Каму Каму - най-богатият естествен източник на витамин С в природата


| Прочетено Прочетено: 3406 пъти | КоменариКоментари: 0



Каму Каму - най-богатият естествен източник на витамин С в природатаКаму Каму е храст, който расте във влажните тропически гори на Амазонка. Каму Каму е най-богатият естествен източник на витамин С, който съществува в природата. Съдържа 30 до 50 пъти повече витамин С, отколкото портокалите и другите цитруси. Не е по-голям от череша или слива, леко кисел на вкус. Ето защо хората в Перу и Бразилия, където расте, го използват за направата на сладка, напитки и сладолед.

Какво съдържа Каму Каму?
Освен огромното количество витамин С, Каму Каму съдържа бета-каротин, желязо, калций, калий, витамин В, флавоноиди и танини, фибри и протеини. Освен това той съдържа достатъчно количество фосфор, белтъчини, левцин (аминокиселина, която може да се синтезира само при човек с повишени честотни характеристики, образува се в черния дроб), серин (киселина, която влияе на междуклетъчните връзки), тиамин (витамин, който въздейства върху въглехидратите и мазнините), валин (аминокиселина, която влияе върху формирането на тъканите), елагова киселина (съединение, което се отразява на цялостното развитие на организма, смята се, че то предотвратява образуването на раковите клетки), както и фосфор, който бива пълноценно усвояван в тялото и захранва мозъка. Трябва да отбележим, че комбинацията от минерали и витамини подчинени на енергийната активност на това растение (което всъщност се явява енергетик) му позволяват да запази и дори засили полезните си функции след като проникне в тялото ни.

Плодчетата на Каму Каму били използвани от коренното население по амазонка стотици години – полезни и лесно преносими са. Освен за храна, индианците използвали Каму Каму като болкоуспокоително и антисептик.

С какво е полезен Каму Каму?
итамин С е от съществено значение за здравето на човека. Хората не произвеждат витамин С сами, както правят много други видове, ние трябва да го получим от хранителни източници. Приемането на пълен спектър витамин С от естествени растителни източници като Каму Каму осигурява допълнителни хранителни вещества, които подобряват абсорбация на витамин С за разлика от синтетични източници, което го прави много по-биодостъпен и ефективен.

В допълнение към укрепването на имунната система, Каму Каму се използва в подобряване на енергията и настроението. Добро е за венците, очите, кожата, косата и ноктите. Каму Каму поддържа черния дроб здрав и се бори със стерилитет както при мъжете, така и при жените. Смята се още, че лекува и херпес. От полза е за мозъка като подкрепя нивата на серотонин за подобряване на съня, паметта и настроението. Предоставя обща подкрепа за цялостната система здрава и подобрява зрението, предпазва от катаракта и глаукома. Някои изследвания показват, че може да бъде полезно за облекчаване на Паркинсон и болестта на Крон.

Каму Каму е анти-вирусно (бори простуда и грип), противовъзпалително (облекчава артрит и други възпалителни заболявания), антиатеросклеротично (предотвратява натрупването на плака по артериите), мощен антиоксидант (клетъчна защита), антиспетично (убива бактериите), анти-мутагенно (предотвратява генетични мутации, причиняващи рак),  хипотензивно (понижава кръвното налягане), антилцерозно, антигингивитно (бори гингивит), анти-хепатитно (предпазва от заболяване на черния дроб) и антидепресант.

Противовъзпалителните свойства на Каму Каму го правят полезна добавка за ставите, тъй като помага за възстановяване на връзките и сухожилията, както и ставите и хрущялите чрез подкрепа на производството на колаген.












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email