Болка в горната част на гърба - чувстваме някого като товар


| Прочетено Прочетено: 309 пъти | КоменариКоментари: 0Болка в горната част на гърба - чувстваме някого като товар

Съветите са на Нели Янева, боуен терапевт.
 
Емоциите, които увеличават болката в гърба                              
Когато говорим за болка в гърба, обикновено става дума за гръбначния стълб. Гръбначният стълб е сложна структура, изградена от 33 прешлена, разпределени на шийни, гръдни, поясни и опашни. За да опростим нещата, ще наречем тези области - долна, средна и горна част на гърба. Написаното по-долу не може да замени медицинските грижи. То може да отвори ума ви към възможна емоционална връзка, която би могла да увеличава болката в гърба. Не пренебрегвайте болката в гърба и отидете на лекар.

От емоционална гледна точка гърбът представлява нашата опорна система. Проблемите с гърба обикновено означават, че не чувстваме подкрепа. Доктор Милтън Ериксън е познат със заключението “Ако не обърнеш внимание ….. плащаш с болка.” Какво се опитва да ни каже тялото? Какви емоции следва да променим, за да намалим или премахнем болката в гърба?

Болка в горната част на гърба
Тази болка е свързана с усещането за липса на емоционална подкрепа, чувството, че важни в живота ни хора не ни разбират и не ни подкрепят. Не се чувстваме обичани или пък се опитваме да задържим любовта на някого. Болката в горната част на гърба може да означава, че чувстваме някого като товар на гърба си.

Ако променим нагласата си, че ние носим отговорност за щастието на другите, бихме могли да облекчим болката в горната част на гърба и врата. Нека правим неща за останалите от сърце, а не заради чувството, че трябва да го направим или няма да ни обичат.
Когато започнем да обичаме себе си, не само ще увеличим своето щастие, но най-напред ще намерим подкрепа отвътре.
Болка в средната част на гърба

От гледна точка на емоциите, болката в средната част на гърба идва от усещането за вина за неща случили се в миналото. Може би се страхуваме да погледнем назад? Може би крием миналото си? Сякаш някой е забил нож в гърба ни? Искаме да изкрещим “Махни се от гърба ми”?

За да можем да се движим свободно към нашето бъдеще, е необходимо да освободим гнева и вината от миналото и да прегърнем настоящето и бъдещето с любов в сърцето си.

Болка в долната част на гърба
Днешните времена са много трудни от финансова гледна точка. Какво е нашето финансово състояние? Притесняваме ли се за него? Липсата на пари, страхът, че нямаме финансова стабилност или страхът от материални загуби, могат да бъдат причина да чувстваме дискомфорт в долната част на гърба. Количеството пари, с които разполагаме, нямат нищо общо с това. Страхът от липсата на финансова подкрепа, страхът за нашето оцеляване увеличава тази болка.

С елиминирането на парализиращата вина, изчистването на нашето минало от гнева и трансформацията на страха в лична сила ще постигнем контрол, благополучие и ще намерим спокойствие на ума, за които копнеем в живота си.Акценти от ЗдравницаБилки и билкови комбинации в помощ при пневмония

Билки и билкови комбинации в помощ при пневмония

Пневмонията е сериозен възпалителен процес на паренхима на белите дробове. Заболяването обикновено е усложнение от инфекции на горните дихателни пътища....още

Сърбеж в ушите - какви може да са причините?

Сърбеж в ушите - какви може да са причините?

Сърбежът в ушите се среща често и освен самостоятелен проблем, може да е симптом за подагра или диабет при възрастните, за подуване на шийните лимфни възли (скрофулоза, живеница) при децата....още

Несръчност, промени в почерка и загуба на обоняние издават Паркинсон

Несръчност, промени в почерка и загуба на обоняние издават Паркинсон

Болестта на Паркинсон, която засяга над 6 милиона души в света и се нарежда на второ място по честота сред невродегенеративните заболявания след болестта на Алцхаймер. У нас около 12 хиляди са българите с болестта на Паркинсон....още

Съветите на Джуна при шипове

Съветите на Джуна при шипове

Повечето от рецептите си Джуна знае от Ванга, но е добавила към тях и познанията на руската билкова школа, като е събрала и прилагала солидно количество изпитани рецепти в практиката си....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email