Мисия Здраве 2019 - Масло от черен кимион на Здравница


| Прочетено Прочетено: 774 пъти | КоменариКоментари: 0



Мисия здраве 2019 - Масло от черен кимион на Здравница

За маслото от черен кимион се споменава още в Стария завет, дори е описан начина за добиване на масло от него.

Трябва да отбележим, че черният кимион няма нищо общо с познатия ни кимион. Черният кимион е растение, идващо от Азия. Използвано е още от древните египтяни. Според писания и легенди от тогава маслото от черен кимион може да излекува всичко, с изключение на смъртта. Маслото от черен кимион е наричано още "Черното злато на фараоните".

От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

Съществуват научни доказателства, че маслото от черен кимион облекчава симптомите на остра ангина. Също така то е много ценен помощник за хора, които работят с химически вещества. Маслото от черен кимион предотвратява здравословни проблеми при такива хора.

Маслото от черен кимион помага на хора, които са развили зависимост към опиати, облекчава симптомите на алергични ринити, успешно се включва в борбата с диабет тип 2 и астма.

Наличието на фитостероли допълнително засилва възможностите за понижаване на кръвната захар и холестерола. Съдържа също аргинин, полезен за хора, претърпели травми, изгаряния, възпаления - стимулира освобождаването на хормона на растежа и синтеза на колаген. Стимулира производството на простагладини - редуцира възпаления и кожни екземи, действа съдоразширяващо и бронхолитично.

Уникалният за растението тимоквинон показва изключителни противовъзпалителни и аналгетични качества; силен антиоксидант е и помага за прочистването от токсини. Маслото от черен кимион помага при оксидативен стрес и имунен дефицит. Като въздейства на тимуса, маслото стимулира производството на костен мозък, активира и регулира синтеза на необходимите хормони, унищожава вируси, бактерии и гъбички. Черният кимион работи за повишаване на имунитета и за активиране на собствените жизнени сили на тялото.

С продукта на „Здравница” можете да се запознаете и да закупите на изложение „Мисия Здраве”, което ще се състои от 27 до 29 септември 2019 г. в Княжеска градина (пред Паметника на съветската армия) в София. Екипът ни  ще Ви очаква на Щанд 6.6.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email