Първите седем стъпки към емоционална свобода


| Прочетено Прочетено: 1487 пъти | КоменариКоментари: 0



Първите седем стъпки към емоционална свобода

Съветите са на Марти Иванова.

Стъпка 1:
Открий какво означава да живееш емоционално свободен и душевно изпълнен живот.

Стъпка 2:
Открий къде твоя душевно изпълнен живот има нужда от помощ.

Стъпка 3:
Представи си как би изглеждал твоя живот, ако беше там, където искаше да бъдеш в душевен и емоционален план.

Стъпка 4:
Преодолей моделите на поведение и мислене, които те спират да бъдеш емоционално и душевно свободен.

Стъпка 5:
Избери своите духовни цели и ги разреди в малки лесни стъпки.

Стъпка 6:
Създай план за твоето душевно и емоционално развитие или потърси лидер в областта.

Стъпка 7:
Разбери как да се обръщаш към себе си за помощ.

Ето и подробните съвети за стъпка1:
Открий какво означава да живееш емоционално свободен и душевно изпълнен живот.

Емоционалната свобода ти позволява виждаш, усещаш и преживяваш живота в цялостност и чист от изкривени възприятия. Силно контрастните емоции и особено тези в негативния спектър, поставят филтър между теб и реалността и ти прожектират изкривена картина, която влияе върху решенията и изборите ти. Когато си свободен от филтрите зададени от негативните емоции, преживяваш реалността ясно, цветно, осъзнавайки и владеейки изборите си.

Когато си емоционално свободен и в мир със себе си, щастието е най-естественото ти състояние. Да можеш да намериш задоволство навсякъде, по всяко време и във всяко нещо означава да бъдеш истински щастлив, емоционално свободен и душевно изпълнен.

Ето само някои от най-основните препоръки, които можеш да следваш, за да стигнеш до това състояние:

Спри да критикуваш другите.

Всички сме съвършено несъвършени и в това си несъвършенство сме съвършени. Ако приемаш хората като деца, които се спъват, падат, правят смешни бели и глупости, докато се учат, няма ли да бъдеш по-благосклонен? Човек е точно толкова критичен към другите, колкото сам не приема себе си. Позволи си да приемеш несъвършенствата на другите, и така ще можеш още по-лесно да приемеш себе си.

Прости болката и обидата от миналото.


Нищо не вгорчава толкова силно настоящето, колкото болката и горчивината от миналото.

Прошката е личен, вътрешен акт на собствено освобождение. Тя не валидира деянията на другите, а само освобождава нас от товара наобидата, гнева, вината, болката. Знам, че това е по-скоро процес, а не еднократен акт, затова го започни още сега.

Не приемай нищо лично.

Грубостта на един, неуважителния тон на друг, спорът наченат от трети – нищо от това не е лично. Защото няма общо с теб. Има отношение единствено към човека, който има това поведение. И то идва от неговите емоциистрах, неувереност, нужда да се докаже.

Нищо от това не определя теб като човек, стойност и умения.

Търси изграждащия урок във всяка ситуация.

Колкото и трудна да изглежда, да звучи и да чувства една ситуация, в нея винаги има урок и дар.

Ако душата ти иска да научи урок за търпението, непременно имаш ситуация, в която да си раздразнен и нетърпелив. Ако попадаш в ситуации, в които се чувстваш неоценен и потиснат, душата ти копнее да развие тази добродетел – усещането за собствена стойност. Ако сега погледнеш назад към минали трудни ситуации, можеш да видиш урока и ползата в тях, нали? Развий наблюдателност и търси урока още сега.

Така ще преминаваш с много по-голяма лекота през житейските трудности.

Намери позитивните неща в живота си.

Със сигурност има такива. Имаш ли къде да живееш, имаш ли достъп до храна, чиста вода, отопление? И дори имаш технологично устройство, от което четеш тази книга. Значи има за какво да бъдеш благодарен. Започни от малките неща и записвай всеки ден поне едно положително нещо, едно нещо за което си благодарен. Когато смениш фокуса на вниманието си, ще

започнеш да забелязваш все повече хубави неща. И ще започнеш да привличаш още от същото. Енергията следва вниманието, затова фокусирай вниманието си умно!

Отделяй време само за себе си – четене, медитация, размишления.

Знам, че си зает. Знам, че имаш хиляди задачи. И точно затова е така нужно да спреш и да планираш най-важната си задача – да отделиш време и внимание за Себе Си! Отдели си време преди или след работа, или по средата на работния ден. Време само за теб. Дали ще е четене, медитация, размишления, или просто Нищоправене – нека това е твоето неприкосновено време!

Доставяй си достатъчно сън и почивка.

Златното правило е – поне 8 часа на ден. Тялото има нужда от рестарт и качествено презареждане.

Лягай си рано и ставай рано. Ще ти издам една голяма тайна – резултат, който мои колеги достигнаха след изследвания сред най-натоварените работни групи в бизнеса. Когато почувстваш спад и умора насред работния ден – затвори очи, позволи си дори кратък унес и дрямка. Това ще възвърне силите и ефективността ти в пъти повече, отколкото ако пиеш кафе с цел ободряване.

Движи се и приемай качествена храна.

Душевният мир и спокойствие не са изолирани от физическото тяло. Те работят в синхрон и партньорство. Здрав дух и здраво тяло. Разхождай се, тренирай, движи се всеки ден. Доставяй на тялото си качествена енергия, подбирай внимателно храната си. И това гарантирано ще ти помогне да се чувстваш още по-добре!

Един изпълнен душевен живот включва няколко аспекта, които са част от едно цяло. Да бъдеш душевно балансиран и изпълнен означава, че всяко парче от пъзела на живота е точно на място си, разбрано и щастливо прието.

Но преди това е нужно да седнеш със себе си и да видиш къде точно и в кои аспекти от живота си имаш нужда от помощ за своето развитие. Това е първата крачка към сигурния успех. И тъй като често ние не можем да видим сами къде имаме нужда от подобрение, тук съм отбелязала основните аспекти в нашия живот, които имат влияние и можем да подобрим, за да изпитваме емоционална свобода и душевен мир.

Време е за оценка.












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email