Виралните кампаниите срещу рака на гърдата стават все повече!


| Прочетено Прочетено: 721 пъти | КоменариКоментари: 0



Виралните кампаниите срещу рака на гърдата стават все повече!

Д-р Евелина Кръстева, творец по призвание и професия в първо интервю пред "Здравница".

Кампанията за профилактика на рака на гърдата и неговата ранна диагностика е вирално  явление. Тя е апел към момичета и жени да се грижат постоянно за себе си и неслучайно е избран този формат, в който жени споделят вдъхновяващи преживявания от своя живот. В настоящата пандемична обстановка няма конкретна инициатива за тестване на рак на гърдата. Но телевизии, като RTCI дават гласност, дами - активисти като Amel Lammouchi отправят своите послания в подкрепа на тази кауза, а социалните мрежи спомагат за бързото разпространение. Фондации, като Fondation contre le Cancer дават подробна статистика, както лесно разбираема информация за заболяването, неговата диагностика и лечение.

- Г-жо Кръстева, защо се включвате в подобни проекти?
- Включвам се в подкрепа на различни кампании, които чувствам близки до сърцето си, които са пряко свързани с мен и/или мои близки и приятели. Проектът има за цел да информира и насърчава млади момичета и жени във всички възрастови групи да се самонаблюдават, да правят профилактика със специалист редовно за ранно диагностициране на рак на гърдата, и всички ракови заболявания.

Подобни кампании имат също за цел да са мотиватор за жените, които вече са се сблъскали с рака на гърдата, преминали са през различни интервенции и имат нужда от подкрепа за възстановяване и възвръщане към обичайния си живот.

- Имате ли личен мотив да подкрепяте подобни каузи?
- Имам личен мотив, да! Моята майка почина млада от рак на дебелото черво. Липсва ми, тя беше смисъл за мен, близък човек, сродна душа! Не мога да я прежаля до днес, а зная, че тя изгоря като огън заради всичко, в което вярваше. Зная, че ние хората вярваме в съдбата и предопределенията, че Бог има мисия за всеки, и все пак живеем, за да усъвършенстваме себе си и света.

В този смисъл медицината, както и всяка сфера на нашия живот се развива. Ако можем да опазим себе си и ближните си сред живите, смятам битието ни ще бъде много по-вълнуващо, пълноценно, радостно, емоционално, драматично, забавно, дори тъжно! А какво по-хубаво от това! Много често имам буквална физическа необходимост мама да ме прегърне. Представям си го и го усещам! Пожелавам ви да е на живо възможно най-дълго!

- Какви са посланията?
- Това са посланията ми! Ние сме нужни на света, защото сме ние и го красим. Всеки ден привнасяме цветове и живот! И получаваме много в замяна! Даваме ! Вземаме ! И живеем, и се обичаме, и се мразим, и чувстваме! И е важно да пазим това! Да се спираме за минута в динамиката си, колкото и банално да звучи това. Да си налагаме, или да се оставяме някой или нещо да ни спре за миг. Социалните мрежи, макар всички съпротиви, го правят. Виждам познато, любимо или не толкова любимо лице. Но, го има, навява ти чувства и емоции, вълнува те, харесва ти, дразни те, с думи прости - кара те да изпитваш емоция! Избираш снимка, мислиш за послание, избираш човек, който би те последвал ... Ами, не е просто суета, или красиви снимки и моменти. Това са спомени, а живот, в който има спомени, е пълноценен. И прехождаш през любими периоди и хора отново и отново! И си казваш, как без тях не можеш, как искаш пак ... И поемаш. Животът е скъпоценен! Пазете го! Грижете се за себе си!











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email