Невероятните здравословни ползи от кайсиевото масло


| Прочетено Прочетено: 4642 пъти | КоменариКоментари: 0



Невероятните здравословни ползи от кайсиевото масло

Тези, които са използвали кайсиево масло са запознати с множеството му кулинарни и терапевтични свойства. Преди да включите маслото от кайсиеви ядки във Вашия здравословен режим, "Здравница" ще Ви запознае с потенциалните ползи както за здравето така и за външния вид.

Какво е кайсиево масло?
Както подсказва името, кайсиевото масло се добива от ядките на плодовете, които ражда кайсиевото дърво, което научно е известно като Prunus Armeniaca. Въпреки съществуването на много видове кайсии, те имат сходни хранителни профили, както и маслото, извлечено от различните видове кайсиеви ядки. Обикновено за добиване на кайсиево масло се използва методът на студено пресоване.

Маслото от кайсиеви ядки е доста леко и има приятен вкус и аромат, което го прави популярно допълнение към много кулинарни произведения от различни части на света. Кайсиевото масло е широко използвано в китайската традиционна медицина. Това масло има високо съдържание на витамин Е и витамин К, редица мощни антиоксиданти като кофеинова киселина и различни катехини, което обяснява множеството здравословни ползи.

Здравословни ползи от кайсиевото масло

Кайсиевото масло има доста забележителни ползи за здравето, вкл. способността му да овлажнява кожата, да предпазва косата, да намалява симптомите на акне и да предотвратява появата на някои видове рак.

Овлажнява кожата
При локално приложение, кайсиевото масло овлажнява кожата, като помага за задържането на влагата, отстранява петна от суха кожа и облекчава възпалителните състояния като розацея, псориазис и екзема.

Заздравява косата
Кайсиевото масло се препоръчва за третиране на косата и скалпа, тъй като помага за укрепването на слабите и заздравяване на здравните космени фоликули. Маслото от кайсиеви ядки намалява нивата на определени химикали, които се натрупват в скалпа и водят до косопад. Прилагането на кайсиево масло също ще намали появата на пърхот.

Превенция срещу рак

Високото съдържание на антиоксиданти в кайсиевтото масло го правят добър помощник за намаляване на оксидативния стрес в кожата, което води до предотвратяване на преждевременното стареене и поява на бръчки. Антиоксидантите в кайсиевите ядки намаляват появата на петна по кожата и предотвратяват клетъчната мутация, която може да доведе до рак на кожата.

Лекува акне
Всички, които са страдали от това неприятно заболяване знаят, че акнето се лекува трудно, но подтискането на симптомите често е първа и изключително важна стъпка. Прилагането на кайсиево масло на мястото, на което се образува акне може да намали възпалението и да предотврати натрупването на себум в жлезите.

Подобрява здравето на дихателните пътища

Много традиционни лечители препоръчват използването на кайсиево масло за облекчаване на респираторния стрес. За тази цел кайсиевото масло се консумира директно или малко количество се добавя към ароматни дифузори. По този начин се облекчава възпалението на дихателните пътища.

Намалява възпаленията
Ако страдате от хронична болка и възпалителни състояния като артрит и подагра, то прилагането локалното приложени и вътрешен прием на кайсиево масло води до успокояване на болката и намаляване на отока и зачервяването.

Употреба на кайсиевото масло
Това специално масло, станало много популярно през последните години, впечатлява с многото начини на приложение, вкл. и локално (директно нанасяне върху кожата), като част от различни козметични продукти или директна консумация.

Козметична употреба:

Често можете да срещнете кайсиево масло в съставките на различни козметични продукти като овлажнители, ексфолианти маски за лице и др.

Кайсиевото масло е подходящо като базово масло за козметични маски на кожата и косата, за тонизиращ масаж на тялото, подобряващ кръвообращението, стимулиращ естествените жизнени функции. Приема се добре от кожата, попива в дълбочина, придава кадифена мекота.

Директна консумация:
Приемането на 1-3 чаено лъжички на ден от кайсиевото масло помага на организма да пребори различни заболявания като анемия, грип и простуди, проблеми със зрението и много други.

От къде да намерим?

Студено пресовано кайсиево масло можете да поръчате от онлайн магазин "Здравница", като маслото се предлага в разфасовка от 250 мл. Също така продуктите могат да бъдат закупени и на място от търговските обекти на "Здравница".

В страната кайсиевтото масло на "Здранвица" може да бъде закупено от над 200 магазини и аптеки. С адресите на търговските обекти можете да се запознаете от "Партньорска търговска мрежа на Здравница".












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email