Как да се убедите, че вашето бебе получава достатъчно млякоКак да се убедите, че вашето бебе получава достатъчно мляко?

С раждането на бебето повечето родители се притесняват дали то получава достатъчно кърма. Разбира се, в началото е трудно да се определи от колко кърма се нуждае бебето и колко често трябва да се храни. Ето някои предложения като ръководство за младите майки, за да се ориентират по-лесно в първите дни след раждането.

Вие и бебето трябва да се чувствате комфортно

В първите дни след раждането майката трябва не само да се научи как да кърми правилно. Тя трябва и да се чувства комфортно, когато го прави, което най-вече означава липса на болка в гърдите и зърната. По отношение на детето, комфортът се изразява в това, то да има добър достъп до кърмата и съответно – възможност да получи достатъчно количество мляко.

Кърмете детето често

Трябва да знаете, че новороденото трябва да се кърми 10-12 пъти през деня. Това означава, че е желателно на първо време бебето да се храни на всеки час – толкова време приблизително е необходимо за усвояване на млякото. За през нощта е препоръчително бебето да не се оставя дълго време без хранене. Специалисти дори съветват, ако бебето не се буди само за кърмене, майката да го буди, за да го нахрани.

Най-дългия промеждутък, през който детето може да се остави без храна, е два часа.

Детето трябва да суче активно и да гълта млякото

Ако по време на кърмене забележите, че детето започне да суче бавно или съвсем престане да го прави и то още в началото, значи е необходимо да масажирате леко гърдата, за да започне млякото отново да се отделя лесно.

Винаги давайте възможност на детето да се дохрани от другата гърда

За да сте сигурна, че бебето получава достатъчно количество мляко, първо му дайте възможност да поеме млякото от едната гърда, а после, когато то престане вече да суче, му предложете и втората гърда. Когато детето само престане да суче от втората гърда, това ще означава, че вече е сито. В периода на кърменето за жената е особено важно бебето да суче и от двете гърди. Ако бебето се задоволява винаги само с количеството мляко от едната гърда, то в такъв случай редувайте ту едната, ту другата.

Детето трябва да наддава на тегло и да се развива нормално

Задължително следете теглото и развитието на детето, като посещавате детската консултация. Само така ще бъдете сигурна, че детето ви се храни и развива нормално.
Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Здравето на детето (37)"Още от "Здравето на детето (37)"


Закаляване на детето или какво да правим през зимата?

Закаляването на детето е проблем, за който се сещаме особено в студените месеци на годината, когато то често започне да боледува. Кои правила трябва ...още

Как да познаем добрият педиатър?

С приближаването на раждането майките все повече се интересуват за бъдещото отглеждане на детето и най-вече – на кой лекар педиатър ...още

Какви храни да изберем, когато детето е болно?

Когато имаме един склонен към боледуване или възстановяващ се организъм, трябва да подходим внимателно към храненето и да го предлагаме в обработен ви ...още

Как протича артритът в детската възраст?

Под детски и младежки ревматоиден артрит се разбира артрит, който се развива преди 16-годишна възраст. Той се наблюдава най-често при деца във възраст ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email