Лечебните комбинации с глог


| Прочетено Прочетено: 1449 пъти | КоменариКоментари: 0



Лечебните комбинации с глог

Какво е ценното на глога?
От петте му разновидности най-популярен е белият глог. В древността акушерката на Мария Медичи го препоръчвала на златните особи под формата на сок срещу уратни (бъбречни) камъни.

От многобройните му приложения за сърцето също се откроява приложението при слабост на сърдечния мускул след прекарано инфекциозно заболяване: подобрява дейността на сърцето, вследствие на което се нормализира и високото кръвно, посочва Кети Иванова, автор на книги за лечебните растения.

Особено значение има глогът като допълнително средство за укрепване след прекаран инфаркт-подобрява коронарното оросяване и непосредствено действа укрепващо на сърдечния мускул. Мигновен резултат обаче не се постига, а трябва продължително лечение.

Целебни комбинации
От комбинациите днес класиката е глог, мента и валериана. Но има и още няколко билкови смеси, които действат целебно. Смесват се равни количества глог, арония и горска ягода.Вземат се 2 суп.л от сместа и се заливат с 500 мл. вода, държи се на водна баня 30 мин. и се охлажда за 10 мин. Прецежда се и се добавя преварена вода до първоначалния обем. Пие се по половин чашка 3-4 пъти дневно срещу атеросклероза.

Успокоителен чай, а също и укрепваща запарка за сърцето може да се направи от равни количества цветчета на глог и листа на мента: 1 суп.л от сместа се залива с 1 ч.ч. вряла вода, кисне 10 мин. и се прецежда. Пие се по 1 ч.ч сутрин и вечер.

При раздразнителност и безсъние се препоръчва да се смесят 20 гр. стръкове от полски хвощ, 30 гр. стръкове от обикновена пача трева и 50 гр. цветчета от глог. Вземате 1 суп.л. от тази смес, заливате я с 1 ч.ч вряла вода, кисне 10-15 мин., прецеждате. Пиете по 1-2 суп. л. от запарката 3-4 пъти дневно.

И накрая една рецепта при простуда, а имате сърдечен проблем (действа укрепващо), а също при световъртеж, при започващ климактериум: направете запарка от 3 суп.л. наситнени цветчета на глог, които се заливат с 3 ч.ч вода, кисне 20 мин. и се прецежда. Пие се по 1 ч.ч запарка 3 пъти дневно.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Глог, изсушен плод или цвят, 50 гр.

разгледай и поръчай Здравословни продукти с Глог

прочети още Белият глог живее до 500 години

прочети още Чай от глог при студени крайници












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email