Неподозирани ползи от лимона


| Прочетено Прочетено: 1101 пъти | КоменариКоментари: 0



Неподозирани ползи от лимона

Съветите са на руския учен Николай Даников в книгата му „Чудодейната сила на лимона”

Векове наред по време на грипна епидемия се пие лимоново масло: един лимон се пуска за 1 минута в гореща вода, след това се смила с месомелачка (заедно с кората, но без семките), прибавят се 100 г меко краве масло и една-две супени лъжици мед. Съхранява се и се използва като кравето масло. През период на епидемия профилактично трябва да се яде от него 6–8 пъти дневно, като се намазва на парченце черен хляб.

Широко разпространение е получил и източният еликсир на младостта, използван при лечението и профилактиката на склероза. Смесват се 1:2:0,5 лимонов сок, мед и растително масло. Сместа се приема сутрин на гладно по 1 чаена лъжичка.
Компреси със сока на външната кора (беловината) на ствола на лимона са се смятали за доста полезни при очни възпаления.
Плодовете на лимона са се консумирали за неутрализиране на последиците при прекомерна употреба на алкохолни напитки.
В Русия открай време при главоболие се използва една лесна рецепта. След като се обели свежата лимонена кора с диаметър 2–3 см, се отделя от  бялата мека част и се поставя върху слепоочието. След известно време под кората на лимона се образува червено петно, което много сърби, но скоро болката преминава.

Скарлатина, дифтерит и ангина са били лекувани с 30- процентов разтвор на лимонена киселина. С тях хората са плакнели гърлото си на всеки час в продължение на цял ден. Това много помага, особено в началния стадий на заболяването. Ако не разполагате с лимонена киселина, може да почистите 2–3 резена лимон от кората  и да ги смучете, като ги поставите по-навътре в устата, а после да ги преглътнете. И така всеки час, докато не ви облекчи.

Чудесно средство срещу малария е следното: нарежете лимона на малки парченца и го залейте с чаша вода. Варете, докато водата не изкипи до половината, и прецедете отварата. Прибавете 1 супена лъжица водка и отново кипнете, като поставите 50 мг хинин на прах, хубаво разбъркайте и охладете. Изпивайте всяка сутрин на гладно цялата порция. Правете това в продължение на 3–4 дни. Казват, че три лимона и три дни са достатъчни,за да ви излекуват от маларията, особено ако в рамките на деня изяждате по един лимон с кората.

Доктор П. М. Куреннов препоръчва едно старо народно средство срещу туберкулоза:
“Когато в Русия дойде пролетта или есента, туберкулозата покосява много хора и страдащите от тази болест се хващат за това средство като удавник за сламка. То се нарича “калциева настойка” или “калциумит”.

Много често при туберкулоза в организма на болния липсва калций. Инжектирането му директно в кръвта на болния е доста болезнено. Освен това калцият се усвоява най-добре от организма, когато се приема с храна.

За да приготвим “калциумит”, ни трябват 10 лимона, 6 бели яйца, 300 г липов мед и 3/4 чаша коняк.

Ето как се приготвя: шестте цели пресни яйца се слагат в буркан (яйцата трябва непременно да са с бяла черупка). Изстискваме сока от лимоните и заливаме с него яйцата. Бурканът със сместа поставяме на хладно, сухо и тъмно, но не студено място, като го покриваме с марля и увиваме с тъмна хартия. Държим го, докато яйчените черупки се стопят, което обикновено става след 5–8 дни. След това втечняваме мед, чрез нагряване, охлаждаме го и го прибавяме към сместа, после се налива и конякът.

Лекарството преливаме в тъмна (задължително) бутилка, която съхраняваме на хладно и тъмно, тъй като светлината разтваря калция. Доза: 3 пъти дневно по 1 десертна лъжичка веднага след хранене.

За два дни “калциумитът” може да унищожи всички пъпки и сърбежи по кожата. Пропорцията и дозата са същите, както при лечението на туберкулоза.

“Калциумитът” става негоден две-три седмици след като бъде приготвен. Той трябва да се изхвърли и да се приготви нова смес”.
При запек, особено когато мускулите на стомашночревния тракт са станали прекомерно вяли и един вид са атрофирали, защото са отвикнали от нормалната си функция, помагат очистителните клизми. За целта е достатъчно да смесите една чаша вода със сока от половин лимон.

Едно старо народно средство против мазоли е следното: накиснете краката си в гореща вода, след това хубаво ги избършете и вържете към мазола коричка от лимон с меката част по нея, най-добре от крайчето. След 4–5 дни мазолът трябва напълно да изчезне.

Страдащите от схващания на краката е полезно сутрин и вечер да мажат със сок от пресен лимон ходилата си. Не бива да ходят и да се обуват, докато лимоновият  сок не изсъхне. Това средство е много лесно и най-вече – достъпно. Курсът на лечение е не повече от две седмици. Хиляди страдащи са се отървали от досадните схващания по този начин.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email