Красива фотосесия привлича вниманието към проблема акушерска пареза


| Прочетено Прочетено: 1048 пъти | КоменариКоментари: 0Красива фотосесия привлича вниманието към проблема акушерска пареза

Наш събеседник е Имрен Гендж-Салатова – съосновател на Фондация "За нашето бъдеще" и член на Общото събрание.

- Г-жо Салатова, фондация „За нашето бъдеще" привлича вниманието на обществеността с красива фотосесия: дечица с пареза застанаха пред фотообектива на Росен Иванов. Какви са посланията?
- Благодарим за милите думи! Основното ни послание е „За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце. Подайте ръка, за да прегърнат света с две ръце!“

- Разкажете ни повече за проекта? Как се роди тази идея?
- Фотосесията не е еднократен проект, има предистория - наши лични фотосесии и друга фотосесия за сайта на фондацията. Първата ни среща с Росен Иванов беше през 2020г., за фотосесия за рождения ден на Елиф-Мира. Тогава го помолихме да не публикуваме снимки, които показват дори и малко проблемите на акушерска пареза – изскочилата лопатка и свитата поза на лакътя. И ние имахме притеснения, като всички родители, които се сблъскват с това.  

Една година след това, ние вече гледахме към акушерска пареза от друг ъгъл. И мотото, което ни движеше беше "Един ден ще разкажем историите си за това как сме преодолели различни трудности - и за някой друг тези истории ще са наръчник за оцеляване!" (Брене Браун). Основахме Фондация „За нашето бъдеще“.

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце. 

Много скоро след това към екипа ни се присъединиха и други родители, с които споделяме обща съдба. За да създадем сайта www.znb.bg ни трябваха авторски снимки с акцент върху проблемите на ръката и ежедневието на едно дете с акушерска пареза. Росен Иванов прие да бъде част от нашата кауза, без да се колебае и безплатно направи тази фотосесия.  

Тази година семействата се събрахме в Разград за благотворителните базари по време на мартенската ни кампания, както и за уъркопа със Зекие и Джем Гезгин.

Росен Иванов трябваше да направи определени кадри, които ще използваме за нашите дарителски и информационни кампании. Задачата на Росен беше да снима не едно, а три малки деца и пораснали деца, и родителите им. Напълно осъзнаваме, че Росен имаше много тежка задача. С малко дете се работи много трудно, с дете със специални нужди много-о-о по-трудно, а когато и родителите изискват точно определени кадри е още по-трудно…Росен трябваше да „улови“ моментите и се справи блестящо.

Част от кадрите вече използваме за нашата ДМС кампания, с която набираме 4000 лева за допълнителни процедури за 10 деца с акушерска пареза.  

Ще има продължение през юли, когато ще направим и трейлър за трудностите и възможностите на децата с акушерска пареза. Той ще бъде използван за седмицата за повишаване на осведомеността относно акушерска пареза през октомври тази година.

- Родителите имаха ли някакви притеснения?
- Всички, които бяха в Разград, бяха поканени на фотосесията, но за съжаление я направихме само ние, които сме част от фондацията… Родителите не желаят да се вижда „акушерска пареза“. Разбираме ги добре, знаем какви са им притесненията. Но тези притеснения не помагат с нищо, напротив вредят. Няма как да повишим осведомеността на обществото и да помагаме на децата с акушерска пареза, без да говорим за проблемите.

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце.

- Разкажете ни повече и за тези красиви тениски с които са облечени деца и родители с логото на фондацията?
- Тениските имат специална мисия – да повишим осведомеността за диагнозата акушерска пареза. Цял випуск абитуриенти от Хасково ще бъдат с тениски с нашето лого в деня на изпращането и ще подкрепят нашата кауза. За тази кампания огромен принос има и рекламна агенция „Ситона”, която създаде над 100 тениски и стотици информационни брошури на цена, равняваща се само на себестойността на продуктите.

- Какво още предстои при вас тази година?

- В момента тече конкурс за детска рисунка по повод деня на детето под надслов „Прегръщам света с две ръчички“. С най-хубавите рисунки ще създаваме продукти с кауза, които ще се разпространяват на благотворителни базари и онлайн.

Ще организираме конкурс за сувенири, които ще се предлагат на ежегодния панаир на киселото мляко в Разград.

Предстоят и много други инициативи: благотворително събитие „Засаждаме бъдеще с две ръчички“, пореден уъркшоп за деца с акушерска пареза, групова арт терапия, благотворително събитие „Конна езда или разходка с пони за две ръчички“, съвместен проект с Христо Спасов – основателят на „Кабинет за рехабилитация на деца – Развитие потенциала на детето“ на име „Терапия без плач“ и други.

В заключение искаме да добавим, че нашите инициативи и кампании са важни крачки с  крайна обща цел – да помогнем и да променим живота – на деца с акушерска пареза и семействата им.

Благодарим на всички дарители, партньори, доброволци, съмишленици, приятели, за които каузата ни се оказа важна!

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце.

Благодарим на целия екип на Здравница! Вашият принос е от съществено значение за повишаването на осведомеността относно акушерска пареза.  Вярваме, че колаборацията между семейства, специалисти, общество и медии, крие решението за нашите проблеми и със съвместни усилия ще подадем ръка, за да прегърнат света с две ръце!

Едно интервю на Светлана Желева
Акценти от ЗдравницаКакво представляват фитонцидите?

Какво представляват фитонцидите?

В зависимост от сезона, времето, часа, почвата, температурата и много други фактори, растенията отделят различни по количество фитонциди, често нееднакви по качество. Фитонцидите от различни растения са различни вещества....още

ВМА събира най-добрите чернодробни хирурзи в света

ВМА събира най-добрите чернодробни хирурзи в света

От 16-18 ноември 2023 г. във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе поредното издание на следдипломния курс, организиран от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология....още

Реализират първите 2 нискодозови брахитерапии, които са безплатни за пациентите

Реализират първите 2 нискодозови брахитерапии, които са безплатни за пациентите

Първите две процедури, при които пациентите няма да заплащат за лечение с нискодозова брахитерапия, ще бъдат реализирани в Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ тази събота (02.09.2023 г.)....още

Трима млади български лекари с европейска диплома по кардиология

Трима млади български лекари с европейска диплома по кардиология

Д-р Николай Поройлиев, д-р Кирил Джоманов и д-р Слави Яков са млади и много амбициозни лекари, част от екипа на Клиниката по кардиология на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email