УМБАЛ Св. Ив. Рилски - с най-нов ангиограф


| Прочетено Прочетено: 837 пъти | КоменариКоментари: 0



УМБАЛ Св. Ив. Рилски - с най-нов ангиограф

Един дълго готвен проект вече е факт в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“- София. На 24.09.2020 г.  ще бъде официалното откриване на новия бипланов ангиограф, който е монтиран в Референтния център по мозъчно-съдови заболявания в болницата.

Инсталираният в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ бипланов ангиограф Azurion 7 Biplane е от последно поколение на фирмата Philips  (модел 2019 г.).До този момент в света има около 250 такива машини, от които 80 в Европа. На Балканите и в Югоизточна Европа подобен апарат има само на две места – в България и Словения. Единственият друг бипланов ангиограф в България отново се намира в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и заработи преди точно 10 години.

Новият апаратAzurion 7 Biplane е окомплектован с всичкипрограми и пособиязаневро-насочениинтервенции, коетопозволяваизвършванетонавсичкивидовеедноваскуларнимозъчнипроцедури. При тяхпод рентгенов контрол  мозъчни аневризми, мозъчни кръвоизливи, артериовенознималформации и др. тежки патологии в мозъка се третират през вена, най-често на крака, като по този начин многократно се намалява риска за пациента и се скъсява периодът за възстановяване. Ендоваскуларните процедури понякога са единствен вариант, когато проблемът е много сложен и не може да се оперира чрез класическата неврохирургия.

"Новата апаратура ще ни позволи да предоставим на нашите пациенти диагностика и лечение, които са на нивото на най-големите европейски центрове в областта на мозъчно-съдовите заболявания", обяснава доц. Станимир Сираков, началник на референтния център.
Инвестицията в новото съоръжение възлиза на 2,4 млн. лева и е финансирана със средства, отпуснати от Министерство на здравеопазването.

Очаква се лентата да пререже министърът на здравеопазването, проф. Костадин Ангелов. На церемонията ще присъстват още представители на официалните институции, на НЗОК, депутати и медицински специалисти.











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email