Какви продукти не трябва да даваме на малките децаКакви продукти не трябва да даваме на малките децаНека да разгледаме какви продукти са противопоказни за малките деца и как трябва да следим тяхното хранене, за да ги предпазим от заболявания, които могат да се предизвикат от нездравословни храни.

Индивидуален подход към храненето на детето

Детското хранене е може би най-спорната тема, тъй като колкото повече изследвания се правят, толкова повече ограничения се появяват. В тази връзка всеки започва да си задава въпроса какво са яли децата преди 50 години, например. Трябва да сме наясно, разбира се, че химическите съставки, които се добавят към някои храни днес, преди 50 години не са съществували. Друг важен фактор, е че на детето е препоръчително да се дават пресни храни или ястия приготвени от пресни продукти, от колкото да ги купуваме готови.

Всяко дете трябва да се храни индивидуално, в зависимост от неговите нужди. Въпреки това съществуват продукти, които са категорично противопоказни за храненето на детето.

Бързо хранене и сладкиши
Незабавно трябва да вкарате тези продукти в черния списък, не само за децата, но и за вас: чипс, снакс, хамбургери и ред други подобни.

Както знаете сладкишите, торите, бонбоните, продуктите от маслено тест съдържат много калории, захари, мазнини  и др. Разбира се няма спор, че те са много вкусни. Най-добре е да ограничите приема на тези продукти от вашето дете до минимум, но все пак от време на време може да позволите на детето да хапне нещо сладко.

Опитайте да замените сладкишите и бонбоните с естествени продукти като сладки или сушени плодове.

Месни продукти
Тук не става дума да забраните всякакво месо на детето си. Разбира се трябва да има мярка. Избягвайте, обаче, да храните детето си с колбаси или меса, които съдържат оцветители, консерванти и ароматизатори.

Напитки
Насочете детето си към приема на  естествени напитки. Газираните напитки и голяма част от соковете, които се предлагат съдържат много оцветители и захари, които вредят на стомашно чревния тракт. Безсмислено е да казваме, че напитки, които съдържат кофеин са абсолютно непрепоръчителни за едно дете.Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Здравето на детето (37)"Още от "Здравето на детето (37)"


Закаляване на детето или какво да правим през зимата?

Закаляването на детето е проблем, за който се сещаме особено в студените месеци на годината, когато то често започне да боледува. Кои правила трябва ...още

Как да познаем добрият педиатър?

С приближаването на раждането майките все повече се интересуват за бъдещото отглеждане на детето и най-вече – на кой лекар педиатър ...още

Какви храни да изберем, когато детето е болно?

Когато имаме един склонен към боледуване или възстановяващ се организъм, трябва да подходим внимателно към храненето и да го предлагаме в обработен ви ...още

Как протича артритът в детската възраст?

Под детски и младежки ревматоиден артрит се разбира артрит, който се развива преди 16-годишна възраст. Той се наблюдава най-често при деца във възраст ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email