Безплатни прегледи за деца със сколиоза в София


| Прочетено Прочетено: 251 пъти | КоменариКоментари: 0Безплатни прегледи за деца със сколиоза в София

По случай Световния ден на сколиозата на 25 юни деца и юноши със съмнение или установено гръбначно изкривяване ще бъдат преглеждани от лекар-ортопед и кинезитерапевт.

Kлиниката по Ортопедия и травматология в Болница Токуда е с традиции в диагностиката и лечението на сколиоза в детска възраст. В изградения център се провеждат всички необходими изследвания и лечение - включително кинезитерапевтична програма, корсетолечение и хирургия при сложни случаи на гръбначни деформации.

В навечерието на Световния ден на сколиозата на 25 юни Клиниката организира безплатни профилактични прегледи за деца със съмнение или установени гръбначни изкривявания.

Прегледите ще бъдат извършвани от доц. Васил Яблански, началник на клиниката, д-р Аделин Иванов, д-р Евгени Влаев и кинезитерапевт Мариана Попова.

Необходимо е записване на тел. 02 403 4000, 02 403 4918 или *5544.

Сколиозата е деформация на гръбначния стълб, която се среща най-често при деца в подрастваща възраст, по-често при момичетата. Представлява странично изкривяване във фронталната равнина, което може да бъде с една или няколко кривини в различни сегменти от гръбначния стълб. Най-често срещана е идиопатичната адолесцентна сколиоза. Тя засяга деца в юношеска възраст (от около 10 до 18-20 г.), а причините са неизяснени. Според тежестта на изкривяването е необходимо да бъдат взети мерки със съответната препоръчителна терапия - носене на корсет, кинезитерапия или хирургия при тежки деформации.

Наблюдението от родителите е изключително важно, които при забелязване и съмнение за проблем, е добре да проведат консултация с ортопед.

Един от начините за разпознаване на проблема е наблюдение за асиметрия в раменете или таза или т.нар. симптом на “лошо скроената поличка” - при асиметрия полата (при момичетата) или друга дреха стои по-ниско от едната страна. Изкривяването по-ясно проличава и при навеждане напред. Навременната консултация е много важна, тъй като сколиозата може да прогресира много бързо, а усложененията в късните фази могат да бъдат животозастрашаващи.

Екипът на доц. Яблански е един от водещите в страната по отношение на диагностициране и лечение на сколиоза в детска възраст. Подпомагани през годините от Обществото за изследване на сколиозата, международна организация, в която участват американски и други специалисти, всяка година тук се оперират средно по 30 деца с тежка сколиоза. В болницата е създадена и програма за неинвазивно кинезитерапевтично лечение по световноизвестния Шрот метод, водена от кинезитерапевт Мариана Попова.

Световният ден на сколиозата се провежда всяка година в последна събота на юни (тази година датата е 26-ти юни) и има за цел обществено информиране и подпомагане на развитието и изследванията на заболяването, които да доведат до ранна и навременна диагностика, и адекватно лечение.Акценти от ЗдравницаЦенните рецепти с Алое на личния лекар на Екатерина II

Ценните рецепти с Алое на личния лекар на Екатерина II

Употребата на сок от алое във вид на сабур на прах е на голяма почит от древността. Египтяните от векове са пълнели телата на мъртвите със сабур, смесен с други аромати, и така са ги предпазвали от гниене....още

Колко полезна може да бъде една диня?

Колко полезна може да бъде една диня?

Отговорът на този въпрос може да бъде само един. Ползите за здравето и външния вид от динята са огромни. Ето някои факти за динята, които доказват колко полезна може да бъде тя....още

България има вече първия робот, дарен от ЕС за дезинфекция на болнични стаи срещу ковид

България има вече първия робот, дарен от ЕС за дезинфекция на болнични стаи срещу ковид

Роботизиран апарат за дезинфекция срещу коронавирус и осигуряване на стерилна среда ще получи безвъзмездно от Европейската комисия УМБАЛ Свети Георги - Пловдив....още

Сокът от червена боровинка - витаминозният елексир от природата

Сокът от червена боровинка - витаминозният елексир от природата

По хранителните, диетични и здравни качества червената боровинка е един от най-щедрите дарове на природата. От нея се приготвят чай, сладка, сокове, кисели, сиропи, пастили, мармалади и др....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email