Как бирената мая ни помага да бъдем здрави?


| Прочетено Прочетено: 3899 пъти | КоменариКоментари: 0



Как бирената мая ни помага да бъдем здрави?

Истинската и висококачествена бирена мая се произвежда от бирени дрожди, които добити само от естествени продукти малц, хмел и вода.

Бирените дрожди са едноклетъчни еукаритони микроорганизми. Думата „Saccharomyces“ произлиза от старогръцки и означава „сладка плесен“. Те превъзхождат другите видове дрожди по количеството съдържащи се в тях витамини и минерали и поради това спадат към т.нар. „благородни“ микроорганизми.

Бирената мая представлява универсална хранителна добавка с разнообразни приложения. Тя оказва благоприятен ефект за поддържане състоянието на кожата, косата и ноктите, тя е помощно средство при множество ежедневни проблеми, като диария и запек, има положително въздействие при стомашно-чревни заболявания, хемороиди, раздразнен стомах и други като същевременно повишава имунитета и спомага за доброто функциониране на нервната система. Подходяща е както за вегетарианци и спортисти, поради богатото си съдържание на витамини и белтъчини (40%), така и за хора спазващи диета заради много ниското съдържание на мазнини (2%).

Бирената мая съдържа повече витамини от група В (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12) от всеки друг природен хранителен продукт. Витамините от група В са синергични, поради което са по-мощни заедно, отколкото поотделно. Витамин B комплекс трябва да се подновява всеки ден, тъй като не се съхранява в тялото и излишното количество се изхвърля от организма. Ърл Миндъл, Доктор по фармация, в книгата си „Библия на Витамините“ препоръчва бирената мая като един от основните естествени източници на витамин B комплекс! За да бъде приет лесно от организма, витамин B комплекс в нашата бирена мая е в естествената си комбинация от незаменими аминокиселини и минерали (калций, калий, фосфор, желязо, манган, цинк и др.)

Бирената мая и метаболизма
– От една страна действат като пробиотици. Засилват производството на чревни ензими и имат антибактериално действие върху червата, с което се обяснява положителният ефект при диария (стомашни разстройства).

– От друга страна стимулират перисталтиката. Фибрите преминават през организма без да се разтварят, прочистват го от вредните вещества и ускоряват придвижването на храната в организма. Така предотвратяват запека и осигуряват нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Витамин B комплекс подпомага храносмилането, способства за оползотворяването на мазнините, въглехидратите и белтъчините и изпълва организма с енергия. Недостигът на един от витамините В, обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е нужно да се вземат заедно и балансирано.

Бирените дрожди имат здравни ползи за човека, тъй като съдържат „добри“ бактерии за доброто състояние на чревната флора и същевременно възпират повишаването на „лошите“ микроорганизми Биониа Бирена мая съдържа 21.2 г/100г фибри и оказва благоприятно въздействие за обмяната на веществата в организма. Фибрите помагат за здравето на храносмилателната система, защото регулират дейността й:

Бирената мая засилва имунитета
Бирената мая се ползва като традиционно средство в народната медицина против голям брой инфекции. Съдържащите се в нея полизахариди засилват имунната система. B5 (пантотенова киселина), фолиевата киселина и богатото съдържание на аминокиселини са от полза и за цялостното ни здраве, защото съдействат за регенерирането на клетките, особено когато сме под стрес, преболедували или отслабнали.

Бирената мая и нервната система
Витамин B играе важна роля за нормалното функциониране на нервната система и повишаването на концентрацията. Липсата му забавя проводимостта на електрическите сигнали на нервните клетки към цялото тяло. Особено витамините B₁и B₆иматизключителнопозитивно влияние върху работата на мозъчните клетки.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Бирена мая на прах, инактивна, Здравница, 130 гр

разгледай и поръчай Бирена мая на люспи, Биониа, 100 гр.

разгледай и поръчай Бирена мая, Вегетамин, 60 капсули












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email