Мисия Здраве 2019 - Златно мляко на Здравница


| Прочетено Прочетено: 631 пъти | КоменариКоментари: 0



Мисия Здраве 2019 - Златно мляко на Здравница

"Златно мляко" е традиционна индийска напитка, която съдържа куркума. Тази подправка придава златния отенък на готовата напитка.

Златно мляко може да срещнете и под наименованието "Мляко от куркума". За да направите готово златно мляко е необходимо топло, прясно мляко, куркума, канела, джинджифил и черен пипер.

Съставките на "Златно мляко" са мощни антиоксиданти и имат противовъзпалително действие.

Активни съставки:

Куркума:
Куркума е компонент в лечебните рецепти за много страдания – те разчитат на високото съдържание на куркумин, могъщ антиоксидант и компонент с антиейдж, противовъзпалителен и антисептичен ефект.

Продуктите от куркума се използват на първо място заради противовъзпалителното действие на куркумина. Действат успешно при проблеми с жлъчката и храносмилателни разстройства; успокояват чревната перисталтика и прекомерното образуване на газове в червата. Съдействат за балансиране на храносмилането и усвояването на хранителните компоненти.

Цейлонска канела
Фармацевтични изследвания доказват, че канелата притежава общоукрепващо имунната система свойство, помага за понижаване на кръвната захар, за което се препоръчва на хора, страдащи от диабет, възбужда апетита, спомага за храносмилането и има тонизиращо действие.

Няколко грама канела в храната нормализират нивото на кръвната захар и могат да предотвратят сърдечно-съдови заболявания. Тези, които ежедневно консумират тази подправка, имат значително по-добро ниво на кръвна захар.

Канелата е добър източник на манган, фибри, желязо, калций.

Джинджифил
Джинджифилът е мощен антиоксидант, който се използва често при различни типове възпаления, включително при ревматоиден артрит. Корените му съдържат джинджероли, които играят важна роля при лечението на остеоартрит и ревматоиден артрит. Наблюденията показват, че хората, които приемат джинджифил продължително време, усещат намаляването на болката и подобряването на движенията в ставите. Джинджифилът ограничава и отоците, съпътстващи възпаленията.

Джинджифилът е ефективен и при лечението на редица гастроинтестинални проблеми, най-вече за предотвратяване на гаденето и повръщането, включително при химиотерапия. Помага и за успокояването на различни по произход разстройства на стомаха и червата.

Черен пипер
Черният пипер подпомага храносмилането и отслабването, облекчава подутия корем и газовете, благоприятства метаболизма, а отскоро се откри и неподозиран ефект върху мозъка. Препоръчителната доза от една чаена лъжичка дневно върши чудеса.

От това че черният пипер спомага по-доброто асимилиране на хранителни вещества, означава, че и по-скромни количества храна ще задоволят нуждите на организма, стига да са правилно подбрани. Той предизвиква потене и уриниране, което е добър начин тялото да се очисти от излишна вода и токсини. Също така, пиперинът предразполага към разграждането на мастни клетки. Тези ефекти го правят много подходящ при диети и спортуване за контролиране на теглото.

С продукта на „Здравница” можете да се запознаете и да закупите на изложение „Мисия Здраве”, което ще се състои от 27 до 29 септември 2019 г. в Княжеска градина (пред Паметника на съветската армия) в София. Екипът ни ще Ви очаква на Щанд 6.6.













Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email