Как да избираме обувки за малкото дете?Как да избираме обувки за малкото дете?Да се изберат детски обувки само на пръв поглед изглежда лесна работа. Детското стъпало, чийто кости са все още меки се развива до 14-16 година. През този период особено трябва да бъдем внимателни какви обувки купуваме, посочва виенският ортопед  д-р Майкъл Рийдл, цитиран от  „Кronen Zeitung”.

Малките не трябва да носят обувки, с изключение на моментите, когато е необходимо крачетата им да са защитени от студ и дъжд.  Японците дори карат децата си за ходят дори без чорапи.

Краката трябва да имат максимална подвижност и да не бъдат ограничавани, обувката трябва да може да се огъва на всички страни.  И да бъде от естествени материали, за да не предизвикват изпотяване.

Внимавайте с кожата от която са направени обувките, в никакъв случай да не е твърда. Изключението важи само за обувките за планина и ски, но тогава времето, което ги носят е малко.

До 6-7 година на детето трябва да се води на всеки 2 г.  при ортопед да види дали всичко е наред и дали стъпалата се развиват правилно.

Не препоръчвам юношите да си купуват он-лайн обувки, а да ти тестват по всички показатели преди това, казва още специалистът. В областта на пръстите  трябва да остава поне 1.2-1.7 см свободно място.Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Здравето на детето (36)"Още от "Здравето на детето (36)"


Как да познаем добрият педиатър?

С приближаването на раждането майките все повече се интересуват за бъдещото отглеждане на детето и най-вече – на кой лекар педиатър ...още

Какви храни да изберем, когато детето е болно?

Когато имаме един склонен към боледуване или възстановяващ се организъм, трябва да подходим внимателно към храненето и да го предлагаме в обработен ви ...още

Как протича артритът в детската възраст?

Под детски и младежки ревматоиден артрит се разбира артрит, който се развива преди 16-годишна възраст. Той се наблюдава най-често при деца във възраст ...още

Полезен ли е флуорът за детските зъби?

В периода на първите 7 години е изключително важно да се установи правилното равновесие между магнезия и флуора. И още първите зъбки дават информация ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Конопено масло, Здравница - 100 мл. Конопено масло, Здравница - 100 мл.

Конопеното масло предпазва от заболявания на сърцето, повишава издръжливостта, ускорява зарастването на раните, намалява възпаленията, подобрява имуни...


Цена: 13.00 лв.


Билкова смес №12 (при хипертония)
Билкова смес №12 (при хипертония)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Картофено брашно, Здравница
Картофено брашно, Здравница

Рожково брашно, Здравница
Рожково брашно, Здравница

БИО Шипково масло - 10 мл.
БИО Шипково масло - 10 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email