Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 2)Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 2)

Тестове на свойствата на IC информационното копие Arbidol

Първоначалната подготовка е представена като чисто кристално вещество на Arbidol [16], получено с помощта на патентована технология. Контролно се изследват имуностимулиращите свойства на преварена вода и физиологичен разтвор (фармацевтичен препарат, физиологичен разтвор). В единия случай едната проба се подлага на липсващо въздействие от празен диск CD, без излъчване на Arbidol (контрола) или диск, съдържащ излъчване на Arbidol (експеримент).

Тестовете са проведени върху мъжки лабораторни мишки F1 (CBA х B6), тежащи 22-24 g, съхранявани при условия на вивариум при стандартна диета. Двете експериментални групи мишки биват изложени на общото въздействие на йонизиращото лъчение от апарата "Luch-1" в сублетална (не причиняваща смърт) доза от 1 Gy. Животните от една от тези групи получават питейна вода в продължение на 10 дни, като имат свободен достъп до купата за напитки, съдържаща варена вода, изложена на празен диск (EWc) / експониран воден контрол (EWc). Мишките от друга група получават вода във водни касети, експонирани за 24 часа на компактдискове с емисия на Arbidol (EWa).

Мишките от двете експериментални групи се инжектират интраперитонеално с 0,5 ml физиологичен разтвор, изложен за един ден върху празен диск / експониран физиологичен разтвор (ESc) или солев разтвор, изложен на диск с емисия на Arbidol (ESa). След това мишките от всички групи биват имунизирани интраперитонеално с овчи червени кръвни клетки в доза от 1 х 108, след 4 дни те биват убити при етерна анестезия, изолирани са далака и тимуса, хомогенизирани в среда 199, стромата бива разделена на (броя живи ядрени клетки в хомогената) и броя на клетките, образуващи антитяло (AFCs) в далака чрез метода на Cunningham, който е резултат от хуморалния имунен отговор към овчите червени кръвни клетки .

Проведеният експеримент показва следните резултати (таблица 1). Едната група мишки бива изложена на йонизираща радиация в суб-летална доза 1 Gy и след това получава проби от EWc и ESc върху празен компактен диск. Обема на далака, клетъчността и броя на антителата е намалена, както и клетъчността на тимуса, в сравнение с контролната група. Тези резултати отразяват ефектите от йонизиращото лъчение под формата на смущения в радиочувствителните органи на имунната система. Другата група мишки (1 Gy + EWa и ESa) получават вода и солев разтвор, изложени на диск с емисия на Arbidol (EWa и ESa съответно). Клетъчността на далака и тимуса се увеличава, както и съдържанието на AFCs в далака (важен функционален индикатор) в сравнение с облъчените мишки, които са получили ЕWc и ESc, практически близо до нивото на контролната група.

Следователно, водата и физиологичния разтвор, след като са били изложени на диска с емисия на Arbidol, придобиват способността да възстановят състоянието на имунната система, нарушена от радиацията. Този резултат може да покаже обещаващо развитие на технологията, която се проучва, като средство за намаляване на ефекта от йонизиращото лъчение, по-специално при лъчева терапия на раково болни пациенти или при радиационни аварии.

Таблица 1.
Имунологичните индекси (M ± m) при контролни и облъчени мишки с доза от 1 Gy, които непосредствено след облъчването (в рамките на 10 дни) с проби от вода (EWc и EWa) и се третират интраперитонеално с 0,5 ml физиологичен разтвор, изложен на дискове с IC емисии на Arbidol, (ESc и ESa) през следващите 8-10 дни.

Group of mice

Spleen

Thymus

mass, мg

cellularity, 1×106

AFCs, 1×103

mass, mg

cellularity, 1×106

Intact

(Control)

133±7,8

(100±5,9)

185±10,6

(100±5,7)

221±21,3

(100±9,6)

43,7±4,5

(100±10,3)

67,2±4,2

(100±6,3)

1 Gy + EWc and ESc

103±2,7*

(77,4±2,0)

127±6,5*

(68,6±3,5)

126±6,4*

(57,0±2,9)

40,6±1,9

(92,9±4,3)

45,3±3,4*

67,4±5,1

1 Gy + EWа and ESa

101±4,2*

(75,9±3,2)

170±13,1**

(92,0±7,1)

182±18,7**

(82,4±8,4)

46,1±3,2

(105±7,3)

76,7±4,7**

(114±7,0)


Забележка: Статистически значима (р <0.05) разлика според теста на пробата: * по отношение на контролата; ** спрямо групата 1 Gy + EWc и ESc. В скоби с  % за контролната група.

Съвет на Здравница

изтегли IC Информационно копие - Арбидол

изтегли IC Информационно копие - Деклсаметазон

прочети още Инж. Евгени Германов за технологията IC Medicals

прочети още Как чаша вода става информационно копие на лечебни средства?

прочети още Лечение с информационни копия. Какво и как лекува информираната вода?

прочети още Стартира уеб платформа за информационни копия на вещества

научи повече за технологията в рубриката IC Medicals- Информационни копия

Всички статии в "IC Medicals- Информационни копия"

Всички статии в "Изследвания и резултати"Още от "Изследвания и резултати"


Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 6)

Сравнителни проучвания за ефективността на информационните технологии и по-специално за прехвърлянето на IC копия на отделни химични вещества. ...още

Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 5)

Устойчив положителен ефект се постига след 4 седмици прием на вода. При анализа на лабораторните данни не са открити статистически значими разлики и в ...още

Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 5)

Устойчив положителен ефект се постига след 4 седмици прием на вода. При анализа на лабораторните данни не са открити статистически значими разлики и в ...още

Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 4)

Целта на изследването е да се проучи ефекта на водата с емисия на Arbidol върху превенцията на вирусна инфекция при доброволци (студенти). ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email