Наистина ли котешката стъпка и Клиновитал имат противораков ефект? (част 2)


| Прочетено Прочетено: 5294 пъти | КоменариКоментари: 0



Наистина ли котешката стъпка и Клиновитал имат противораков ефект? (част 2)



Визитка: Крум Бърдаров

Крум Бърдаров е управител на българската фирма ИноБиоТех.  Неин първи продукт е Клиновитал с лечебната билка котешка стъпка (Clinopodium vulgare), за която много източници твърдят, че има  противораков ефект. И не само това. Крум Бърдаров е на 29 г, завършил е Факултетът по химия и фармация на СУ”Св.Кл. Охридски”. Неговата  докторантура е свързана с изследвания на  котешката стъпка.

- Г-н Бърдаров, колко време ви бе необходимо за създаване на хранителната добавка „Клиновитал”, за която много източници твърдят, че има противораков ефект?
- Пет години. За котешката стъпка разбрах от моя баща (Венцислав Бърдаров), който бе привлечен  към този проект от акад. Бончев - ерудит и признат учен в областта на аналитичната химия. Той, от своя страна е бил привлечен от проф. Механджиев, който е получил от бивш председател на БАН акад. Юхновски задачата да започнат да разработват котешката стъпка. А акад. Юхновски познава и следи отблизо изследванията на проф. Янчев. Имаше идея да се създаде научна група през 2009 г., която да направи патент, който да търси комерсиализация на разработката. Проблемът бе, че нямаше средства и нещата се отлагаха дълго. Така в един момент с баща ми просто пристъпихме към действие с лични средства.

Продуктът „Клиновитал” който предлагаме искаме да се свързва най-вече с профилактичното му действие и с това, че е много полезна храна във вида в който се предлага. Освен ефект на потискане и предотвратяване на канцерогенозата, той е изключително силен имуностимулант, много е полезен за кръвоносносната система, особено за разширени вени и хемороиди. И не на последно място, „Клиновитал” е един много приятен за консумиране продукт.

Аз и затова го направих под формата на сироп, за да не бъде възприеман като лекарство.

- А при кои видове онкологични заболявания може да бъде допълващо/ съпътстващо средство?
- Цял свят работи върху това да се търси лек срещу рака, като се сравнява антитуморната активност спрямо ракови клетки под влияние на един или друг препарат сравнен с цитостатиците. Следват опити с животни о тогава може да се твърди, че антиканцерогенна активност е налична. Опитите с различни клетъчни култури от различни видове рак доказаха, че антиканцерогенен ефект на екстракти от билката котешка стъпка се наблюдава и той е значим. Опитите с животни потвърдиха този ефект. Антиканцерогенната активност на екстрактите е в пъти по-ниска от тази при употреба на съвременни цитостатици, каквито се използват в химиотерапията, но от друга страна при използване на котешката стъпка не се наблюдава токсичност за здравите клетки и за организма като цяло, което позволява да се приемат големи дози, без опасност от токсични реакции и да се постигне значителен ефект.

За да докажа, че котешката стъпка и съответно продуктът „Клиновитал” има противораков ефект планирам през 2017 г. да продавам 35% от своята фирма, с което ще финансирам малко клинично проучване. Целта му ще е да докаже официално ползите за здравето и най вече противораковия ефект на продукта.

- Колко време трябва да се пие Клиновитал, за да даде резултат?
- На хора,болни от рак предлагам първите 4 сиропа безплатно. Това е вид помощ за тях. Искам да помагам на хората, особено на болни от рак. Досега сме  продали над 500 бройки от сиропа, без да правя специална реклама. Първите, които научиха за „Клиновитал” бяха хората от семинари, които организирахме през първата половина на годината с RSI България във София, Търговище, Стара загора, Бургас. Продължаваме през октомври.

„Клиновитал” трябва да се взема минимум 1 месец, но при раковоболни  е добре да се пие, докато туморните маркери отчетат унищожаване на разсейки и след това профилактично.

- Имате ли вече обратна връзка, отзиви?
Да. Една  лекарка, с диагноза меланома вече 2 години пие екстракт от котешка стъпка  и няма рецидиви на заболяването. Но това, което болните от рак трябва да знаят е, че „Клиновитал” не трябва да се взема по време на химиотерапия. Продуктът е много подходящ веднага след операцията за възстановяване и профилактика срещу повторна канцерогенеза, както и като имуностимулатор след химиотерапията.

- Вие самият изпробвал ли сте я върху себе си?
Разбира се. Много хора дават 100-150 лв. за цигари месечно, защо да не ги дават за профилактика срещу рака. Да не говорим, че „Клиновитал” е мощен имуностимулатор, антиоксидант и уктепва сърдечно-съдовата система. Препоръчвам го да се взема поне 30 дни профилактично през есента и 30 дни през пролетта, когато човек излиза от зимата с намалени защитни сили.

- По джоба ли е на българина да си купи „Клиновитал”?
4 опаковки „Клиновитал” стигат за 1 месец при дневна доза от 40 мл. Когато се прилага дозата за профилактика от 20 мл. дневно, тогава 2 опаковки стигат за 30 дни.

- „Клиновитал” съдържа и арония, както и червено грозде Мавруд. Каква роля за здравето играят тези съставки?
- Аронията също е продукт, който действа много благоприятно при ракови заболявания. Произвеждам продуктът „Клиновитал” съвместно с фирма „Витанеа” от Пловдив на проф. Христо Крачанов. Освен това аронията има много висока антиоксидантна активност и високи нива на витамини Р, В, С, както и на антоциани (растителни пигменти).

А маврудът го включихме, защото е най-богатият на полезни вещества сорт грозде, той прави „Клиновитал” много вкусен. Маврудът е типично български сорт грозде, и аз предпочетох да използвам сорта, познат още на  траките. Маврудът го получаваме от сина на акад. Атанас Атанасов, който е пипиниер (интервюто с акад. Атанасов четете в отделна статия).

- Къде ще се предлага вашия продукт? Защо избрахте за свой партньор „Здравница”?
- Чрез „Здравница”. Това е онлайн магазинът , който най-добре покрива моето разбиране за дистрибутор на полезни природни продукти. И ще се радвам заедно да постигнем успех в популяризирането на продукта” Клиновитал”.

Едно интервю на Светлана Желева



Съвет на Здравница

виж всичко за Клиновитал - екстракт от котешка стъпка

виж всичко за Котешка стъпка - Clinopodium Vulgare L.

прочети още Наистина ли котешката стъпка и Клиновитал имат противораков ефект? (част 1)

прочети още Как българската биогенетика може да пребори рака?

прочети още Според д-р Симончини: Ракът е Candida

прочети още Ракът бяга от хлебна сода и кленов сироп

прочети още 8-те най-популярни рецепти при рак

прочети още Имаме ли кандида? (тест, който може да правите у дома)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 3)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 2)

прочети още Може ли да преборим рака с витамин В17? (Част 1)

прочети още Мислете за рака като за всяко друго хронично заболяване, а не за смъртта!

прочети още Възможно ли е химиотерапията да не лекува рака?

прочети още Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

прочети още Ракът е лечим, но фармацевтичната мафия го крие?

прочети още Как в Швейцария лекуват рак с бял имел?

прочети още Възможно ли е микроб да причинява рака?












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email