За вредата от бързото отслабванеНавярно всяка една от вас, която има наднормени килограми, някога се е питала защо няма средство или продукт, чрез които да отслабваме на мига, моментално.

Бързото отслабване обаче е вредно и причините за това са научно обосновани.

Запасите от мазнини се съхраняват в мастните клетки. За да излезе мазнината от тях, трябва да се разпадне на съставните си части - глицерол и мастни киселини. Но за да се стигне до този разпад, е нужно да се получи сигнал за неговата необходимост.

Най-често сигналът идва вследствие на диетата. Той може да бъде или намаляването в кръвта на концентрацията на мастни киселини, или увеличаването на концентрацията на продуктите на разпада, която е източник на енергия и за чийто синтез са необходими мастните киселини.

Последните са разтворими във вода. Транспортират се в кръвта заедно с белтъчините албумини. Колкото повече мастни киселини има в кръвта, толкова повече трябва да бъдат албумините и толкова по-висока е лепливостта на кръвта.

Според диетолозите тове е и първият недостатък на бързото отслабване. Част от мастните киселини могат да бъдат използвани от работещите мускули за производството на енергия. Колкото по-активно работят мускулите, толкова повече мастни киселини се задействат.

"Изгарянето" на мастните киселини се съпровожда с отделянето на въглероден двуокис и вода. Масата на образуваната вода е около 7.5 пъти по-голяма от масата на "изгорената" мазнина.

Или казано с други думи, ако сте "изгорили" 200 грама мазнини за период от 1 седмица, тогава няма проблем. Но ако това е станало за 1 ден, то обемът на циркулиращата кръв се е увеличил с 1.5 литра. Това обаче от своя страна води до натоварване на сърцето и бъбреците.

Има и друг недостатък. Ако мускулите не работят, мастните клетки се насочват към черния дроб. Колкото повече мастни клетки има в кръвта, толкова по-голяма е вероятността за наслагване на холестерол в съдовете. При лавинообразния разпад на мазнините, част от тях не се губят, а се натрупват. Тоест бързите темпове на отслабване водят до инфаркт и инсулт.

Всички статии в "Как да отслабнем"

Всички статии в "Съвети за отслабване (39)"Още от "Съвети за отслабване (39)"


Отслабването започва с промяна на мисловната нагласа

Отслабването трябва да започне с промяна на мисловната нагласа, след него да укрепим и волята, а също и да се преборим с редица вредни навици, които с ...още

Най-ефективните начини за отслабване, или всичко е в нашите ръце

Не се лишавайте от нищо! Когато се натъпчете с храна, ще усетите, че организмът ви има потребност да се освободи от нея. Ще настъпи свръхстимулиране н ...още

Диета в началото на годината може да е кауза пердута

Празниците един по един отминават, а с тях естествено идва и решението да се вталим след прекаляване с храните заради отрупаните трапези. ...още

Витамин D и млякото ни помагат да отслабнем

С мляко може да се отслабне , твърдят още учените. Според тях, ако човек консумира дневно по 300 гр. прясно мляко и други млечни продукти ( 580 мг.к ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email