Златно мляко - какви са полезните му свойства и къде да го намерим


| Прочетено Прочетено: 6263 пъти | КоменариКоментари: 0



Златно мляко - какви са полезните му свойства и къде да го намерим

Златното мляко, известно още като мляко от куркума, е традиционна индийска напитка, която набира все по-голямо популярност в западните култури.

Тази ярко жълта напитка традиционно се приготвя от затоплено краве или растително мляко с добавени куркума и други подправки като канела, джинджифил и черен пипер.

Златното мляко е изключително полезно за здравето на човека и често се използва като алтернативно средство за повишаване на имунитета и предпазване от болести.

"Здравница" Ви предлага няколко доказани ползи от златното мляко, както и възможност да го закупите на място или да поръчате онлайн.

Антиоксидант
Ключовата съставка в златното мляко е куркумата - подправка, популярна в азиатската кухня, която придава жълтия цвят на топлата напитка.

Активният компонент в куркумата се нарича куркумин. Той се използва в аюрведичната медицина от векове поради силно изразените си антиоксидантни свойства.

Антиоксидантите са съединения, които се борят с увреждането на клетките, защитавайки тялото от оксидативен стрес. Антиоксидантите са от съществено значение за функционирането на клетките. Проучвания доказват, че диетите и хранителните режими, които са богати на антиоксиданти могат да помогнат за намаляване на риска от разтвитието на инфекции и болести.

Рецептата на "Здравница" за златно мляко включва също канела и джинджифил - и двете от тях имат впечатляващи антиоксидантни свойства.

Намалява възпалението и болките в ставите
Смята се, че хроничното възпаление играе важна роля при хронични заболявания, включително рак, метаболитен синдром, болест на Алцхаймер и др. Поради тази причина диетити, богати на продукти, които съдържат противовъзпалителни съединения, могат да намалят риска от поява и развитие на подобни заболявания.

Съставките на златното мляко на "Здравница" имат мощни противовъзпалителни свойства.

Изследване, публикувано в изданието The Journal of Alternative and Complementary Medicine през 2009 г., сравнява действието на куркумин и ибупрофен при 107 човека, които страдат от артроза на коленните стави. Резултатите са категорични - активната съставка на куркумата се справя с болката и възпалението не по-зле от ибупрофена. А това превръща жълтата подправка в природен аналгетик, който може да има голяма ползва в борбата със ставните заболявания.

Освен това куркуминът е повлиял по-добре на общото възпаление и не е показал нежелани странични реакции.

Подобрява паметта и мозъчната функция
Златното мляко на "Здравница" е полезно за вашия мозък.

Проучвания показват, че куркуминът повишава нивата на BDNF - невротичен фактор, който се произвежда в мозъка. BDNF е съединение, което помага на мозъка да формира нови връзки и насърчава растежа на мозъчните клетките. Ниските нива на BDNF могат да бъдат свързани с мозъчни разстройства, включително Алцхаймер.

Джинджифилът, който е част от златното мляко на "Здравница" също засилва мозъ чната функция като подобрява времето за реакция и паметта. Консумацията на джинджифил предпазва от забавяне на мозъчната функция настъпващо с напредването на възрастта.

Предпазва сърцето

Сърдечните заболявания са водеща причина за смъртност в световен мащаб. Куркумата, канелата и джинджифилът, които са съставки в златното мляко на "Здравница" са свързани с намаляване на риска от развитие на болести на сърцето.

Само една чаша топло златно мляко сутрин ще действа превантивно срещу инфаркт на миокарда и ще подобри общото състояние след коронарен байбас.

Регулира кръвната захар
Както вече научихте, в рецептата на златното мляко на "Здравница" са включени канела и джинджифил. Тези две подправки могат да помогнат за понижаване на нивата на кръвна захар.

Всекидневната консумация на канела понижава кръвната захар и намалява инсулиновата резистентност. Клетките, устойчиви на инсулин, са по-малко способни за преработят захарта в кръвта ви, което означава че понижаването на инсулиновата резистентност обикнвоено води до понижаване и на нивата на кръвната захар.

По подобен начин, редовният прием на малки количества джинджифил подпомага понижаването на нивата на кръвната захар.

Против вируси и бактерии

В Индия използват златно мляко като домашно лекарство против грип и настинки. Всъщност едно от отличителните качества на златното мляко е способността му да повиши имунитета.

Куркуминът има антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, които могат да помогнат за предотвратяване и борба с инфекциите.

Органичните съединения, които джинджифилът съдържа могат да инхибират растежа на някои бактерии. Подправката успешно се бори с човешкия респираторен синцитиален вирус (HRSV), често срещана причина за респираторни инфекции.

По подобен начин лабораторните тестови изследвания показват, че цинамалдехидът, активното съединение в канелата, може да предотврати растежа на бактериите. Освен това може да помогне за лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от гъбички.

За да обобщим с няколко думи - Златното мляко на "Здравница" има силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които подкрепят и засилват имунната система.

От къде да купя?

Златно мляко на можете да закупите от търговските обекти на "Здравница" в гр. София или да поръчате онлайн с доставка до всяка точка на България и Европа. (намери повече информация тук)

Продуктът можете да намерите и в над 200 магазини и аптеки в цялата страна, които са част от Партньорската търговска мрежа на "Здравница".

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Златно мляко на прах, натурално, Здравница, 150 гр.

купи "Златно мляко" от Магазини "Здравница"

намери "Златно мляко" и в Магазин или Аптека в твоя град











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email