Какъв хранителен режим ни трябва?


| Прочетено Прочетено: 268 пъти | КоменариКоментари: 0Какъв хранителен режим ни трябва?

Съветите са на Дияна Георгиева – специалист по хранене и активен начин на живот в Добрич.

Самата тя е променила начина си на хранене преди 6 г. , когато се установил проблем със щитовидната жлеза, и по-специално болестта на Хашимото. Промяната в хранителния режим бил мотивиран и от още един факт: тя искала да покаже на своите две деца как могат да растат здрави, без да имат проблемите, които имат мама и тате. В Добрич има групи по здравословно хранене,които тя първоначално е започнала да посещава. После става треньор по здравословен начин на живот.

Хората трябва да знаят, че понякога някои емоционални проблеми се дължат на това, че нашите клетки страдат от някакви липси (основни микроелементи, витамини и др.)

Другият проблем, пред който се изправя всеки, който иска да следва или е привърженик на здравословно хранене е намиране на правилна информация. В интернет, медии  и др. канали изобилства с много стати по тази тема, но те не винаги са точни или са подходяящи за конкректния здравен проблем, с който се сблъсква един човек. Всеки има различно ниво на стрес, емоционалност и други разлики, които изискват наистина индивидуален план за хранене. Затова не всяка диета е приложима за всеки човек.

Трябва правилно да се „нахранят” и нашите хормони, тъй като те също имат белтъчна структура и това е важно, за да се постигне хормонален баланс и чрез правилно хранене.

Лесно ли се свалят килограми?
Преди да пристъпим към някаква диета трябва да си дадем отговор на няколко въпроса:
„За колко време сме качили килограмите?”
„Каква е причината?” (хапваме повече, промяна в начина на живот, поява на здравословен проблем, назад във времето имали ли сме този проблем, и т.н.)

Работата на консултанта по здравословно хранене е не да ти каже яж тези и тези храни, а чрез въпросници да се види индивидуалния случай. Работим с уред Танита за телесен анализ, който измерва 9 показателя (тегло, общи мазнините в тялото, ниво на водата /хидратация/, мускулна маса, индекс на тялото, базов метаболизъм/ колко калории изгаря вашия организъм за 24 ч.), метаболитна възраст  (как работи вашия биологичен часовник), костна маса, вътрешни мазнини, сегментен анализ на крайници и торс.

Добре е човек да си направи такъв анализ, защото дава важна информация за здравето. Някои хора са слаби и казват, че нямат нужда, но не е необходимо да си пълен, и пак човек да има нужда от промяна в начина си на хранене и живот, който не е подходящ за него.

Каква е разликата между пробиотик и пребиотик?
Пробиотици има много на пазара. Трябва да знаем за кого е предназначен той: дете или възрастен, с колко щама е,и  продуктът, който ще закупим не трябва да има по-малко от 4 щама. Пробиотиците се грижат за здравето на стомашно-чревната микрофлора. Това са полезни живи бактерии.

Пребиотиците са вид фибри, които стимулират растежа на т.нар. добри бактерии, които се намират в дебелото черво. На практика пребиотиците подпомагат пробиотиците.

Много полезно е човек да прави и лечебна гимнастика.При интерес посетете ФБ групата „По-здрави и по-щастливи с Дияна Георгиева”.Акценти от ЗдравницаКакво представлява и каква е ролята на pH?

Какво представлява и каква е ролята на pH?

pH е мярка за активността на водородните йони в разтвор, и съответно неговата киселинност или алкалност. pH е и скала за измерване на киселинност или алкалност на разтвори....още

Чай от дюлеви листенца при лека кашлица и безсъние

Чай от дюлеви листенца при лека кашлица и безсъние

Много полезни са слузните вещества, които се съдържат в почти всички съставни части на растението. Препоръчва се от пресните цветенца на цъфналата дюля да се направи дъхав чай. Той е подходящ за леко безсъние, а също помага при кашлица....още

Цветето на Богодорица: за какво помага?

Цветето на Богодорица: за какво помага?

Богородичето се бере обредно от жените във времето между двете Богородици. Различават се още 2 вида Богородична трева: едното е изцяло зелено, а другото – със светлозелени резки по лисатата....още

Полезни диетични промени при жлъчни камъни и кризи

Полезни диетични промени при жлъчни камъни и кризи

Хранене, богато на захари и животински мазнини и бедно на растителни мазнини и фибри, крие значителен риск за формирането на жлъчни камъни....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email