Упражнения - 2 частКогато прилагате определена диета, добре е да я съчетавате с гимнастически комплекс.

Успешен е следния режим за физически натоварвания:

1. Сутрин - гимнастика при отворен прозорец в продължение на 10 минути; правят се упражнения с ръцете за раздвижване на раменния пояс и с краката за корема и тазовия пояс.

2. През деня - извършва се лек физически труд, който при възможност се увеличава по продължителност. При жените, занимаващи се с умствен труд, физическото натоварване през деня се осъществява чрез преминаване пеша на определени разстояния, като се почне от 5 км и се стигне до 10-12 км дневно. Тези разстояния могат да се извървяват на няколко пъти дневно: на път за работа и на връщане към дома, разходка след работно време, изкачване на стълби и др. За да има ефект, ходенето трябва да е бързо и съчетано с енергични движения. Продължителното стоене прав има обратен ефект.

3. Седмична екскурзия - провежда се в планински район със средна височина и умерен наклон (до 15 км).

4.Годишна почивка - в планински курорт с ежедневни екскурзии или в специални почивни станции, където под лекарски контрол се провеждат комплексни мероприятия за отслабване .

При пребиваване на море като резултатно средство за отслабване се препоръчва плуването под контрол на лекар.

Във физиотерапевтичните отделения на лечебните заведения се прилага лечебна физкултура за намаляване на теглото.

За пример може да служи следният комплекс за лечебна физкултура :

1. Упражнение за ръцете, раменете и гръдния кош. Изходно положение: основен стоеж, ръцете встрани. С ръцете се правят долни кръгове пред гърдите, след това се вдигат горе и се удрят назад при повдигане на пръстите. Прави се 10-12 пъти.

2. Упражнение за гръдните мускули. Изходно положение: основен стоеж, ръцете горе, погледът напред, гръдният кош изправен: двукратно навеждане от кръста напред със стремеж пръстите на ръцете да докоснат пръстите на краката. Изправяне и двукратен наклон назад с пружиниране. Прави се 8-10 пъти.

3. Упражнение за страничните мускули на тялото. Изходно положение: основен стоеж, ръцете встрани. Повдигане на ръцете и навеждане с трикратно пружиниране първо наляво, а после надясно. Връщане до изходното положение. Прави се 8-10 пъти.

4. Упражнение за коремните мускули. Изходно положение: седнал стоеж. Краката са събрани, обтегнати, ръцете - зад тялото; гръдният кош е изправен. Повдигане краката на 450 от земята, разтваряне и събиране на краката. Бавно поставяне краката до изходното положение. Прави се от 7 до 10 пъти.

5. Упражнение за мускулите на краката. Изходно положение: основен стоеж. Повдигане на пръстите, стъпване на цялото стъпало; вдигане на левия крак вляво, а ръцете встрани, десният крак стои на пръсти. Връщане до основния стоеж. Също се прави с десния крак. Прави се от 4 до 6 пъти.

6. Упражнение за общо въздействие на организма. Изходно положение: основен стоеж със събрани крака. Обикновени подскоци на пръсти, при което тялото е отпуснато. Прави се 10-12 пъти.

За лечение на затлъстяването се прилагат и някои хирургични операции. Неспазването обаче на съответния хранителен режим отново води до натрупване на мазнини.

Всички статии в "Как да отслабнем"

Всички статии в "Упражнения за отслабване (5)"Още от "Упражнения за отслабване (5)"


Отслабване без принуда като изкачвате стъпала

Какво е най-трудното нещо по време на диета? Това е рязкото ограничаване на консумираните храни. Това е нещо, на което не всеки може да устои. ...още

Летни упражнения за отлабване

Ако имате какво да правя през лятото, тогава можете да започнете чисто нов режим на упражнения за някои губят тегло и поддържане на здравето си. Помис ...още

Аеробика и тяло

На всички е известна ползата от физическите упражнения, както за сваляне на килограми и извайване на фигурата, така и като профилактика на различни за ...още

Упражнения за отслабване (част 1)

Отслабване без упражнения е като кола без гориво. Физическите упражнения са много полезни както за отслабване така и за доброто здраве. ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email