Йонно пречистване на организмаЙонно пречистване от токсини

 

Защо е необходима детоксикацията?

 

Световни здравни експерти единодушно посочват, че съвременния начин на живот е източник на голямо количество токсини, които ежедневно се приемат и натрупват в човешкото тяло. Индустриализацията, урбанизацията, богатите на наситени мазнини, въглехидрати и консерванти храни и стреса в ежедневието са основните причини за акумулирането на токсини в човешкия организъм. Токсините се приемат чрез храната, въздуха и водата за пиене, както и са резултат от метаболизма в човешкото тяло. Всеки носи токсини в тялото си. Количеството им е между 3 кг ~ 25 кг и зависи от начина на живот, местоживеенето, здравословното и физиологическото състояние. Токсините се акумулират навсякъде в човешкия организъм - в кръвоносната и лимфната системи, във вътрешните органи, в кожата. Затлъстяването и хроничните болести затрудняват допълнително нормалното функциониране на организма и спомагат за натрупването на токсини.

 

Как токсините влияят върху човешкото здраве?

 

Токсините са нежелани и вредни натрупвания в човешкия организъм. Нормално те се отделят от бъбреците и кожата, под формата на урина и пот. Затова приемането на достатъчно количество вода и поддържането на лична хигиена са особено важни за естествената детоксикация на организма. Тогава, когато бъбреците и кожата не успяват да отделят навън всички отпадни продукти на организма, последните се акумулират в клетките и това води до промяна на РН на организма, нарушава се електрическия баланс на клетките. Здравата и релаксирана клетка има отрицателен електрически потенциал отвътре и положителен електрически потенциал отвън. Когато това трайно се промени, се нарушава способността на клетката да работи и да отделя навън "отпадъците" от работата си. Получава се порочен кръг - токсините в клетката водят до натрупване на още токсини. Множество експерти виждат в това източника на повечето хронични болести. Промяната на РН от "алкално" към "киселинно" (съответно pН 7 и pН < 7) е белег за нездравословното състояние на организма. И неслучайно повечето хронични и злокачествени заболявания се развиват основно в "кисела" среда.

Принцип на йонната детоксикация

 

Основавайки се на научно откритие на американските учени Peter Agre и Roderick MacKinnon, удостоено с Нобелова награда за химия през  2003 година е разработен метод, при който се реализира апаратна йонизация на водата (молекулата на водата се разделя на един отрицателен ОН- йон и един положителен Н+ йон). Съгласно научното откритие полученото отрицателно електрическо поле може да бъде използвано за възстановяване на нарушения електролитен баланс на клетките. За целта се използват краката (стъпалата) на човека, където са разположени около 2000 пори, през които организмът извършва и естествената си детоксикация чрез изпотяване. Проникналите в човешкия организъм отрицателни йони възстановяват нормалния електрически потенциал на клетките и стимулират отделяне на натрупаните в клетките токсини, в резултат на което се възстановява способността на клетките да функционират и да се "самоочистват" нормално. Възстановява се нормалната работа на органите, нормализира се стойността на РН. Отделените принудително токсини се събират в съда с вода, където се провежда йонизацията. За времето на една процедура (30 минути) водата от напълно бистра се оцветява видимо в плътен най-често тъмен цвят, според който цвят може да се направи косвен извод в кой човешки орган са били концентрирани максимално токсините и какъв е приблизително характерът на "замърсяването" на дадения организъм.

Какви резултати се постигат с йонната детоксикация?

 

·         Процедурата "йонна детоксикация" освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната и лимфната система, тютюнопушене;

·         Активира се дейността на клетките и тъканите;

·         Стимулира се вегетативната нервна система;

·         Постига се намаляване на кръвното налягане и кръвната захар;

·         Реализира се превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания;

·         Стимулира се имунната система;

·         Улеснява се работата на вътрешната лаборатория на организма - бъбреците и черния дроб;

·         Стимулира се функционирането на стомашно-чревния тракт;

·         Реализира се цялостен физикален "масаж" на организма;

·         Намалява се нивото на свободните радикали;

·         Улеснява се заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми, като акне, пигментация и т.н.;

·         Улеснява се способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня;

·         Нормализира се телесното тегло.

 

Цветът и съставът на отпадната смес след процедурата може да даде приблизителна информация за вида на изхвърлените токсини:

 

черен - отпадъци от черния дроб;

черни частици (люспи) -  тежки метали;

кафяв - отпадъци от черен дроб, тютюнопушене;

тъмно зелен - отпадъци от жлъчен мехур;

оранжев - отпадъци от опорно-двигателния апарат;

червени частици (люспи) - отпадъци от кръвоносната система;

бяла пяна - отпадъци от лимфната система;

жълто-зелен - отпадъци от бъбреците, пикочните пътища, половата система.

 

Внимание: Резултатът от това наблюдение в никакъв случай не може да има диагностична стойност и не може да замести извършването на лабораторни изследвания при диагностициране на заболявания!

Характерно явление е хората от определен географски район, хората с обща месторабота (в случаите на работа във вредна среда) или хората с еднакъв начин на живот и хранене да имат еднакъв цвят на отпадната вода след йонна детоксикация. Това се обяснява с общите параметри на заобикалящата среда и бита, който те имат.

Резултатът от йонна детоксикация може да бъде незабавно видян, изследван лабораторно и почувстван от човека!

 

Йонната детоксикация не може да замести никое лечение! 

Йонната детоксикация не отменя предписанията за диетично хранене и нормите за здравословен начин на живот!

В заключение, резултатът от йонната детоксикация може да бъде обобщен като: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НОРМАЛНАТА ЖИЗНЕНОСТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ ПО ЕДИН БЕЗВРЕДЕН, НЕИНВАЗИВЕН И ЛЕСЕН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НАЧИН.

 

Препоръки и противопоказания за провеждане на йонна детоксикация

 

Йонната детоксикация може да бъде прилагана сред широк кръг ползватели, при всеки, за който не е противопоказна физикалната терапия.  

Йонна детоксикация не се прилага в случаите:

·         при лица ползващи пейсмейкър или други имплантирани медицински устройства, работещи с батерия;

·         при лица с трансплантирани органи;

·         при лица в постоперативен период;

·         при лица с висока температура;

·         при лица с кожни проблеми в областта на краката;

·         при лица без чувствителност в областта на краката;

·         при лица в неадекватно психическо състояние;

·         при бременни и кърмещи жени;

 

Йонна детоксикация следва да се прилага с внимание в следните случаи:

·         при лица с отклонение от нормалното кръвно налягане е желателно да се вземат необходимите мерки за контрол върху състоянието на ползвателя, тъй като йонната детоксификация понижава кръвното налягане;

·         при лица с диабет е желателно да се вземат необходимите мерки за контрол върху състоянието на ползвателя, тъй като йонната детоксификация понижава нивото на кръвната захар;

 

Препоръчително е провеждане на йонна детоксикация в случаите:

·         при лица, на които се провежда бъбречна диализа;

·         при лица с нарушена бъбречна функция – високи стойности на креатинина и уреата

·         при лица с високи стойности на пикочната киселина – подагра

·         при лица с диабет  

·         при жени по време на месечния им цикъл;

·         при лица употребяващи цигари и алкохол;

·         при лица живеещи и работещи в силно замърсена и вредна околна среда;

·         при лица, чието ежедневие е съпроводено със стрес.

 

Във всеки случай, когато съществуват съмнения относно прилагането на метода на йонна детоксикация, следва да се потърси лекарска консултация.

 

По време на процедурата се препоръчва приемането на минимум 500ml структурирана минерална вода.

 

Провеждането на процедури за йонна детоксикация е желателно да бъде съчетавано с допълнително приемане на витамини, минерали и антиоксиданти.

 

Провеждането на процедурите за йонна детоксикация  могат да бъдат с много по-добър резултат, ако преди започването им ви бъде  направен тест със ситемата за диагностика АСАЙРА. Този тест ще покаже вида на токсините, които пробладават във вашия организъм и ще ви бъде направено електронно импринтирано лекарство за детоксикация.

Процедури за Йонна детоксикация и Диагностика със системата АСАЙРА  можете да направите в ДКЦ – 7 ; бул.”Мария Луиза”191 ет.1 к-т 111.

Обадете се, не се колебайте!

Тел. за записване на час за консултация  - 02/8033668; моб. 0886004190.

 

 

Всички статии в "Резонансът на моето тяло"

Всички статии в "Детоксикация –нашият път към жизненост и ясното на ума"Още от "Детоксикация –нашият път към жизненост и ясното на ума"


Оксидативен стрес и Антиоксидантите

Свободните радикали възникват в организма като странични продукти на клетъчния метаболизъм. Те увреждат клетъчните мембрани, молекулите на ДНК и са ос ...още

Оксидативен стрес и Антиоксидантите

Свободните радикали възникват в организма като странични продукти на клетъчния метаболизъм. Те увреждат клетъчните мембрани, молекулите на ДНК и са ос ...още

Истинско пречистване с промяна на храненето

Чашата суров зеленчуков сок е най-подходящата напитка с ястието от кулинарно обработени зеленчуци по време на детоксикация — сокът осигурява активните ...още

Къде се крият нашите болести?

Защо боледуваме от определени болести? Защо коленете са ни слабо място, а на други стомахът? Защо подобно на своята баба и ние имаме проблем със стави ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email