Вредно ли е млякото? (част 2)


| Прочетено Прочетено: 952 пъти | КоменариКоментари: 0



Вредно ли е млякото? (част 2)

Мнението е на ученият проф. Валтер Файт (Prof. Dr.Walter Veith).

6. Има изследвания, че в области с разпространена кравешка левкемия числото на болните от човешка левкемия също е много високо. Установено било също, че пренасящата вируса на левкемия крава дава много повече мляко от здравата! (коя от двете би избрал производителят на мляко?) Не е задължително кравата да е болна, въпреки заразоносителството, но още не е проучено добре как процедира вирусът, когато попадне в човешкия организъм посредством млякото й. (American Journal of Epidemiology 1980; 112 Science 1981;213)

Канадски учени установяват през 2001 много тясна имунологична връзка между множествената склероза и диабет тип 1. И при двете заболявания имунните клетки реагират силно на млечни белтъци от краве мляко.

Много болести като туберкулоза, бруцелоза, дифтерит, ку-треска, скарлатина, чума, гастроентерит могат да се пренасят чрез кравето мляко.(Journal of Dairy Science 1988 ;71)

Млякото е превъзходен носител на инфекции! Заради мазнината му бацилите, попаднали в организма, са защитени от стомашните сокове, а понеже то е течност – в нея те удобно се придвижват извън сектора, където се отделят тези стомашни сокове и се настаняват в безопасното дебело черво. (Journal Of the American Medical Associacion 1984;252)

Направени са опити, при които се установява следното: Преди пастьоризацията в млякото нормално присъстват малко количество патогенни бактерии, успешно потискани от млечните бактерии (лактобацилос и др.) Обаче след пастьоризацията полезните бактерии почти измират, а патогенните – не. Останали без естествения си враг патогенните започват бурно размножаване! Така в млякото може да има и салмонела, и стафилококи. (Пастьоризираното мляко оставено на топло гние, а не вкисва, както ако не бъде пастьоризирано). (New England Journal Of Medicine 1985;312)

Детската смъртност до 9 месеца е 8,5 % в страни, където на бебетата се дава краве мляко и 0,15% в страни , където то не се употребява. Освен това лекарите наблюдават, че в страните където се употребява краве мляко, нивото на всевъзможни болести и инфекции е много по-голямо!

Болести, които медиците свързват с употребата на краве мляко: Хронична умора, диария, хиперактивност, алергии, астма, ранна атеросклироза, диабет1, 2 , ревматоиден артрит, акне, обриви, понижен коефицент на интелигентност. Рак на простатата, на правото черво, на млечната жлеза.

7. Алергии
Около 90% от алергиите се причиняват от употреба на краве мляко ( астма, мигрена , кожни проблеми). Само чрез прекратяването на приема му, може да се постигне пълно излекуване.

Израелско медицинско списание твърди , че млечните продукти са основната причина за алергии, астма, проблеми със съня, мигрена.( Israel Journal of Medical Science 1983 ;19 , Pediatrics 1989 ;84)

В таблица от American Cancer Society са представени случаите на рак на простатата и на млечната жлеза в различните страни. Както може да се предположи – страните с най-голяма честота на тези заболявания са Швейцария и Норвегия – най-големите производители и потребители на млечни продукти в света.

Калцият от кравето мляко се усвоява на 25%. ( и заради това че в него няма достатъчно магнезий, необходим за разграждането на калция). Останалите 75% отиват да неутрализират повишената от самото мляко киселинност. Обаче не всичките 75% се разграждат, причинявайки допълнителни проблеми на организма с извеждането на неразградения калций Най-често се кашира в някоя тъмна нишичка – в някой кръвоносен съд.

8. Кравето мляко прави и холестеролни плаки по кръвоносните съдове
В които отлагания има холестерол и калций! Същият калций, който е иззет от костите за да неутрализира подкиселяванията от млякото! Обаче остатъкът от него не може да бъде нито изведен от бъбреците ( заради свръх количеството му), нито вграден обратно в костите (защото остеобластите на са в състояние за това) и организмът решава да го отложи тъкмо в съдовете и ставите.

9. Безплодие
Екип учени от Америка и Финландия докладва, че в области, където се потребява много краве мляко, съществува и голям процент жени с проблеми в това отношение. При това –още във възрастта 20-24 години. (Science News 12.03.1994)

Причината отново е лактозната непоносимост. С възрастта проблемът става още по-изразен. Неразградената галактоза се напластява в тръбите и така се затруднява или прекъсва достъпът до яйчниците! Цифрите са много показателни: В Тайланд, където 98% от жените са с лактозна непоносимост, способността за забременяване (на жени 35-39г.) е само 26% под оптималната стойност. А в Англия и Австралия, където лактозната непоносимост се среща само при 5% от жените , този процент е цели 82%.

С известни съкращения.

Редакцията на „Здравница” е готова да публикува и други мнения по темата.

Съвет на Здравница

прочети още Вредно ли е млякото? (част 1)












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email