Защо сърдечните пристъпи се случват най-често през лятото


| Прочетено Прочетено: 967 пъти | КоменариКоментари: 0



Защо сърдечните пристъпи се случват най-често през лятотоВ горещите дни много хора се оплакват от сърдечни нарушения - не само възрастните и страдащите от хронични заболявания, а и съвсем здрави. И знаете ли каква е причината - употребата в големи количества на ледени напитки и сладолед.

Затова специалистите препоръчват да пиете течностите на малки глътки, за да може организмът да успее да се адаптира и да не изпадне в шок. Освен това не позволявайте слънцето да напича пряко и упорито главата ви. Ако на човек му е проблемно да осъществява адекватна топлообмяна с външната среда, той може да изпадне в тежко състояние, което се нарича топлинен удар. В тази ситуация не трябва да се изключва вероятността от развитие на инфаркт, инсулт и други неприятни състояния като тежка аритмия.

Обикновено по време на горещините човек силно се изпотява и организмът се обезводнява, което предизвиква сгъстяване на кръвта. Могат да възникнат тромбоза, аритмия, да се блокират кръвоносните съдове в главния мозък и в сърцето. Не е изключено да се развият инфаркт и инсулт.

Най-важно е да знаете как да се предпазите:
Приемайте повече вода, най-вече негазирана. Не бива да наблягате на бирата, на газираното и на кафето. Идеалният вариант са водата и сиропите.

Ако приемате диуретици, най-добре се консултирайте с лекар, който да определи каква доза е безопасна. Защото с обилното потоотделяне и приемането на хапчета много бързо ще се обезводни организмът ви.

Много внимателни трябва да бъдат и тези, които приемат препарати за разреждане на сърдечните съкращения. Защото по-редкият пулс не позволява на организма адекватно да отделя топлина. Така директно си осигурявате топлинен удар, който е крайно опасен.

Още по-внимателни трябва да са и тези, които проявяват склонност към тромбози или хората с механични сърдечни клапи, както и тези, които приемат специални препарати за разреждане на кръвта. Много точно трябва да се определи дозата на препарата специално за летните месеци, за да не се допусне силно сгъстяване на кръвта, защото могат да възникнат тромбози.

ВНИМАНИЕ!
Веднага се обърнете към лекар, ако почувствате болка в гърдите или забележите, че сърцето ви започва да бие много неритмично без видими причини.
Сред тревожните признаци за топлинен удар или сърдечни неблагополучия попадат следните симптоми - тежест в краката, сънливост, постоянна умора.

Източник: Блиц













Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email