Безплатни кардио прегледи в София


| Прочетено Прочетено: 264 пъти | КоменариКоментари: 0Безплатни кардио прегледи в София

Безплатни кардиологични прегледи организира на 22 и 23 май 2024 г. Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по повод Международния ден за борба с артериалната хипертония (АХ).

Прегледите ще се извършват в кабинет 206 между 14:00 и 18:30 часа, само след предварително записване на тел. 02 9432 332. Те ще включват измерване на кръвното налягане и консултация с кардиолог. При необходимост ще бъдат назначени допълнителни изследвания.

Предназначени са за хора с:
- Новорегистрирана хипертония
- Резистентна хипертония (такава, която трудно се поддава на контрол)
- Неконтролирана хипертония (хора, които периодично имат повишено кръвно, но не вземат медикаменти за него)
- Рискови фактори за развитие на хипертония (тютюнопушене, обездвижване, затлъстяване, хипергликемия).

Екипите, които ще извършват безплатните прегледи, ще бъдат под ръководството на двама от опитните специалисти от Клиниката по кардиология на ИСУЛ. Д-р Нели Георгиева ще ръководи екипа на 22 май 2024, а Кирил Джоманов този на 23 май 2024.

Д-р Кирил Джоманов е специалист кардиолог с над 10-годишен опит и интереси в областта на неинвазивната диагностика и лечение на кардиологични заболявания - артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, сърдечна недостатъчност. Завършил е с отличие Медицински университет София през 2015 г. Своята специалност Кардиология придобива през 2020 г. През същата година получава и сертификат по Ехокардиография. Д-р Джоманов е един от едва няколкото специалисти в България, които имат и Европейска диплома по кардиология, която им дава право да практикуват на цялата територия на Европейския съюз.
 
Д-р Нели Георгиева е специалист кардиолог с над 10-годишен опит. Извършва диагностика и лечение на кардиологични заболявания, Холтер ЕКГ мониториране, електрокардиография (ЕКГ), велоергометрия и др.

Интересите й са в в областта на неинвазивна диагностика на сърдечно-съдовите заболявания, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, клапни болести, захарен диабет и предиабет.

Своята специалност по кардиология придобива през 2018 г. в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, където работи и до днес.

По данни на Националната лига по хипертония артериалната хипертония засяга 42.8% от мъжете и 39.7% от жените в активна възраст (между 24 и 65 години). Всеки трети хипертоник във възрастта 35-44 години не подозира за заболяването си. Около половината от тези, които знаят, че имат артериална хипертония, не се лекуват.

За да бъде поставена диагноза „артериална хипертония“ е необходимо стойностите на кръвното налягане да са над нормата поне при две последователни измервания в амбулаторни условия.Акценти от ЗдравницаНа Спасовден Христос се възнася на небето

На Спасовден Христос се възнася на небето

Според християнските вярвания след възкресението си Исус Христос останал на Земята, за да проповядва своето учение и да беседва с учениците си, като се движел между тях като богочовек....още

Трудните моменти са част от живота, не може само радост и щастие

Трудните моменти са част от живота, не може само радост и щастие

Болката, травмата, тъгата са еднакво присъстващи в живота, наред с радостта, спокойствието и щастливите моменти. Те съставляват едно цяло....още

Какви здравословни проблеми могат да ни донесат жегите

Какви здравословни проблеми могат да ни донесат жегите

Слънце, отпуска, къпане. Сега седим до късно вечер в градините на бирариите. Използваме всяка свободна минута за пикник, планираме пътувания. Лудуваме с децата. Но внимание! Слънцето и топлината галят душите ни, но крият много опасности за тялото....още

Бъдещето е на фермерските пазари

Бъдещето е на фермерските пазари

Хората все повече се замислят откъде идва храната и как се гледа, искат да се здрави, те и техните деца и искат продуктите да са български!...още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email