Най-полезните продукти за здраво сърце


| Прочетено Прочетено: 3563 пъти | КоменариКоментари: 0



Най-полезните продукти за здраво сърцеЗдравото сърце не е просто липса на лоши гени или лоши навици. Трябва да полагаме достатъчно грижи за нето. Ето списък на най-полезните продукти, за да бъде сърцето ни здраво и да работи добре.

1. Овесена каша
Овесената каша е идеалната закуска за сърцето. В нея се съдържат големи количества омега-3 киселини, фолиева киселина и калий. В комбинацията с високото съдържание на фибри, тези елементи ще ви помогнат да намалите холестерола и да поддържате тонуса на кръвоносните съдове. Чудесно допълнение към овесената каша са някои плодове, като банани например.

2. Сьомга
Тази риба е един от най-добрите природни източници на омега-3 мастни киселини. Два или три пъти седмично хапване на сьомга ще запази кръвното ви налягане в нормални граници. Редовната консумация на сьомга също така насръчава нормалното съсирване на кръвта и статистически намалява риска от инфаркт с една трета. Сьомгата съдържа силния антиоксидант - астаксантин, който подобрява паметта и заздравява кожата.

3. Авокадо

Честото хапване на авокадо помага да намалите нивото на „лошия” холестерол. Специфичните ензими, който се съдържат в този екзотичен плод ускоряват процеса на усвояване на каротеноиди, които от своя страна поддържат сърцето здраве.

4. Зехтин
Зехтинът е пълен с мононенаситени мазнини, които от своя страна се борят с холестеролните плаки и предотвратяват запушване на кръвоносните съдове. При закупуване на зехтин търсете такива продукти, които са преминали минимална обработка.

5. Ядки
Сред ядките най-много омега-3 мастни киселини и мононенаситени мазнини съдържат орехите и бадемите. Консумацията на тези ядки също така насърчава по-доброто усвояване на мазнините и намалява чувството за глад.

6. Спанак
Спанакът съдържа лутеин, калий, фолиева киселина и фибри. Две-три ястия на седмица, приготвени със спанак,  ще намалят риска от сърдечно-съдови заболявания.

7. Ленено семе
Лененото семе може да бъде добавяно към различни ястия и салата. Този продукт е истински склад на омега-3 и омега-6 киселини.











Акценти от Здравница



Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още

Безплатни изследвания на пушачи през май, 2024

Безплатни изследвания на пушачи през май, 2024

През целия месец май в четири града – София, Пловдив, Плевен и Благоевград ще се провеждат консултации и изследване на дишането (спирометрия) при пушачи и бивши пушачи....още

От днес има противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От днес има противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май 2024 г. до 31 юли 2024 г. се въвеждат временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на коклюш. Това е посочено в заповед на служебния здравен министър д-р Галя Кондева....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email