Десетте нации, които се хранят най-здравословно


| Прочетено Прочетено: 723 пъти | КоменариКоментари: 0



Десетте нации, които се хранят най-здравословно

Народите, които се хранят най-здравословно, имат нещо общо: кухня, която е съобразена с обмяната на веществата и работата на стомашно-чревния тракт. Как се храним ние и какво можем да променим самите, за да сме по-здрави? Съветите са сп. Gesund &Fit.

1. Италианците
Италианската кухня не е само пица и паста, но и много зеленчуци и малко месо. Към това се добавя консумация на вкусния зехтин, прясна риба, сирена, а също и 2-3 кафе еспресо дневно.

Като резултат средната продължителност на живота е 81.95 години.

2. Исландците
Исландия се слави с топлите си термални извори, в които всеки стрес си отива, а имунната система се заякчава. Вниманието в храненето е насочено към регионални храни и приготвяна на  ястия според сезона.Преди всичко това е исландска риба от местния риболов, която е предпочитана не само заради своите изключително полезни качества,  но и заради чистота на водите, в които се улавя. Исландия е сред най-чистите страни в света, което се отразява и на здравето на народа.

Средната продължителност на живота е 82.42 години.

3. Швейцарците
Швейцарците могат да се похвалят с изключителна здравноосигурителна система и с това, че не водят изобщо заседнал начин на живот. И това ги изстрелва на 3-о място в класацията на Блумбърг. Храната се приготвя на момента,  регионална е и качеството си струва цената.

Средна продължителност на живота 82.90 години.

4. Сингапурците
В заможния град-държава Сингапур, хапването е поставено почти наравно с работата в ежедневния живот и това си личи. Тук се смесват една с друга много азиатски култури на храненето , и

За дълъг живот се набляга на пълнозърнестия ориз, здравословните мазнини и противовъзпалителните подправки като джинджифил и куркума, както и полезната риба и тофу.

Средната продължителност на живота тук е 82.80 години.

5. Австралийците
Храненето на съвременните австралийци е смес от традиционната кухня и трапезните предпочитания на многобройните заселници от цял свят. Яде се всичко, което за континента е родно, а именно кенгуру и крокодилско месо. Както и прясно уловена риба, плода на бялото сандалово дърво (квандонг), годжи бери и лимонена мирта. Съчетано със спорт, това води до средна продължителност на живота е 82.50 години.

6. Испанците
Подобно на италианската кухня, и испанската използва много подправки, зеленчуци, качествен зехтин и ядки. Рецептата за дълъг живот на испанците минава задължително и през сиестата (обедна почивка) и малки порции с качествени продукти.

Напоследък обаче тенденцията да се използват животински мазнини и полуфабрики са една от причините в по-късни години испанците да страдат от ревматизъм и проблеми със сърцето и кръвообръщението.

Средна продължителност на живота е 82.83 години.

7. Японците

Японците внимават много с храненето: не изяждат всичко в чинията и така остават активни и през старостта. Отдавна е прочут остров Окинава, който се слави със своите дълголетници и здравословния начин на живот на своите жители. Кухнята тук изобилства на растителни белтъчини, ориз, водорасли, кълнове и зеленчуци.

Средна продължителност на живота е 83.98 години.

8. Шведите
Суровият климат на Швеция се усеща по-особено от жителите на страната. И това определя значението на шведската кухня, в която присъстват много местни продукти, както и сезонни. Напр. морска риба, дивеч и олио от рапица. Шведите изпреварват норвежците с по-малък сърдечно-съдови инциденти

Средна продължителност на живота е 82.20 години.

9. Евреите
В  много слънчевия регион на Израел през цялата година, жителите му могат да се радват на много продукти, богати на витамини и минерали. Израелската кухня е много пъстра, събрала от всичко от по-малко от културата на хранене на 80 държави, донесена от чужденците тук. Бобови растения, много зеленчуци и малко месо всеки ден присъстват в дневното меню. В съчетание и с много добрата здравна система, прави възможно средна продължителност на живота -82.5 години.

10. Люксембургците
В Люксембург могат да се похвалят, че отделят най-много разходи за здравеопазване на глава от населението. В комбинация с най-добрите хранителни навици на многобройните чужденци, прави възможно една висока продължителност на живота – 82.29 г .

Кухнята на люксембургците се отличава с много регионални продукти, които се приготвят лесно и вкусно.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email