Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 1)Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 1)

Тази статия представя резултатите от експерименталните и клиничните свойства на информационните копия (IC) на няколко химични вещества, получени от тяхното активиране от лазерно лъчение с ниска интензивност. В този случай информационни носители като компакт диск, вода и разтвор на NaCl, придобиват способността да възпроизвеждат специфичната активност на лекарствата. Смята се, че това явление се дължи на наличието на специфични електромагнитни емисии на химическите и биологичните вещества, които се възпроизвеждат под формата на IC върху неутрални носители - върху пластмаси, вода и разтвори. Електромагнитната природа на IC им позволява да се предават чрез комуникационни линии, по-специално чрез интернет.

Експерименти с лабораторни животни показват, че IC на имунно стимулиращото лекарство Arbidol и имунно-потискащото лекарство Dexone, прехвърлено на CD или чрез интернет, възпроизвежда тяхната специфична активност във вода и физиологичен разтвор, когато се прилага на мишки под формата на напитка или инжекция . IC на Арбидол стимулира имунната реактивност, а IC на Dexone го потиска.

Данните от експерименталните изследвания потвърждават и резултатите от клиничните опити на доброволци, извършени с помощта на биорезонансна терапия и диагностика.

Групата, която пие вода с IC на Arbidol, има  подобрение на функционалното състояние на организма, активиране на защитните резерви и устойчивост към вирусни инфекции през есенния период, за разлика от контролната група...

Получените резултати и данните от предишните изследвания са обсъдени от гледна точка на механизма на явленията и практическото им значение. Те свидетелстват за необходимостта от разширяване на научните изследвания в тази област, привличане на вниманието на различни специалисти, тъй като отваря нови перспективи за аптека и практическа медицина.

Концепцията за възможността за добавяне на лечебни свойства към водата без влагане на химически вещества отдавна е известна и все още съществува в една или друга форма. Според една хипотеза тези явления се основават на естествената способност на живите обекти да обменят биологично значими емисии, открити за пръв път от Гурвич [1, 2]. Концепцията за емисиите на фотона, осигуряваща регулиране на вътреклетъчната информация [3, 4], допълнително развива проучванията на тези явления. Способността на биохимичните компоненти да участват в биологично значими информационни процеси с помощта на специфични излъчвания на електромагнитни полета е от решаващо значение [3, 5].

Въпреки дългата история идеите за излъчване на информация или полета не са получили подходящо признание от научната общност. Аргументите, както на поддръжниците, така и на противниците на ролята на електромагнитните полета и водата изглеждат неубедително поради ниската чувствителност на инструменталния контрол. Ролята на водата, която доминира върху масата на клетъчното вещество, не се отчита в достатъчна степен при предаването, разпространението на информационни сигнали в тъканите и телесните течности.

През 2000 г. Жак Бенвенист и неговите колеги съобщават за метода за предаване на електромагнитни излъчвания на форбол-миристат ацетат чрез електронен комуникационен канал [8].

За да се провери това, епруветката с разтвор се поставена в бобина (индуктор), в който се генерира електромагнитен сигнал и който се възпроизвежда чрез  предаване на сигнала в друга бобина, в която е поставен съд с вода. Такава вода придобива способността да активира суспензията на неутрофилите. В резултат на това е възникнала хипотеза, че биологично активните вещества са способни да възпроизведат ефекта си върху целевите клетки с помощта на специфичен за тях електромагнитен сигнал, който може да се предава по комуникационни линии и да се възпроизвежда на определено място. Жак Бенвенисти и колегите му извършват  трансатлантическо предаване на дигитализирани сигнали от ацетилхолин, хистамин, овалбумин и други активни в-ва  чрез телефонен канал [9]. Водата, обработена с информационните копия на тези вещества, предавани по този начин, имат съответния специфичен ефект върху системите за биологични тестове.

Група учени използва метода на Жак Бенвенист, за да прехвърли специфичен информационен сигнал от разтвор на ретиноева киселина в хранителна среда, в която са поставени клетки от злокачествен тумор [10]. По този начин средата инхибира растежа на раковите клетки.

По-късно Люк Монтание , използвайки устройството, разработено от Жак Бенвенист [7], показва, че високите разреждания на ДНК разтвор на някои бактерии и вируси са източници на електромагнитни излъчвания в диапазона от няколкостотин херца до няколко килохерца [11].

Оказва се, че такива електромагнитни сигнали са способни на безконтактно, отдалечено действие върху разтвори на ДНК прекурсори и възпроизвеждащи копия на оригиналните нуклеотидни последователности на ДНК [12]. Люк Монтание използва резултатите от такива експерименти, за да обоснове революционната хипотеза, съгласно която водата, водната среда на живите организми могат да участват в съхранението и предаването на генетична информация.

Представените по-горе данни доказват, че биологично активните вещества са източник на информационни електромагнитни полета, които могат да предизвикат специфична физиологична активност във водна среда и да причинят съответни реакции в живите организми. В патента през 2010 г. Джак Бенвенист описва система за предаване на единица на разстояние и "записване" на този сигнал към вещество, по-специално вода, алкохолен разтвор или захарни гранули [13]. В експериментите си той "премахва" сигнала от субстанцията, извършва аналогово-цифрово преобразуване и прехвърля файла, получен на разстояние през Интернет, и възпроизвежда този сигнал в приемащия компютър, засягайки вторичната среда [7, 13, 14]. По същия начин Л. Монтание и служителите дистанционно предават информационното копие на ДНК [15].

Съвременните пробиви в компютърните технологии позволяват прилагането на по-удобен вариант за прехвърляне (приемане), който е описан като технологията IC Medicals (www.dst-fund.com/icmedicals). Основната разлика между подобни технологии е не само в техническите методи, но и в създаването на единни условия за подготовка на информационни копия, тяхната система за съхранение в един център и прехвърляне към отдалечено устройство, което е "приемник", осигуряващо последващо прилагане в различни области, включително медицина.

Тази технология позволява да се подготви информационно копие на лекарството върху вторични носители от всяка точка на света, което може да възпроизведе специфична лекарствена активност във вода или други решения в определен период от време.

Информацията по-горе е също предпоставка за нашите изследвания. Тя се основава на принципа на репликацията на ниско интензивно електромагнитно поле (радиация), върху неутрален пасивен носител, който може да бъде вода. Такава емисия е означена като информационно копие (IC).

Целта на експеримента е да се определи наличието или липсата на имуномодулаторни свойства във физиологичен разтвор или в кипяща вода, изложена на излъчване от компактдискове, съдържащи IC като емисии на антивирусно и имуностимулиращо лекарство Арбидол или аналог на глюкокортикоидния хормон Дексаметазон (Dexone), който има имуносупресивни свойства.

Съвет на Здравница

изтегли IC Информационно копие - Арбидол

изтегли IC Информационно копие - Деклсаметазон

прочети още Инж. Евгени Германов за технологията IC Medicals

прочети още Как чаша вода става информационно копие на лечебни средства?

прочети още Лечение с информационни копия. Какво и как лекува информираната вода?

прочети още Стартира уеб платформа за информационни копия на вещества

научи повече за технологията в рубриката IC Medicals- Информационни копия

Всички статии в "IC Medicals- Информационни копия"

Всички статии в "Изследвания и резултати"Още от "Изследвания и резултати"


Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 6)

Сравнителни проучвания за ефективността на информационните технологии и по-специално за прехвърлянето на IC копия на отделни химични вещества. ...още

Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 5)

Устойчив положителен ефект се постига след 4 седмици прием на вода. При анализа на лабораторните данни не са открити статистически значими разлики и в ...още

Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 5)

Устойчив положителен ефект се постига след 4 седмици прием на вода. При анализа на лабораторните данни не са открити статистически значими разлики и в ...още

Възможностите на водата за възпроизвеждане на IC - информационни копия на биологично активни вещества (част 4)

Целта на изследването е да се проучи ефекта на водата с емисия на Arbidol върху превенцията на вирусна инфекция при доброволци (студенти). ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email