нормален имунен отговор.
За разлика от хранителната алергия ,хранителната непоносимост води до дългосрочни проблеми .Симптомите  ,с които се изразява нарушения хранителен толеранс най-често включват :
-    умора
-    безсъние
-    безпричинна тревожност и безпокойство
-    проблеми с кожата като неповлияващо се от лечение акне ,мазна или много суха кожа ,лош тен ,зачервявания и др.
-    мигрена и често главоболие
-    подуване ,куркане на червата ,както и колики след консумацията на определени храни
-    диария и газове
-    проблеми със синусите ,чести секрети от носа
-    отпадналост след нахранване
-    болки в ставите и мускулите
-    усилено качване на килограми
-    много голяма трудност при сваляне на килограми ,въпреки добре балансирани хранителни режими
Причините за появата на хранителната непоносимост могат да са преди всичко, лоша култура на хранене ,употребата на големи количества преработени храни и т.н. “Fast Foods”, изключителна натовареност и невъзможност за справяне със стреса ,тъга или травма ,безразборната употреба на стимуланти ,болкоуспокояващи ,антибиотици и еднообразното хранене.
Храните ,които най-често предизвикват симптоми на непоносимост са:
-    млечни продукти
-    ядки
-    мая
-    стимуланти ( чай ,кафе ,шоколад ,захар)
-    чушки ,домати ,картофи
-    жито
-    цитрусови плодове
Системата “ASYRA” е най-надеждната за откриване и наблюдение на хранителната непоносимост.С нея не се откриват алергии и не се диагностицира медицинско състояние ,но разработените тестове ,които включват повече от 200 храни, дават много точна информация за хранителната непоносимост.Изготвянето на здравословно меню, което е съобразено с резултатите от теста т.е.в което не са включени храните, към които има непоносимост, е първата крачка към решаване на проблема.За период от два месеца тялото обикновено има достатъчно време да се справи с този проблем.Включването на някои билкови комбинации ,витамини, минерали ,мастни киселини и др.,които могат да бъдат тествани със системата “ASYRA” помагат и ускоряват процеса на подобряване и изчезване на симптомите предизвикани от нарушения хранителен толеранс.

Какво е хранителна алергия?
Доста трудно е да се разграничи хранителната непоносимост от хранителната алергия.И двете състояния са резултат от реакция на организма към неприемливи за него храни ,но хранителната непоносимост ,за разлика от алергията ,не включва имунната система .Хранителната алергия обикновено се проявява при хора ,които страдат от други видове алергии.Хранителни алергии могат да бъдат предизвикани от всяка храна ,но най-често срещаните хранителни алергени са млякото  ,фъстъците, житото и различните видове риби и ракообразни.Добавките към храните т.н. Е –та също могат да предизвикат остра алергична реакция.Страдащите от хранителна алергия могат да почувстват симптомите дори и при досег с малки количества от съответните храни.Сиптомите на хранителна алергия се проявяват в рамките на минути  до два часа след контакт с храната.
Те включват:
-    подуване на устните ,лицето ,езика и гърлото ,което може да доведе до задушаване;
-    изтръпване и сърбеж на устните ;
-    стомашни спазми ;
-    слабост – приченена от падане на кръвното налягане;
-    повръщане или диария;
-    възпалени и сърбящи кожни обриви ;
-    главоболие;
Важно е да се знае ,че появата на подобни симптоми изисква незабавна консултация с лекар.Дори ако симптомите са слаби ,трябва да се консултирате със специалист ,защото има опасност при следващия контакт със съответната храна да получите т.н.анафилактичен шок – застрашаващо живота състояние.
Диагностицирането на хранителните алергии става със специални тестове ,които трябва да бъдат  назначени от алерголог.Всички статии в "Резонансът на моето тяло"

Всички статии в "Резонансът на моето тяло - всичко по темата"Още от "Резонансът на моето тяло - всичко по темата"


Моето пътуване.......

Изпитвали ли сте понякога силното усещане, че сте способни да постигнете много повече в живота си, но като че ли нещо ви спира? Сякаш притежавате поте ...още

Candida Albicans

Гъбичните инфекции правят живота на много жени нещастен ( и на някои мъже също).Системата ASYRA може да покаже каква е причината вие да имате гъбична ...още

Решете вашите здравословни проблеми с природни средства

Ако искате да почуствате истинското здраве,сила и жизненост, можете да разчитате на изследване с апарата ASYRA и консултация ,която ще ви даде насоки ...още

ASYRA - тестване за непоносимост към храните (т.н.Вега тест)

Хранителната алергия е неблагоприятна (често непосредствена) реакция към храната ,която включва цялата имунна система. ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email