Шест здравословни продукти, които ще помогнат при борбата с холестерола


| Прочетено Прочетено: 5590 пъти | КоменариКоментари: 0



Шест здравословни продукти, които ще помогнат при борбата с холестерола

Холестеролът е мека мастна субстанция, произвеждана в черния дроб и съдържаща се в животинските тъкани. В тялото той се използва за: изграждане на клетъчните мембрани, като изолиращ слой около нервните влакна и като база за някои хормони.

Човешкият организъм се нуждае от холестерол. Проблемът започва когато количеството му е прекалено много.

Нека разгледаме някои здравословни и натурални продукти, които могат да бъдат изключително ценни в борбата с холестерола.

Билки при висок холестерол
Билкова смес №23 на "Здравница" е съставена от 7 вида билки може да се използва при високо ниво на холестерола. Количеството е достатъчно за едномесечен прием!

Билковата смес съдържа Веикденче, Шипково брашно, Самобайка, Коприва, Троскот, Мокреши Левурда.

Разгледай и поръчай Билкова смес №23 - при висок холестерол

Масло от бял трън
Белият трън се ползва за медицински цели още от древните гърци, които са правели отвара от семената му с цел предпазване от различни болести. В Индия и днес белият трън се прилага като хомеопатично средство.

Маслото от бял трън (Silybum marianum) е натурален продукт и богат природен източник на витамини (A, D , E, F и др.), минерали и микроелементи (мед, цинк, селен, йод, бор и др.).

Маслото от бял трън има свойствата да понижава холестерола, да помага при проблеми с черния дроб и жлъчката, да подобрява функцията на бъбреците, да повишава съпротивителните сили на организма и др.

Разгледай и поръчай Масло от бял трън

Псилиум - люспи от семена на инсийски живовляк
Псилиум (Psyllium) е естествени влакна (фибри) добити от люспите на семената на растението Plantago ovata, познато повече като индийски живовляк.

Псилиумът отдавна е известен като слабително средство. Всъщност продължителното приемане на люспи от индийски живовляк е полезно за голяма част от организма, вкл. за сърцето и панкреаса.

Редовният прием на фибри чрез консумацията на псилиум подобрява работата на стомашно-чревния тракт, метаболизма, полезен е за борба с лошия холестерол. Още когато попаднат в устата, фибрите удължават процеса на дъвчене и забавят храненето.

Семената на индийския живовляк абсорбират водата, почистват стените на дебелото черво и помагат за извеждането на токсини от организма.

Люспите от семената на индийски живовляк могат да повлияят положително холестерола като спомагат за елеминирането му от организма. Растителните фибри могат да подобрят контрола върху кръвната захар при диабет ІІ тип.

Разгледай и поръчай Псилиум - Хуск


Боралин
Боралин е серия хранителни добавки на основата на билката Tribulus terrestris (бабини зъби) по рецептите на народния лечител Борис Николов. Боралин има свойството да изчистват холестероловите плаки и да нормализират нивото на триглицеридите в кръвта. Това се дължи на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество от състава на Tribulus terrestris. Комбинацията с други билки засилва въздействието им спрямо широк кръг заболявания. Съответният номер Боралин се препоръчва според придружаващите оплаквания. При отсъствие на такива, терапията се провежда с Боралин-4.

Разгледай и поръчай Боралин


Ленено масло
Лененото масло е отличен източник на незаменими мастни киселини – Омега 3 – 58% и Омега 6 – 14%, които са крайно необходими за поддържане на добро здраве. Съдържа значително количество витамин Е.

Редовното му приемане способства за постигане на по-ниски нива от холестерола и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Поради восокото си съдържание на растителни естрогени и лигнани, то показва благоприятно влияние при симптоми на менопаузата и менструални болки. Маслото от ленено семе има лек и приятен вкус.

Разгледай и поръчай Ленено масло

Масло от кедър
Кедърът е шампион сред маслодайните култури по съдържание на редица вещества като "витамина на младостта" - Е ("токоферол" на гръцки означава "нося потомство"). Кедровото масло надминава най-добрите сортове на маслиновото масло по съдържание на ненаситени мастни киселини, които разтварят холестеролните плаки. Кедровото масло е уникален продукт по съдържание на витамини - А (витамин на растежа), В1 (влияе върху функцията на храносмилателната, сърдечно-съдовата и централната нервна система), B2 (повлиява зрението, състоянието на черния дроб, кожата, лигавиците), E (стимулира ендокринната система, предпазва клетъчните мембрани от увреждане), F (насърчава усвояването на протеини и разграждането на мазнини), както и макро-и микроелементи, които са важни за здравето на човека - Mg (формиране структурата на костите), Ka (укрепва сърдечния мускул), Fe (компонент на хемоглобина), Cu (стимулира мозъчната дейност), Mn (необходим за хрущяла и за хормоните), Zn (нормализира функцията на простатата, възстановява тъканите).

Разгледай и поръчай Масло от сибирски кедър













Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email