Един млад кон и неговите сърцати човеци имат нужда от помощ!


| Прочетено Прочетено: 673 пъти | КоменариКоментари: 0



Един млад кон и неговите сърцати човеци имат нужда от помощ!

Диана Младенчева е скромна и отдадена майка от Северозапада - регион, който не се слави с особено високи доходи и възможности за кариерно развитие. Нейният син, Ици е с диагноза, която го прави специален, а Диана е приела всички предизвикателства, свързани с това: физически, психически, поведенчески... което прави нея още по-специална!

Животът на всяка жена се променя след раждането на дете. Но малко извървяват толкова дълъг и труден път, колкото майките на деца с увреждания. В тази дисциплина, Диана е абсолютен шампион. Позитивните ефекти за Ици от контакта с коне се превръщат в движеща сила, по-силна от всички предизвикателства. Диана преоткрива себе си и се преквалифицира, влагайки неимоверни усилия и средства в обучение, образование и практикуване рамо до рамо с колеги хипотерапевти. Мечтата ú вече не е само да помага на собственото си дете – но и на други със специални потребности.

Техният свят вече се е сривал веднъж. В началото на 2020 г., първият им кон – Мерзух - загива в трагичен пожар. Приятели и доброжелатели помагат на семейството да си стъпи на краката и да се осмели да погледне напред. Събраните средства се влагат точно по предназначение и Диана се сдобива с наследник на Мерзух: синът му Мефриз.

Мефриз е млад кон с огромен потенциал в терапевтичната дейност. Той има специално място в сърцата на Диана и Ици, а и на останалите си обожатели. Животът му е безгрижен, всички се отнасят към него търпеливо и обичта го залива от всички страни, но приказката все още е далеч от щастливата си развръзка.

Младите коне са талантливи в минимум две неща: някоя дисциплина и това да си причиняват травми.

Въпреки прекрасните условия, в които живее, Мефриз започва да куца с преден ляв крак. Не би било възможно това да е причинено умишлено или от претоварване, защото конят е обгрижван като по учебник, а да се говори за тежка работа на тази възраст е нелепо и не съвпада с разбиранията на повече от загрижената му стопанка.

Последващите редица ветеринарни прегледи и консултации с не един добър в областта на конете и травмите на краката ветеринарен лекар (рентгенови снимки, ултразвуково (ехографско) изследване) разкриват прекомерно разрастнала се съединителна тъкан около ставата, която скрива същинската причина за травмата. Предприемат се максимално щадящи методи за лечение, сред които противовъзпалителни, охлаждане с лед, преместване в друга конюшня с цел максимално ограничаване на движенията и натоварването на травмирания крак и избягване на излишно компроментиране на ставата, МСМ хранителни добавка и гел за мазане, перорално хомеопатично лечение, компреси с риванол, ултразвукови и магнитни процедури, разходки по права линия на ходом за леко раздвижване, бинтоване с отпочиващи бинтове и подложки и дори лечение с медицински пиявици под ръководството на немски ветеринарен лекар.
След като в продължение на месеци предприетите мерки не дават резултат, Диана е изправена пред решение, което е свързано с много разходи. Предложена е артраскопия на ставата, която да бъде извършена от най-добрите специалисти в областта за България и на най-добре подготвеното за целта място, а именно в Клиниката на катедра „Ветеринарна хирургия“ към Тракийски университет – Стара Загора.
Диана трябва да събере средства не само за самата операция, но и за транспорта и задължителния престой на коня под наблюдение. Сумата ще възлиза на стойност около 3 000 лева и е непосилна за нейното семейство, на фона на всички останали разходи.

Банковата сметка, чрез която можете да помогнете на Мефриз да тъгъдъка щастлив отново:

IBAN: BG46STSA93000020027143
BIC: STSABGSF
Титуляр - Диана Георгиева Младенчева











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email