Какви бързи мерки може да предприемем у дома при запек?


| Прочетено Прочетено: 1800 пъти | КоменариКоментари: 0



Какви бързи мерки може да предприемем у дома при запек?

Ако се изхождате през различни интервали от време или веднъж на 4-5 и повече дни, значи със сигурност сте запечен.

“Здравница“ Ви предлага някои бързи мерки, които можете да предприемете у дома с цел успокояване на симптомите на запек.

1. Сух екстракт от алое е продукт познат с отличен ефект при хроничен запек. Сухият екстракт от Aloe Ferox Miler (или горчивите кристали) се получава като сокът на растението се загрява до определена температура, което води до кристализация. Този процес отнема около 6 часа. Сух екстракт от алое можете да намерите в натурална форма, като от него се приема по едно парченце веднъж или два пъти дневно. Алое – сух екстракт може да бъде намерен и под формата на хранителна добавка - капсули. Сухият екстракт от алое няма странични ефекти и не предизвиква привикване.

2. Медът е незаменимо биологично лечебно средство при борба със запека. Пчелният прашец също оказва добър лечебен ефект върху нормализирането на чревната функция.

3. В зависимост от вида на запека - атоничен или спастичен трябва да се увеличи или намали съответно приемът на храни съдържащи целулоза. Необходимо е също така да се изключи прясното и киселото мляко от храната (временно) и да се проследи резултата. Възможно е да има непоносимост към белтъците на кравето мляко.

4. Много важно е също така приемането на достатъчно количество течности, което за възрастен човек трябва да бъде към 2 литра в денонощие.

5. От храната трябва да се изключат също така пикантните подправки, запържваните и пържени храни, големите количества лук, чесън, ряпа, праз също могат да причиняват стомашно-чревни смущения.

6. Внимание трябва да се обърне и на двигателния режим, пушенето, употребата на алкохол. Движението трябва да се увеличи, а алкохолът и цигарите да се спрат до нормализиране на функциите на червата. При липса на активно движение се намалява тонусът на коремната и чревната мускулатура, която помага за придвижването и преработването на храната и акта на изхождане.

7. Силният пол по-рядко страда от запек, защото набляга на бирата и салатите, богати на целулоза. Виното, особено червеното, също помага за перисталтиката.

8. При оплаквания от нередовен стомах повечето хора прибягват до слабителни средства. При честата им употреба обаче червата започват да не работят нормално и да стават "лениви". Така слабителните се превръщат в зависимост.

9. Срещу запек помагат храните, богати на целулоза - зелето, бялата ряпа, зелена салата, чушки, домати, праз лук, суров карфиол, царевица, зелен фасул, леща. От плодовете помагат черешите, кайсиите, динята, пъпеша, сливите. Бананите и ябълките не са препоръчителни.  Препоръчва се и китайската храна - соя и бамбук.

Съвет на Здравница

разгледай или поръчай Алое, сух екстракт (кристали), Здравница - 30 гр.

разгледай или поръчай Алое, сух екстракт, при запек, Здравница, 30 капсули

разгледай и поръчай Здравословни продукти при запек

виж всичко за Запек

прочети още Как да се храним ако ни мъчи запек?












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email