Красива фотосесия привлича вниманието към проблема акушерска пареза


| Прочетено Прочетено: 1565 пъти | КоменариКоментари: 0Красива фотосесия привлича вниманието към проблема акушерска пареза

Наш събеседник е Имрен Гендж-Салатова – съосновател на Фондация "За нашето бъдеще" и член на Общото събрание.

- Г-жо Салатова, фондация „За нашето бъдеще" привлича вниманието на обществеността с красива фотосесия: дечица с пареза застанаха пред фотообектива на Росен Иванов. Какви са посланията?
- Благодарим за милите думи! Основното ни послание е „За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце. Подайте ръка, за да прегърнат света с две ръце!“

- Разкажете ни повече за проекта? Как се роди тази идея?
- Фотосесията не е еднократен проект, има предистория - наши лични фотосесии и друга фотосесия за сайта на фондацията. Първата ни среща с Росен Иванов беше през 2020г., за фотосесия за рождения ден на Елиф-Мира. Тогава го помолихме да не публикуваме снимки, които показват дори и малко проблемите на акушерска пареза – изскочилата лопатка и свитата поза на лакътя. И ние имахме притеснения, като всички родители, които се сблъскват с това.  

Една година след това, ние вече гледахме към акушерска пареза от друг ъгъл. И мотото, което ни движеше беше "Един ден ще разкажем историите си за това как сме преодолели различни трудности - и за някой друг тези истории ще са наръчник за оцеляване!" (Брене Браун). Основахме Фондация „За нашето бъдеще“.

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце. 

Много скоро след това към екипа ни се присъединиха и други родители, с които споделяме обща съдба. За да създадем сайта www.znb.bg ни трябваха авторски снимки с акцент върху проблемите на ръката и ежедневието на едно дете с акушерска пареза. Росен Иванов прие да бъде част от нашата кауза, без да се колебае и безплатно направи тази фотосесия.  

Тази година семействата се събрахме в Разград за благотворителните базари по време на мартенската ни кампания, както и за уъркопа със Зекие и Джем Гезгин.

Росен Иванов трябваше да направи определени кадри, които ще използваме за нашите дарителски и информационни кампании. Задачата на Росен беше да снима не едно, а три малки деца и пораснали деца, и родителите им. Напълно осъзнаваме, че Росен имаше много тежка задача. С малко дете се работи много трудно, с дете със специални нужди много-о-о по-трудно, а когато и родителите изискват точно определени кадри е още по-трудно…Росен трябваше да „улови“ моментите и се справи блестящо.

Част от кадрите вече използваме за нашата ДМС кампания, с която набираме 4000 лева за допълнителни процедури за 10 деца с акушерска пареза.  

Ще има продължение през юли, когато ще направим и трейлър за трудностите и възможностите на децата с акушерска пареза. Той ще бъде използван за седмицата за повишаване на осведомеността относно акушерска пареза през октомври тази година.

- Родителите имаха ли някакви притеснения?
- Всички, които бяха в Разград, бяха поканени на фотосесията, но за съжаление я направихме само ние, които сме част от фондацията… Родителите не желаят да се вижда „акушерска пареза“. Разбираме ги добре, знаем какви са им притесненията. Но тези притеснения не помагат с нищо, напротив вредят. Няма как да повишим осведомеността на обществото и да помагаме на децата с акушерска пареза, без да говорим за проблемите.

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце.

- Разкажете ни повече и за тези красиви тениски с които са облечени деца и родители с логото на фондацията?
- Тениските имат специална мисия – да повишим осведомеността за диагнозата акушерска пареза. Цял випуск абитуриенти от Хасково ще бъдат с тениски с нашето лого в деня на изпращането и ще подкрепят нашата кауза. За тази кампания огромен принос има и рекламна агенция „Ситона”, която създаде над 100 тениски и стотици информационни брошури на цена, равняваща се само на себестойността на продуктите.

- Какво още предстои при вас тази година?

- В момента тече конкурс за детска рисунка по повод деня на детето под надслов „Прегръщам света с две ръчички“. С най-хубавите рисунки ще създаваме продукти с кауза, които ще се разпространяват на благотворителни базари и онлайн.

Ще организираме конкурс за сувенири, които ще се предлагат на ежегодния панаир на киселото мляко в Разград.

Предстоят и много други инициативи: благотворително събитие „Засаждаме бъдеще с две ръчички“, пореден уъркшоп за деца с акушерска пареза, групова арт терапия, благотворително събитие „Конна езда или разходка с пони за две ръчички“, съвместен проект с Христо Спасов – основателят на „Кабинет за рехабилитация на деца – Развитие потенциала на детето“ на име „Терапия без плач“ и други.

В заключение искаме да добавим, че нашите инициативи и кампании са важни крачки с  крайна обща цел – да помогнем и да променим живота – на деца с акушерска пареза и семействата им.

Благодарим на всички дарители, партньори, доброволци, съмишленици, приятели, за които каузата ни се оказа важна!

За да живеем нормално, се нуждаем от две здрави ръце.

Благодарим на целия екип на Здравница! Вашият принос е от съществено значение за повишаването на осведомеността относно акушерска пареза.  Вярваме, че колаборацията между семейства, специалисти, общество и медии, крие решението за нашите проблеми и със съвместни усилия ще подадем ръка, за да прегърнат света с две ръце!

Едно интервю на Светлана Желева
Акценти от ЗдравницаНа Спасовден Христос се възнася на небето

На Спасовден Христос се възнася на небето

Според християнските вярвания след възкресението си Исус Христос останал на Земята, за да проповядва своето учение и да беседва с учениците си, като се движел между тях като богочовек....още

Трудните моменти са част от живота, не може само радост и щастие

Трудните моменти са част от живота, не може само радост и щастие

Болката, травмата, тъгата са еднакво присъстващи в живота, наред с радостта, спокойствието и щастливите моменти. Те съставляват едно цяло....още

Какви здравословни проблеми могат да ни донесат жегите

Какви здравословни проблеми могат да ни донесат жегите

Слънце, отпуска, къпане. Сега седим до късно вечер в градините на бирариите. Използваме всяка свободна минута за пикник, планираме пътувания. Лудуваме с децата. Но внимание! Слънцето и топлината галят душите ни, но крият много опасности за тялото....още

Бъдещето е на фермерските пазари

Бъдещето е на фермерските пазари

Хората все повече се замислят откъде идва храната и как се гледа, искат да се здрави, те и техните деца и искат продуктите да са български!...още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email