Елексири срещу атеросклероза


| Прочетено Прочетено: 511 пъти | КоменариКоментари: 0



Елексири срещу атеросклероза

За усилване на паметта, при нервна преумора, а също при начална форма на атеросклероза има билкови лекове. Те обаче трябва да се вземат след обсъждане със специалист, за да няма дублиране между билки и хранителни добавки (на растителна основа), както и редица противопоказания.

„Здравница” подбра най-ефикасните билкови елексири срещу атеросклероза:

1. Взема се 1 ч.ч пресни плодчета на бял глог (Crataegus monogyna), пасират се и се слагат в бутилка. Сипва се 200 мл. спирт и престоява на тъмно 3 седмици, като периодично се разклаща. Прецежда се. От тинктурата се взема по 1 ч.л. , разтворена в малко преварена вода 3 пъти дневно 20 минути преди хранене. В продължение на 1 година се провеждат 5 лечебни курса, съветва Кети Иванова, автор на книги за лечебните растения.

2. Корейската фитотерапия препоръчва да се направи спиртен извлек в съотношение 1:1 – от корените на бодливия Елеутерокок (Eleutherococcus senticosus)  и алкохол, престоява 3 седмици, прецежда се. Пият се по 30 капки 3 пъти дневно 30 минути преди ядене.

3. Можете да вземате счукана на прах дрога от билката бял имел (Viscum album) – на върха на ножа или по ½ ч.л. с вода, вино или към ястията 2 пъти дневно.

4. Добре е да пиете сок от касис или запарка от плодчетата на касис (Ribes nigrum): 2 суп.л. пресни или сушени плодчета се слагат в 2 ч.ч вряла вода, престоява на водна баня 30 мин, кисне на стайна температура 15 мин., след което се прецежда чрез изстискване. Пие по ½ ч.ч. 2-4 пъти дневно.

5. Направете тинктура от люспите на зрелите плодове на конския кестен с 40-процентов спирт в съотношение 1:10. Кисне 2 седмици и се прецежда. Вземат се по 25-30 капки заедно с витамин В1 преди хранене 3 пъти дневно в продължение на 2 месеца. (Тинктурата може да се прилага и външно при ревматизъм, псориазис и измръзвания).

6. Настъргва се 300 гр. чесън, залива се в 1 буркан с прясно изстискан сок  от 3 лимона и се покрива с плътен слой марля. Преди употреба се разклаща. Взема се по 1 ч.л. смес, разредена с 1 ч.ч вода.

7. Приготвя се екстракт от листни пъпки и листата на маслинено дърво с 40- градусова ракия. Приемат се по 40 капки в ½ ч.ч преварена вода 3-4 пъти преди хранене.

8. Отвара от офика (Sorbus aucuparia) : 1 суп.л леко смачкани плодчета се заливат с 2 ч.ч. студена вода, слага се да кипне, ври 5 мин. , кисне 10-15 мин., и се прецежда. Пие се по ½ ч.ч 3 пъти дневно преди хранене.

9. Може да се направи и запарка от плодчетата на офика (Sorbus aucuparia): 2 ч.л. плодчета се заливат с 2 ч.ч. вода. Кисне 60 мин. Цялото количество се изпива на 3-4 приема в рамките на деня, като се подслажда непосредствено преди употреба.

10. Вземете 500 мл. бутилка и напълнете 2/3 от нея с цели плодчета от шипка. Допълнете със спирт (ракия), оставете да кисне 2 седмици, като всеки ден разклащайте добре. Прецедете. Започва се с  5 капки на ден, като на следващия ден дозата се увеличава още с 5 капки. Щом се достигне 100 капки, започвате отново да намалявате докато стигнете пак 5 капки дневно и тогава приключвате с лечебния курс.













Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email