Здравословният кокос. Как и кога кокосовото масло е полезно за здравето?


| Прочетено Прочетено: 2286 пъти | КоменариКоментари: 0



Здравословният кокос. Как и кога кокосовото масло е полезно за здравето?

Свойството на кокоса да поддържа фигурата стройна е само едно от здравословните му качества.

Антибактериално средство
В кокосовото мляко се съдържа средноверижният триглицерид лауринова киселина, която тялото разграждало монолаурин. Проучване на филипински учени е доказало, че монолауринът убива няколко вида болестотворни бактерии, включителноStaphylococcus aureus, Streptococcus, Enterobacter и Enterococcus.

„Монолауринът може да се окаже полезен за предотвратяването и лечението на остри бактериални инфекции, особено тези, които са труднолечими или устойчиви към антибактериалните средства“ – твърди екипот изследователи от Медицинския център към Университета на Джорджтаун, които също изучават съставката.

Акне
Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего са провели експеримент със съединение, съдържащо лауринова киселина,и са установили, че то много ефективно унищожава бактериите, които причиняват акне. Според учените това съединение има „голям потенциал да бъде използвано като безопасно и ефикасно терапевтично средство срещу акне“.

Противогъбично средство
Изследователи от Исландия са открили, че лауриновата киселина и каприловата киселина (друг средноверижен триглицерид, който се съдържа в кокоса) унищожават Candida albicans,която е причинител на гъбични инфекции.

Рак на дебелото черво
Кокосът има богато съдържание на катехини – антиоксиданти с противораково действие. В едно индийско проучване добавянето на кокос към храната на лабораторни животни значителнонамалило развитието на химически предизвикан рак на дебелото черво при тях.

Болест на Алцхаймер
Международен екип от изследователи провел изследване върху животни с изкуствено предизвикана менопауза, като гиразделил на четири групи, на едната от които била давана кокосова вода.

След пет седмици се оказало, че хранените с кокос животни имали по-високи нива на естроген и по-малък процент увредени мозъчни клетки,което доказало, че кокосовата вода има характеристики, подобни на тезина естрогена, и може да бъде от полза за предотвратяването на болесттана Алцхаймер и други видове деменции след менопаузата.

Болест на Крон (възпаление на дебелото черво)
Изследователи от Испания използвали кокосово олио за лечение на химически предизвикана болест на Крон при опитни животни. Кокосовото олио довело до намаляване на възпалението. „Средноверижните мастни киселини може да имат съществен терапевтичен ефект при болест на Крон при хората“, заключават учените в „Джърнъл ъф Нютришън“.

Облекчаване на болка
Бразилски учени съобщават, че популярният в Североизточна Бразилия чай, приготвян от влакната в обвивката на кокосовите орехи, по традиция се използва „за лечение на няколко възпалителни заболявания“. Когато тествали отварата върху опитни животни в лабораторни условия, те установили, че освен че намалява възпалението, чаят също така облекчава болката по същия начин, по който въздейства морфинът. Проучването „е в подкрепа“ на употребата на този чай при възпаление, пишат изследователите в „Джърнъл ъф Етнофармаколъджи“.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Кокосово масло

разгледай и поръчай Здравословни продукти с Кокос

прочети още Какво не знаем за кокоса?

прочети още Здравословен и енергизиращ коктейл с диатомична пръст и кокос

прочети още Масла от кокос и какао омекотяват кожата

прочети още Защо наричат кокоса – дървото на живота и с какво е полезен за здравето?

прочети още Домашен крем за овлажняване на кожата с какаово и кокосово масло (рецепта)












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email