Медици дискутират новости в лечението на ХОББ, астма и белодробен карцином


| Прочетено Прочетено: 784 пъти | КоменариКоментари: 0



Медици дискутират новости в лечението на ХОББ, астма и белодробен карцином

Научен форум събира светила за 110-ата годишнина на Българското дружество по белодробни болести. От 18 до 20 октомври на Юбилейна научна среща в Старосел медици ще дискутират бъдещето в лечението на ХОББ, астма и белодробен карцином.
Международни авторитети в диагностиката и лечението на респираторни болести от България и чужбина се събират на Юбилейна научна среща в Старосел от 18 до 20 октомври 2019 г. С нея Българското дружество по белодробни болести (БДББ) ще празнува 110 години от своето създаване. Форумът ще хвърли светлина както върху историята на едно от най-старите и уважавани научни сдружения в България, така и върху най-новите методи в лечението на ХОББ, астма и белодробен карцином.

Председателят на УС на БДББ доц. Владимир Ходжев споделя преди голямото събитие: „Годишнината е повод да се обърнем с уважение и благодарност назад към миналото на дружеството, към приноса на първооснователите, които в началото на ХХ век започват мащабна битка срещу туберкулозата в България. Припомняме си и огромната роля, която имаха за формирането на поколения пулмолози нашите учители в науката. Всички тези 110 години са били белязани от един стремеж – българските пулмолози да гледат все напред, към най-новите за своето време методи, към най-добрите възможни решения за пациентите, към постоянното усъвършенстване. Сега нашето поколение продължава този поглед напред с амбициозната обучителна програма на дружеството ни, която прави възможно директното научно общуване на нашите колеги с водещи международни авторитети в пулмологията. Така ще бъде и на нашата юбилейна среща в Старосел.“

Почетни лекции на форума ще изнесат трима уважавани гости от чужбина:
Проф. Питър Калвърли, екс президент на Британското торакално общество, ще говори за хроничната обструктивна белодробна болест – ХОББ - за подходите при нейното лечение в медицина на миналото и на бъдещето.

Проф. Йоана Хоростовска от Института по туберкулоза и белодробни болести във Варшава ще представи изследването си за скрининг за белодробен карцином с нискодозова компютърна томография.

Проф. Сами Суиза, директор на Центъра по клинична епидемиология в института Lady Davis към Jewish General Hospital в Монреал и член на Кралското общество на Канада, ще изнесе лекция на тема: „Прецизна медицина и ХОББ: роля на инхалаторните кортикостероиди“.

Акцент в юбилейната сесия ще бъде историческият преглед на имена и събития, изиграли ключова роля за дружеството на българските пулмолози през 110-годишния период на съществуване на организацията. На тях е посветена лекцията на доц. Добрин Паскалев.
Симпозиуми в рамките на научната среща ще имат и водещи компании от фармацевтичната индустрия. Паралелно с научната програма ще се проведе и изложение на новости във фармацевтиката за лечение на белодробни болести.

В трите дни на срещата свои научни доклади ще представят чл.-кор. Стефан Костянов, проф. Доброслав Кюркчиев, проф. Даниела Петрова, проф. Галя Кирова, проф. Благой Маринов, доц. Владимир Ходжев, доц. Диана Петкова, доц. Явор Иванов, доц. Ваня Юрукова, доц. Росен Петков, д-р Венцислава Пенчева, д-р Евгени Меков, д-р Маргарита Строкова.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email