Сглобяване на мозайка и пъзели премахват стреса и лекуват душата


| Прочетено Прочетено: 443 пъти | КоменариКоментари: 0Сглобяване на мозайка и пъзели премахват стреса и лекуват душата

Съветите са на  Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство. Автор е на книгата "Силата на седемте изкуства", който е истински наръчник за тялото и душата, книга за здраве и личностно развитие.

Мозайката - в ръцете на психолозите и психотерапевтите

Много е трудоемко да се създаде една мозайка, за това е необходимо човек да има добро пространствено виждане, общ поглед върху детайлите и умението да вижда детайла като част от цялото. Изисква се много търпение и прецизност, за да се нареди цялостната мозайка.

По същия начин във една психологична сесия терапевтът открива и подрежда частиците на душата на клиента, за да я направи отново цялостна и устойчива. Накрая получаваме една завършена личност, която е открила своята ценност.

Аз я ползвам най-вече метафорично, също както подреждаме един пъзел. Първо виждам с какво разполагаме като ресурси умения, знания, способности и след това правим план, с който да започнем стъпка по стъпка да редим парче по парче мозайката. Да открием парченцата със страховете и ограничаващите вярвания и да ги заменим с нови, градивни мисловни модели.

Упражнения, които подреждат човешката душа

Това е процес, който отнема време. За да имаме дълготрайни резултати е необходимо да се изградят стабилни връзки и навици. Това не става веднага и зависи колко време човек ще се съпротивлява на процеса. Колкото по-малко съпротива има, толкова по-бързо ще се случи промяната. Всеки човек включва защитни механизми несъзнателно, и това го държи в зоната на комфорт. Излизайки от нея, ние имаме промяна.  Когато е с терапевт, е по-лесно. Сами не се усещаме кога и колко защитни механизми включваме, а това не води до желаните резултати.

Цветовете и символите говорят много, както при диагностиката на една рисунка. Аз разчитам и здравословни проблеми и събития. Значението на символите е много важно като архетипни образи. В началото е нямало писменост и хората са се ориентирали по символите. Един йероглиф дава повече информация, отколкото много изказани думи.

Упражнение за начинаещи

Вземете цветна снимка, която ви харесва! Залепете я на по-дебел картон. Разграфете я на квадратчета с големина 1х1 см. и ги изрежете. Разбъркайте ги и се опитайте да ги подредите отново! Прилича на пъзел, нали?
Когато се справите с това ще ви кажа следващата стъпка.
Ще се радвам да споделите резултати!

Заповядайте в групата и се включете в  курса по 7 -дневно АРТ предизвикателство от 23.11.2020!
https://www.facebook.com/groups/ARTmosaic

За контакти:

Ако решите да си закупите книгата ми „Силата на седемте изкуства” или да ви направя анализ по рисунката чрез артдиагностичния подход на методиката, можете да се свържете с мен като:
- ми се обадите на 0888 798963;
- да ми пишетете във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата ни: power of seven arts;Акценти от ЗдравницаКакво представляват въглехидратите и как нашето тяло ги използва?

Какво представляват въглехидратите и как нашето тяло ги използва?

Въглехидратите са молекули, съставени от въглеродни. водородни и кислородни атоми. Монозахаридите са най-простите въглехидрати....още

Седем рецепти за най-необичайните и полезни компоти

Седем рецепти за най-необичайните и полезни компоти

"Здравница" подбра здравословните рецепти, които съдържат много плодове и малко захар. Това, което ги отличава от най-популярните съчетания е добавката на някои билки в компота. Това ги прави не само различни на вкус, но и много полезни....още

Черната горчица - лечебното средство на бедните

Черната горчица - лечебното средство на бедните

В поредица от статии ще ви запознаем с различните видове горчица, как се произвеждат и за какво са полезна. Днес вниманието е насочено към черната горчица...още

Благотворната сила на растенията: Стевия

Благотворната сила на растенията: Стевия

На първо място стевията се използва за лечение на диабета. Също така и в онкологията, при срив на имуннната система, при стрес, нарушения в кръвоносната система, хипертония, стомашно-чревни заболявания....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email