Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?


| Прочетено Прочетено: 334 пъти | КоменариКоментари: 0Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Съветите са на д-р Василка Юрукова, специалист по вътрешни болести, хомеопат и Шуслеров терапевт


Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите.

На какво се дължи сенната хрема?

През последните 20 години броят на алергичните заболявания се увеличи 3 пъти. Едно от най-разпространените е алергичната хрема, и то алергия към полените. Всеки 5 пети у нас има алергичен ринит. Това увеличаване на алергичните заболявания се дължи на различни фактори.

Как може да се намали тази свръхчувствителност към поленовия алерген?

С хомеопатия може да се направи профилактика на сенната хрема, т.е 2-3 месеца преди очакваното й появяване може да започне прием на няколко хомеопатични лекарства, които да подготвят имунната система и тя да не реагира свръх на алергените. Така тя се проявява с много по-слаби и по-кратки симптоми.

Има ли място хомеопатията в превенцията на заболяването?

Един от най-честите препарати, който се дава за сенна хрема, се изготвя от самия полен.Това са различни видове полени, които са обединени в препарата Поленс. С него хомеопатите постигат това, което конвенционалната медицина прави с десинзибилизацията, при това без никакви странични ефекти.

Има и други специфични медикаменти, които се предписват от лекар-хомеопат, които намаляват дихателни алергии, бронхиална астма.

Може да се включи и апис мелифика, който често се нарича хомеопатичен антихистамин, тъй като с него се намалява силата на алергичната реакция. Най-полезен е при пациенти при които има подуване на лигавиците, постоянно усещане за запушен нос, а също зачервени и подути очи.

Вече на пазара се предлагат и хомеопатични препарати, които се дават по време на самия цъфтеж на растенията.

Най-хубавото на тези препарати е, че най-малките пациенти- децата не ги възприемат като таблетки, т.е лекарства, а като бонбони.

Как с хомеопатия пациентът може да се справи с най-честите симптоми: дразнене на очите, кихане и сълзене?

Често пациентите изпускат периода на профилактика. Когато вече сенната хрема е започнала, лекарят-хомеопат трябва да изберете симптоматично лекарство, т.е такова, което наподобява на проявените симптоми, защото хомеопатията се основава на принципа на подобието.

При вземане на изписаните от хомеопат лекарства за сенна хрема, дори не се налага да се вземат конвенционалните лекарства от групата на антихистамините.

Самата д-р Юрукова така се е излекувала от сенна хрема от която е страдала дълги години, но това не може да стане нито за един ден, нито за един месец.Акценти от ЗдравницаБезплатни кардио прегледи в София

Безплатни кардио прегледи в София

Безплатни кардиологични прегледи организира на 22 и 23 май 2024 г. Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по повод Международния ден за борба с артериалната хипертония (АХ)....още

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email