Зеленоуста мида – отлично решение за борба с артритните заболявания и ставните болки


| Прочетено Прочетено: 5396 пъти | КоменариКоментари: 0



Зеленоуста мида – отлично решение за борба с артритните заболявания и ставните болки

Фауната на Нова Зеландия е изпълнена с интересни, уникални земни и морски създания - много от тях притежаващи лечебни и имуностимулиращи свойства.

Едно от тези създания е Perna canaliculus – мида, разпространена по крайбрежието на Нова Зеландия и в един - единствен район на Австралия - е може би най-важната и успешна част от решението на проблемите при лечението на артрита.

Зеленоустата мида е вид, който много се различава от останалите със своята тъмнозелена черупка с по-светло зелен кант по края. Има само един адукторен мускул. Тя една от най-големите по размер миди - достига до 240 mm дължина.

Зеленоустата новозеландска мида има значителен ефект при облекчаването на болки, възпалителни процеси и симптоми, свързани със следните заболявания:
Остеоaртрит;
ревматоиден артрит;
бурзит;
спонгилит;
спортни травми;
лаймска болест;
кожни възпалителни процеси;
възстановяване на ставни и хрущялни тъкани.
Отделно проучванията доказват, че зеленоустата новозеландска мида увеличава производството на сперматозоиди и тяхната подвижност.

Зеленоустата мида съдържа уникална комбинация от мастни киселини, които не се срещат  в нито един морски организъм.
Един от тези полизахариди - глюкозаминогликан - повлиява увредената ставна тъкан. Медицинските изслeдвания показват,  че Perna  canaliculus инхибитира 5-липоксигеназата, което води до формиране на левкотриени - мастно сигнализиращи молекули, които са открити в левкоцитите. Тяхната роля е да отключат свиването на гладката мускулатура вкл. на трахеята. Тяхната свръхпродуция е главната причина за възпалението при астмата и при алергичните ринити. Антагонистити им се използват за лечение на такива заболявания чрез инхибиране и образуване на левкотриени. Левкотриените, произведени в клетките, сигнализират за тяхното въздействие върху клетките, които са ги произвели или съседни на тях клетки и участват
в имунната система.

Perna canaliculus
съдържат комплекс от протеини, полипептиди,  естествено хелатирани минерали, ненаситени мастни киселини, ензими, глюкозаминогликани, витамини, нуклеинови киселини, хондроитин сулфат, глюкопротеини и полизахариди.
Съдържанието на изсушените зеленоусти миди е (средно):
Протеин /аминокиселини/   60-62 %
Комплекс въглехидрати       12-13 %
Хондроитин сулфат             11-12 %  
Липиди                                4-5 %
Минерали                            5-6 %

Противовъзпалителен ефект

Според направено проучване върху плъхове с артрит, индуцирани с колаген, е налице противовъзпалителен ефект и гастрозащитни свойства, чрез намаляване на  дразненето на лигавицата на стомаха, причинявано от  HSAIDs (нестероидни противовъзпалителни медикаменти). Отделно проучване доказва противовъзпалителни свойства на зеленоустата  новозеландска мида  при използване на липоиден екстракт, съдържащ поли-ненаситени мастни киселини, намаляващ възпалението при плъхове с полиартрит.
Изследванията, направени в Университет Клемтън показват, че Perna  canaliculus повлиява артритните заболявания, като предпазва и спира развитието на артрита, а също и връща заболяването към началния стадий (резултатите са положителни при животни и при клетъчни култури).

Имуностимулиращ ефект
Изследванията в Универститет Клемтън показват, че използването на зеленоустата мида като имуномодулиращ агент, има положително въздействие върху плазмения и клетъчния имунитет.
Д-р Лоусън демострира, че екстрактът от миди намалява нивото на антитела, произведени в т.н. В-клетки (хибридоми) в клетъчните  култури. Намалява и нивото на THF-alpha (туморно – некротизиращ фактор) на клетъчно - медиирано ниво. Намаляват и цитокините.

По материали на dogbg.net


Пернамобиле Капс - с есктракт от зеленоуста мида Пернамобиле Гел - с есктракт от зеленоуста мида
Пернамобиле Капс - с есктракт от зеленоуста мида Пернамобиле Гел - с есктракт от зеленоуста мида
Продукт с активно действие при артритни болки, прогресивни страдания, скованост на крайниците, възпалени стави, мускулни спазми и др. Природно средство за облекчаване на болки и намаляване на възпаления в ставите. Увеличава се обхвата на движение и се създава чувство на комфорт.




Съвет на Здравница

при ставни проблеми разгледай и поръчай Пернамобиле Капс - с есктракт от зеленоуста мида

при ставни проблеми разгледай и поръчай Пернамобиле Гел - с есктракт от зеленоуста мида

виж всичко за Ревматоиден артрит

виж всичко за Ревматизъм

прочети още Как да поддържаме ставите си здрави?












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email