Кои са най-добрите народни рецепти и натурални продукти при грип и простуда?


| Прочетено Прочетено: 179828 пъти | КоменариКоментари: 0



Кои са най-добрите народни рецепти и натурални продукти при грип и простуда?

Грипът се причинява от три групи грипни вируси - А, В и С. Те бързо загиват при нагряване и изсушаване, но са по-устойчиви при ниски температури. Ето защо приз студените месеци се наблюдава бум на това заболяване.

Въпреки че настинките и грипът са заболявания, които ни преследват всяка година, много често при тяхната първа проява ние допускаме едни и същи грешки.

Ето някои от най-ефикасните народни рецепти и натурални продукти, с помощта на които ще преборим грипа и простудите.

Сироп от черен бъз
Черният бъз е храст или дръвче с разперени клони и бяла шуплеста сърцевина. Листата са нечифтоперести с 2-3 чифта листчета, дълги 20 см.

Сиропът от черен бъз се прилага:
- при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица;
- при стомашно-чревни и чернодробни заболявания и др.

Сиропът от черен бъз се приема:
по 1 супена лъжица 3 пъти на ден за възрастни и по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден за деца.


разгледай и поръчай Продукти от Черен бъз


Масло от черен кимион
За маслото от черен кимион се споменава още в Стария завет, дори е описан начина за добиване на масло от него.

Трябва да отбележим, че черният кимион няма нищо общо с познатия ни кимион. Черният кимион е растение, идващо от Азия. Използвано е още от древните египтяни. Според писания и легенди от тогава маслото от черен кимион може да излекува всичко, с изключение на смъртта. Маслото от черен кимион е наричано още "Черното злато на фараоните".

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор - заздравява и балансира имунната система. Също така черният кимион е антиалерген и антихистамин - помага при различни видове алергии, астма, синузит и др.


разгледай и поръчай Масло от черен кимион



Чай Самахан
Самахан е топла напитка от 14 индийски билки и подправки, която индийците наричат "пеява". Самахан е най-продаваната "пеява" в света.

"Пеява е най-популярното име на традиционна топла напитка, използвана в Шри Ланка и някои части на Индия. Тя спомага за бързото лечение с природни продукти на настинки и вирусен грип. Засилва имунната система и помага на организма да устои на външните заплахи. Произвежда се от 100% екстракти на натурални, екологично чисти растителни продукти на Аюрведа, без захар, алкохол, химически разтворители, оцветители и консерванти.




Прополисова (клеева тинктура)
Пчелните продукти катои мед, клей (прополис), пчелен прашец са доказали своята полза за здравето на човека.

Тинктурата от пчелен клей или т.нар. прополис има доказат противовирусен ефект, подпомага организма при гирпни и херпесни вируси. Прополисовата тинктура ускорява заздравяването на рани, особено на тежки декубитални рани след хирургична обработка. Настъпва бързо изчистване с намаляване на ексудацията, образуване на зряла съединителна тъкан в мястото на некротизиралата тъкан


разгледай и поръчай Прополисова тинктура 30%

или Беазлкохолна прополисова тинктура


Лекарствата на Майката природа могат да ни избавят от много болести и страдания. Те са проверени от многовековния опит на народната медицина. А най-ценното е, че можем да ги използваме в домашни условия. В профилактиката на грипа сред народните средства голямо място заемат чесънът и лукът. Те трябва да се ядат или поне да се дъвчат, без да се гълтат, по 2-3 мин няколко пъти дневно. За да не страдат околните от острия мирис на тези природни лекове, трябва да се изяде и малко магданоз.

Рецепта №1
Вземете 100 гр. сок от алое, сокът от 4 лимона, 300 гр. мед и 500 гр. смлени орехи. Разбъркайте до получаването на гладка консистенция. Взимайте по 3 пъти на ден преди хранене по 1 чаена лъжичка.

Рецепта №2
Изстискайте соковете на 1.5 кг. цвекло, 1.5 кг. моркови, 1 кг. нар и 1 кг. лимони. Прибавете 1 кг. мед. Яжте сутрин и вечер по 1 супена лъжица.

Рецепта №3
Вземете исиот (джинджифил) и направете чай. Оставете леко да се охлади и пийте докато е още топъл като добавите лимонов сок и мед. Пие се два пъти на ден сутрин и вечер.

Рецепта №4
Вземете  1 супена лъжица цвят от лайка, 250 мл. вода. Попарете лайката, оставете да престои 15 мин. и прецедете. Вземайте от горещата запарка по 1 супена лъжица 2 пъти на ден.

Рецепта №5
Вземете 1 част сушени малини, по 2 листа от малина и стръкове от риган, 2 листа от подбел. Една супена лъжица от смляната смес залейте с кипяща вода и варете 5-10 мин. на слаб огън и прецедете. При заболяване от грип изпивайте по ½ чаена чаша от горещата отвара 3-4 пъти на ден преди хранене.

От къде можем да закупим тези продукти?
Всички посочени продукти могат да бъдат намерени на място в търговските обекти на "Здравница" в гр. София, както и от Партньорската търговска мрежа на "Здравница", която се състои от над 200 магазини и аптеки в цялата страна. Можете да намерите продуктите и онлайн в "Здравница" с доставка до всяка точка на България и Европа.















Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email