Красива фотосесия привлича вниманието към проблема акушерска пареза


| Прочетено Прочетено: 1461 пъти | КоменариКоментари: 0



Красива фотосесия привлича вниманието към проблема акушерска пареза

Наш събеседник е Имрен Гендж-Салатова – съосновател на Фондация "За нашето бъдеще" и член на Общото събрание.

- Г-жо Салатова, фондация „За нашето бъдеще" привлича вниманието на обществеността с красива фотосесия: дечица с пареза застанаха пред фотообектива на Росен Иванов. Какви са посланията?
- Благодарим за милите думи! Основното ни послание е „За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце. Подайте ръка, за да прегърнат света с две ръце!“

- Разкажете ни повече за проекта? Как се роди тази идея?
- Фотосесията не е еднократен проект, има предистория - наши лични фотосесии и друга фотосесия за сайта на фондацията. Първата ни среща с Росен Иванов беше през 2020г., за фотосесия за рождения ден на Елиф-Мира. Тогава го помолихме да не публикуваме снимки, които показват дори и малко проблемите на акушерска пареза – изскочилата лопатка и свитата поза на лакътя. И ние имахме притеснения, като всички родители, които се сблъскват с това.  

Една година след това, ние вече гледахме към акушерска пареза от друг ъгъл. И мотото, което ни движеше беше "Един ден ще разкажем историите си за това как сме преодолели различни трудности - и за някой друг тези истории ще са наръчник за оцеляване!" (Брене Браун). Основахме Фондация „За нашето бъдеще“.

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце. 

Много скоро след това към екипа ни се присъединиха и други родители, с които споделяме обща съдба. За да създадем сайта www.znb.bg ни трябваха авторски снимки с акцент върху проблемите на ръката и ежедневието на едно дете с акушерска пареза. Росен Иванов прие да бъде част от нашата кауза, без да се колебае и безплатно направи тази фотосесия.  

Тази година семействата се събрахме в Разград за благотворителните базари по време на мартенската ни кампания, както и за уъркопа със Зекие и Джем Гезгин.

Росен Иванов трябваше да направи определени кадри, които ще използваме за нашите дарителски и информационни кампании. Задачата на Росен беше да снима не едно, а три малки деца и пораснали деца, и родителите им. Напълно осъзнаваме, че Росен имаше много тежка задача. С малко дете се работи много трудно, с дете със специални нужди много-о-о по-трудно, а когато и родителите изискват точно определени кадри е още по-трудно…Росен трябваше да „улови“ моментите и се справи блестящо.

Част от кадрите вече използваме за нашата ДМС кампания, с която набираме 4000 лева за допълнителни процедури за 10 деца с акушерска пареза.  

Ще има продължение през юли, когато ще направим и трейлър за трудностите и възможностите на децата с акушерска пареза. Той ще бъде използван за седмицата за повишаване на осведомеността относно акушерска пареза през октомври тази година.

- Родителите имаха ли някакви притеснения?
- Всички, които бяха в Разград, бяха поканени на фотосесията, но за съжаление я направихме само ние, които сме част от фондацията… Родителите не желаят да се вижда „акушерска пареза“. Разбираме ги добре, знаем какви са им притесненията. Но тези притеснения не помагат с нищо, напротив вредят. Няма как да повишим осведомеността на обществото и да помагаме на децата с акушерска пареза, без да говорим за проблемите.

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце.

- Разкажете ни повече и за тези красиви тениски с които са облечени деца и родители с логото на фондацията?
- Тениските имат специална мисия – да повишим осведомеността за диагнозата акушерска пареза. Цял випуск абитуриенти от Хасково ще бъдат с тениски с нашето лого в деня на изпращането и ще подкрепят нашата кауза. За тази кампания огромен принос има и рекламна агенция „Ситона”, която създаде над 100 тениски и стотици информационни брошури на цена, равняваща се само на себестойността на продуктите.

- Какво още предстои при вас тази година?

- В момента тече конкурс за детска рисунка по повод деня на детето под надслов „Прегръщам света с две ръчички“. С най-хубавите рисунки ще създаваме продукти с кауза, които ще се разпространяват на благотворителни базари и онлайн.

Ще организираме конкурс за сувенири, които ще се предлагат на ежегодния панаир на киселото мляко в Разград.

Предстоят и много други инициативи: благотворително събитие „Засаждаме бъдеще с две ръчички“, пореден уъркшоп за деца с акушерска пареза, групова арт терапия, благотворително събитие „Конна езда или разходка с пони за две ръчички“, съвместен проект с Христо Спасов – основателят на „Кабинет за рехабилитация на деца – Развитие потенциала на детето“ на име „Терапия без плач“ и други.

В заключение искаме да добавим, че нашите инициативи и кампании са важни крачки с  крайна обща цел – да помогнем и да променим живота – на деца с акушерска пареза и семействата им.

Благодарим на всички дарители, партньори, доброволци, съмишленици, приятели, за които каузата ни се оказа важна!

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце.

Благодарим на целия екип на Здравница! Вашият принос е от съществено значение за повишаването на осведомеността относно акушерска пареза.  Вярваме, че колаборацията между семейства, специалисти, общество и медии, крие решението за нашите проблеми и със съвместни усилия ще подадем ръка, за да прегърнат света с две ръце!

Едно интервю на Светлана Желева












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email