Какво да правим ако бебето е погълнало някакъв предметКакво да правим ако бебето е погълнало някакъв предметВсички знаем, че бебето слага всичко в устата си. То може да погълне някакво топче или монета, например. Какво можем да направим и колко е опасно?

Педиатрите сa на мнение, че при такива ситуации е най-добре веднага да потърсите специалист независимо дали веднага ще отидете на място в съответния кабинет или ще бъдат давани напътствия от разстояние.

Какво може да погълне детето?
Дихателните пътища на детето могат да се запушат от всевъзможни неща: боб, ядки, семена, копчета, маниста, кости. Има случаи, в които лекари са установявали, че детето е погълнало ръждясал пирод, рибарски принадлежност, брошки, ключове и все възможни други странни предмети.

Как се случва?

Когато бебето е погълнало малък предмет, като топче с размера на грахово зърно например, веднага настъпва задавяне. Детето трябва да получи необходимата помощ веднага, защото последствията могат да бъдат много сериозни. Горещо препоръчваме на всички млади майки да се подготвят за такъв момент, като се консултират със специалист предварително.

Топче в стомаха
При наличието на чужд предмет в стомаха или хранопровода могат да се образуват язви, които могат дори да застрашат живота. Обикновено ако погълнатият предмет е по-малък детето ще го изхвърли по естествен път, но това не отменя задължителната консултация със специалист.

В болницата
Специалистите могат да прегледат бебето с ултразвук или направят ендоскопско изследване заради погълнатия предмет. Лекарите могат и да предпишат слабително, за да се изкара предмета по естествен път без да се налага хирургическа интервенция.Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Здравето на детето (37)"Още от "Здравето на детето (37)"


Закаляване на детето или какво да правим през зимата?

Закаляването на детето е проблем, за който се сещаме особено в студените месеци на годината, когато то често започне да боледува. Кои правила трябва ...още

Как да познаем добрият педиатър?

С приближаването на раждането майките все повече се интересуват за бъдещото отглеждане на детето и най-вече – на кой лекар педиатър ...още

Какви храни да изберем, когато детето е болно?

Когато имаме един склонен към боледуване или възстановяващ се организъм, трябва да подходим внимателно към храненето и да го предлагаме в обработен ви ...още

Как протича артритът в детската възраст?

Под детски и младежки ревматоиден артрит се разбира артрит, който се развива преди 16-годишна възраст. Той се наблюдава най-често при деца във възраст ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email