Първите седем стъпки към емоционална свобода


| Прочетено Прочетено: 474 пъти | КоменариКоментари: 0Първите седем стъпки към емоционална свобода

Съветите са на Марти Иванова.

Стъпка 1:
Открий какво означава да живееш емоционално свободен и душевно изпълнен живот.

Стъпка 2:
Открий къде твоя душевно изпълнен живот има нужда от помощ.

Стъпка 3:
Представи си как би изглеждал твоя живот, ако беше там, където искаше да бъдеш в душевен и емоционален план.

Стъпка 4:
Преодолей моделите на поведение и мислене, които те спират да бъдеш емоционално и душевно свободен.

Стъпка 5:
Избери своите духовни цели и ги разреди в малки лесни стъпки.

Стъпка 6:
Създай план за твоето душевно и емоционално развитие или потърси лидер в областта.

Стъпка 7:
Разбери как да се обръщаш към себе си за помощ.

Ето и подробните съвети за стъпка1:
Открий какво означава да живееш емоционално свободен и душевно изпълнен живот.

Емоционалната свобода ти позволява виждаш, усещаш и преживяваш живота в цялостност и чист от изкривени възприятия. Силно контрастните емоции и особено тези в негативния спектър, поставят филтър между теб и реалността и ти прожектират изкривена картина, която влияе върху решенията и изборите ти. Когато си свободен от филтрите зададени от негативните емоции, преживяваш реалността ясно, цветно, осъзнавайки и владеейки изборите си.

Когато си емоционално свободен и в мир със себе си, щастието е най-естественото ти състояние. Да можеш да намериш задоволство навсякъде, по всяко време и във всяко нещо означава да бъдеш истински щастлив, емоционално свободен и душевно изпълнен.

Ето само някои от най-основните препоръки, които можеш да следваш, за да стигнеш до това състояние:

Спри да критикуваш другите.

Всички сме съвършено несъвършени и в това си несъвършенство сме съвършени. Ако приемаш хората като деца, които се спъват, падат, правят смешни бели и глупости, докато се учат, няма ли да бъдеш по-благосклонен? Човек е точно толкова критичен към другите, колкото сам не приема себе си. Позволи си да приемеш несъвършенствата на другите, и така ще можеш още по-лесно да приемеш себе си.

Прости болката и обидата от миналото.


Нищо не вгорчава толкова силно настоящето, колкото болката и горчивината от миналото.

Прошката е личен, вътрешен акт на собствено освобождение. Тя не валидира деянията на другите, а само освобождава нас от товара наобидата, гнева, вината, болката. Знам, че това е по-скоро процес, а не еднократен акт, затова го започни още сега.

Не приемай нищо лично.

Грубостта на един, неуважителния тон на друг, спорът наченат от трети – нищо от това не е лично. Защото няма общо с теб. Има отношение единствено към човека, който има това поведение. И то идва от неговите емоциистрах, неувереност, нужда да се докаже.

Нищо от това не определя теб като човек, стойност и умения.

Търси изграждащия урок във всяка ситуация.

Колкото и трудна да изглежда, да звучи и да чувства една ситуация, в нея винаги има урок и дар.

Ако душата ти иска да научи урок за търпението, непременно имаш ситуация, в която да си раздразнен и нетърпелив. Ако попадаш в ситуации, в които се чувстваш неоценен и потиснат, душата ти копнее да развие тази добродетел – усещането за собствена стойност. Ако сега погледнеш назад към минали трудни ситуации, можеш да видиш урока и ползата в тях, нали? Развий наблюдателност и търси урока още сега.

Така ще преминаваш с много по-голяма лекота през житейските трудности.

Намери позитивните неща в живота си.

Със сигурност има такива. Имаш ли къде да живееш, имаш ли достъп до храна, чиста вода, отопление? И дори имаш технологично устройство, от което четеш тази книга. Значи има за какво да бъдеш благодарен. Започни от малките неща и записвай всеки ден поне едно положително нещо, едно нещо за което си благодарен. Когато смениш фокуса на вниманието си, ще

започнеш да забелязваш все повече хубави неща. И ще започнеш да привличаш още от същото. Енергията следва вниманието, затова фокусирай вниманието си умно!

Отделяй време само за себе си – четене, медитация, размишления.

Знам, че си зает. Знам, че имаш хиляди задачи. И точно затова е така нужно да спреш и да планираш най-важната си задача – да отделиш време и внимание за Себе Си! Отдели си време преди или след работа, или по средата на работния ден. Време само за теб. Дали ще е четене, медитация, размишления, или просто Нищоправене – нека това е твоето неприкосновено време!

Доставяй си достатъчно сън и почивка.

Златното правило е – поне 8 часа на ден. Тялото има нужда от рестарт и качествено презареждане.

Лягай си рано и ставай рано. Ще ти издам една голяма тайна – резултат, който мои колеги достигнаха след изследвания сред най-натоварените работни групи в бизнеса. Когато почувстваш спад и умора насред работния ден – затвори очи, позволи си дори кратък унес и дрямка. Това ще възвърне силите и ефективността ти в пъти повече, отколкото ако пиеш кафе с цел ободряване.

Движи се и приемай качествена храна.

Душевният мир и спокойствие не са изолирани от физическото тяло. Те работят в синхрон и партньорство. Здрав дух и здраво тяло. Разхождай се, тренирай, движи се всеки ден. Доставяй на тялото си качествена енергия, подбирай внимателно храната си. И това гарантирано ще ти помогне да се чувстваш още по-добре!

Един изпълнен душевен живот включва няколко аспекта, които са част от едно цяло. Да бъдеш душевно балансиран и изпълнен означава, че всяко парче от пъзела на живота е точно на място си, разбрано и щастливо прието.

Но преди това е нужно да седнеш със себе си и да видиш къде точно и в кои аспекти от живота си имаш нужда от помощ за своето развитие. Това е първата крачка към сигурния успех. И тъй като често ние не можем да видим сами къде имаме нужда от подобрение, тук съм отбелязала основните аспекти в нашия живот, които имат влияние и можем да подобрим, за да изпитваме емоционална свобода и душевен мир.

Време е за оценка.
Акценти от Здравница860 обаждания на телефона за коронавирус COVID-19

860 обаждания на телефона за коронавирус COVID-19

Най-често българските граждани търсят информация от лекар-епидемиолог относно предстоящи пътувания в Азия – Тайланд, Виетнам, Япония и други държави с регистрирани случаи на новия коронавирус....още

Стилисти от цял свят се включват в кауза за кръводаряване в Пловдив

Стилисти от цял свят се включват в кауза за кръводаряване в Пловдив

Социалната инициатива на международния форум за фризьорство и на областната организация на БЧК - Пловдив от 27 до 29 март в Палата 2 на Панаира....още

Тайните на кожата: Бръчките разказват за болка и радост,  а някои пъпки – че прекаляваме с млякото, захарта или бялото брашно

Тайните на кожата: Бръчките разказват за болка и радост, а някои пъпки – че прекаляваме с млякото, захарта или бялото брашно

Как да се отнасяме към кожата през различните периоди от живота ни? Вярно ли е, че начинът, по който живеем, е по-важен за нея от всяка скъпа козметика? Защо солариумът и татуировките вредят на здравето ни?...още

Английската сол- природен продукт за разхубавяване на жените

Английската сол- природен продукт за разхубавяване на жените

Английската сол неслучайно е наречена така. За първи път веществото е произведено в графство Съри в Англия. Получено е от местна креда и глина. Оттогава хората го наричат “английска сол”....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Цейлонска канела на прах - 50 гр.
Цейлонска канела на прах - 50 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email