Ако детето ви има плоски стъпалаНачинът по който детето ще ходи за в бъдеще, как ще се разпределя натоварването върху гръбначния стълб и работата на вътрешните органи зависят от много ранна детска възраст.

Плоското стъпало или изкривяването на крачетата е вродено заболяване и като цяла голяма част от децата страдат от това.

Родителите трябва внимателни да следят детето си, Ако детето ви отказва да ходи, това може да е индикация, че се чувства неудобно.

Липсата на желание за ходете може да е породена от това, че детето се е ударило някъде при опита си да ходи, както и от нарушения в гръбначния стълб. В случаите, когато забележите че детето често отказва да ходи само – консултирайте се с ортопед.

Избирайте на малкото дете обувки с твърда подметка. Те помагат на краката и гръбнака да се фиксират в нормална позиция.

Наблюдавайте измененията в самата обувка при продължително носене. Ако забележите, че в обувката се е образувал откос от вътрешната или външната стена това е ясен знак, че детето не ходи правилно.

Какво можем да направим, за да избегнем плоското стъпало?
Като превантивно средство може да осигурите на детето си да ходи върху различни повърхности – босо из стаята, да ходи по тревата в парка или по пясъка на морето. В тези случай краката се масажират, а съответно се заздравяват и мускулите.
По време на игри може да накарате детето да ходи на пръсти или на пети. Накарайте го да извършва движения докато например е с топка в ръцете. Различните упражнения също могат да помогнат за развитието на мускулите на краката.

Бъдете търпеливи – лечението и превантивните мерки могат да се окажат по-дълги и изискващи постояннство.

Трябва също да знаете, че използването на ортопедични обувки или стелки не се препоръчва при деца между 6 и 7 години. От удълженото носене на такива стелки може да се предизвика атрофия на ставните връзки на крачетата.

Не забравяйте, че основното правило за профилактика и лечение на плоско стъпало при деца и гаранцията за здрави крачета и изборът на на обувки. Можете да се консултирате със специалист, за да ви обясни детайлно какво точно трябва да търсите.
Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Здравето на детето (37)"Още от "Здравето на детето (37)"


Закаляване на детето или какво да правим през зимата?

Закаляването на детето е проблем, за който се сещаме особено в студените месеци на годината, когато то често започне да боледува. Кои правила трябва ...още

Как да познаем добрият педиатър?

С приближаването на раждането майките все повече се интересуват за бъдещото отглеждане на детето и най-вече – на кой лекар педиатър ...още

Какви храни да изберем, когато детето е болно?

Когато имаме един склонен към боледуване или възстановяващ се организъм, трябва да подходим внимателно към храненето и да го предлагаме в обработен ви ...още

Как протича артритът в детската възраст?

Под детски и младежки ревматоиден артрит се разбира артрит, който се развива преди 16-годишна възраст. Той се наблюдава най-често при деца във възраст ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email