Пет причини, поради които имаме слаба имунна система


| Прочетено Прочетено: 2513 пъти | КоменариКоментари: 0



Пет причини, поради които имаме слаба имунна система

Нека да разгледаме петте основни причини, поради които имунната система отслабва. Кои са те и как да се борим с тях?

№1 – Недохранване
Недохранването е една от основните причини за отслабване на имунната система. Това явление най-често е наблюдавано при жените, които са любители на всички видове диети и терапевтични пости.

Вманиячаването в това да постигнем тела като на топ модели, често ни кара да забравяме основен принцип на здравето – хранителните продукти трябва да са балансирани, т.е. тялото се нуждае от протеини, мазнини и въглехидрати. Особено внимание трябва да се обърне на протеините и имуноглобулините, които осигуряват устойчивост на организма по време на заболяване. Липсата на достатъчно хранителни вещества е особено ярка през зимата, когато имунната система работи на „авариен режим”. Точно поради тази причина се наблюдава ръст на заболяванията в този период от годината.

№2 – Липса на физическа активност

Друг фактор, който влияе на здравето е липсата на физическа активност. Този признак е най-силно изразен при хората, които прекарват по-голямата част от деня си на работното място или пред компютъра. Няма какво повече да се каже за този враг на имунната система. Единственото решение за справяне с него е просто да се движите повече.

№3 – Проблеми със съня

Нарушението в съня не е просто липса на сън. Забелязали ли сте, че когато имате почивен ден и спите няколко часа повече, отколкото през работни дни, отново се чувствате уморени. Това се случва заради невъзможността на тялото толкова бързо да се приспособи към различни режим и отделно, че няколкото часа сън повече не може да „изгони” натрупалите се умора и стрес. Опитайте се, независимо дали сте на работа или не, да си лягате и събуждате по едно и също време.

№4 – Постоянен стрес и психическо напрежение
Психолозите са установили, че оптимистите живеят средно с 12 години повече от песимистите. Друго интересно откритие е, че студентите се разболяват с пъти по-често по време на лекции и изпити, когато нервите и мозъка са натоварени до краен предел.
Постоянни стрес, както вероятно повечето от вас знаят, вреди на имунната система. Стресът може да доведе до проблеми със сърцето. Какво е решението? Решението е да щадите нервите си, да се опитате да не се „палите” за всичко. Когато се приберете от работа легнете на дивана за 10 мин. и пуснете тиха музика. Ще се изненадате от резултата.

№5 – Самолечение
Когато усетим първи симптоми на грип или настинка повечето от нас отваря шкафа с лекарствата и взима някакъв медикамент.
Знаете ли, че повечето препарати или антибиотици значително отслабват имунната ни система? Спрете да взимате самоволно лекарства!












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email