Болка в горната част на гърба - чувстваме някого като товар


| Прочетено Прочетено: 905 пъти | КоменариКоментари: 0



Болка в горната част на гърба - чувстваме някого като товар

Съветите са на Нели Янева, боуен терапевт.
 
Емоциите, които увеличават болката в гърба                              
Когато говорим за болка в гърба, обикновено става дума за гръбначния стълб. Гръбначният стълб е сложна структура, изградена от 33 прешлена, разпределени на шийни, гръдни, поясни и опашни. За да опростим нещата, ще наречем тези области - долна, средна и горна част на гърба. Написаното по-долу не може да замени медицинските грижи. То може да отвори ума ви към възможна емоционална връзка, която би могла да увеличава болката в гърба. Не пренебрегвайте болката в гърба и отидете на лекар.

От емоционална гледна точка гърбът представлява нашата опорна система. Проблемите с гърба обикновено означават, че не чувстваме подкрепа. Доктор Милтън Ериксън е познат със заключението “Ако не обърнеш внимание ….. плащаш с болка.” Какво се опитва да ни каже тялото? Какви емоции следва да променим, за да намалим или премахнем болката в гърба?

Болка в горната част на гърба
Тази болка е свързана с усещането за липса на емоционална подкрепа, чувството, че важни в живота ни хора не ни разбират и не ни подкрепят. Не се чувстваме обичани или пък се опитваме да задържим любовта на някого. Болката в горната част на гърба може да означава, че чувстваме някого като товар на гърба си.

Ако променим нагласата си, че ние носим отговорност за щастието на другите, бихме могли да облекчим болката в горната част на гърба и врата. Нека правим неща за останалите от сърце, а не заради чувството, че трябва да го направим или няма да ни обичат.
Когато започнем да обичаме себе си, не само ще увеличим своето щастие, но най-напред ще намерим подкрепа отвътре.
Болка в средната част на гърба

От гледна точка на емоциите, болката в средната част на гърба идва от усещането за вина за неща случили се в миналото. Може би се страхуваме да погледнем назад? Може би крием миналото си? Сякаш някой е забил нож в гърба ни? Искаме да изкрещим “Махни се от гърба ми”?

За да можем да се движим свободно към нашето бъдеще, е необходимо да освободим гнева и вината от миналото и да прегърнем настоящето и бъдещето с любов в сърцето си.

Болка в долната част на гърба
Днешните времена са много трудни от финансова гледна точка. Какво е нашето финансово състояние? Притесняваме ли се за него? Липсата на пари, страхът, че нямаме финансова стабилност или страхът от материални загуби, могат да бъдат причина да чувстваме дискомфорт в долната част на гърба. Количеството пари, с които разполагаме, нямат нищо общо с това. Страхът от липсата на финансова подкрепа, страхът за нашето оцеляване увеличава тази болка.

С елиминирането на парализиращата вина, изчистването на нашето минало от гнева и трансформацията на страха в лична сила ще постигнем контрол, благополучие и ще намерим спокойствие на ума, за които копнеем в живота си.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email