Сглобяване на мозайка и пъзели премахват стреса и лекуват душата


| Прочетено Прочетено: 400 пъти | КоменариКоментари: 0Сглобяване на мозайка и пъзели премахват стреса и лекуват душата

Съветите са на  Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство. Автор е на книгата "Силата на седемте изкуства", който е истински наръчник за тялото и душата, книга за здраве и личностно развитие.

Мозайката - в ръцете на психолозите и психотерапевтите

Много е трудоемко да се създаде една мозайка, за това е необходимо човек да има добро пространствено виждане, общ поглед върху детайлите и умението да вижда детайла като част от цялото. Изисква се много търпение и прецизност, за да се нареди цялостната мозайка.

По същия начин във една психологична сесия терапевтът открива и подрежда частиците на душата на клиента, за да я направи отново цялостна и устойчива. Накрая получаваме една завършена личност, която е открила своята ценност.

Аз я ползвам най-вече метафорично, също както подреждаме един пъзел. Първо виждам с какво разполагаме като ресурси умения, знания, способности и след това правим план, с който да започнем стъпка по стъпка да редим парче по парче мозайката. Да открием парченцата със страховете и ограничаващите вярвания и да ги заменим с нови, градивни мисловни модели.

Упражнения, които подреждат човешката душа

Това е процес, който отнема време. За да имаме дълготрайни резултати е необходимо да се изградят стабилни връзки и навици. Това не става веднага и зависи колко време човек ще се съпротивлява на процеса. Колкото по-малко съпротива има, толкова по-бързо ще се случи промяната. Всеки човек включва защитни механизми несъзнателно, и това го държи в зоната на комфорт. Излизайки от нея, ние имаме промяна.  Когато е с терапевт, е по-лесно. Сами не се усещаме кога и колко защитни механизми включваме, а това не води до желаните резултати.

Цветовете и символите говорят много, както при диагностиката на една рисунка. Аз разчитам и здравословни проблеми и събития. Значението на символите е много важно като архетипни образи. В началото е нямало писменост и хората са се ориентирали по символите. Един йероглиф дава повече информация, отколкото много изказани думи.

Упражнение за начинаещи

Вземете цветна снимка, която ви харесва! Залепете я на по-дебел картон. Разграфете я на квадратчета с големина 1х1 см. и ги изрежете. Разбъркайте ги и се опитайте да ги подредите отново! Прилича на пъзел, нали?
Когато се справите с това ще ви кажа следващата стъпка.
Ще се радвам да споделите резултати!

Заповядайте в групата и се включете в  курса по 7 -дневно АРТ предизвикателство от 23.11.2020!
https://www.facebook.com/groups/ARTmosaic

За контакти:

Ако решите да си закупите книгата ми „Силата на седемте изкуства” или да ви направя анализ по рисунката чрез артдиагностичния подход на методиката, можете да се свържете с мен като:
- ми се обадите на 0888 798963;
- да ми пишетете във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата ни: power of seven arts;Акценти от ЗдравницаБезплатни онлайн консултации за сърдечни амилоидоди до 18-ти март

Безплатни онлайн консултации за сърдечни амилоидоди до 18-ти март

Доц. Мариана Господинова, един от водещите специалисти в България, ще консултира безплатно (без направление от личния лекар) от 25.02.2021 г до 18.03.2021 г през здравната платформа Healthyco....още

Става все по-трудно да си родител в съвременния свят

Става все по-трудно да си родител в съвременния свят

Мащабно проучване, обхванало 8 хил. майки и бащи от 16 страни, с деца до 12 месеца, очертава най-големите предизвикателства пред родителите днес....още

Кожни проблеми, паник атаки, рефлукс и запек се повлияват много добре от гемотерапията

Кожни проблеми, паник атаки, рефлукс и запек се повлияват много добре от гемотерапията

За България гемотерапията е все още нещо ново. Тя използва гемоекстракти, които се приготвят от най-младите части на дървета и храсти, предимно техните пъпки, издънки или корени....още

Седем заблуди в Арттерапията

Седем заблуди в Арттерапията

Арттерапията изобщо не е за всеки. Методът е изключително практичен. Не лекува тип „Абра-кадабра”. Изисква лична ангажираност и отговорност, ако се търсят резултати....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email